Liječenje gastrointestinalnog trakta Abbott Laboratories Creon 10000 - pregled

Kapsule1 kapsule.pancreatin300 mgamilaza18000 UU od EFlipaza25000 UU od UFProteazy1000 UU UF Povezani aditivi: makrogol 4000; tekući parafin, metil hidroksipropil celulozni ftalat; dimetikona; kapsula ljuske kapsule dibutil ftalata: crveni željezo oksid (E172); željezov oksid žut (E172); titan dioksid (E171); želatin

u blisteru 10 kom.; u pakiranju kartona 2 blistera; u blister pakiranju od 25; u pakiranju kartona 2 ili 4 blistera; u polietilenskim bocama od 20 i 50 kom.; u pakiranju kartonske boce 1.

  • Terapija zamjene nedostatnost egzokrine funkcije pankreasa kod cistične fibroze, kronični pankreatitis, pankreatektomijom, rak gušterače, duktalni opstrukcije (duktalni pankreasa ili zajednički žučnih putova) zbog neoplazmi, Shvahmana Diamond sindroma, starost;
  • simptomatska terapija poremećaja probavnih procesa tijekom parcijalne resekcije trbuha (Billroth-I / II), ukupna gastrektomija; nakon kolecistektomije, s duodeno- i gastrostazi, bilijarnom opstrukcijom, kolestatičkim hepatitisom, cirozom jetre, patologijom terminalnog dijela tankog crijeva, prekomjernim rastom bakterija u tankom crijevu.
  • povećala individualnu osjetljivost na komponente lijeka;
  • akutni pankreatitis;
  • pogoršanje kroničnog pankreatitisa.

Mršavljenje pankreatina

Problemi s pretilosti su uzrok zabrinutosti mnogim predstavnicima lijepe polovice čovječanstva. Drugi problem rješava drugačije: netko ostavlja sve što jest, netko se pridržava zdrave prehrane i sporta, netko preferira zamjenu tvrdih dijeta jedući brze hrane i slatkiše, a neki traže čudo lijek koji bi omogućio jesti i ne dobiti masnoće.

Internet je prepuna brojnih reklama egzotičnih proizvoda, kao i najave da možete izgubiti težinu uz pomoć poznatih, poznatih lijekova, uključujući upotrebu "pankreatina".

Je li moguće izgubiti težinu tijekom uzimanja pankreatina? Da bismo odgovorili na to pitanje, shvatit ćemo kakav je to način i zašto je pijan.

Sažetak lijeka

Ovaj lijek pripada skupini enzimskih pripravaka, koji su dizajnirani za pomoć tijelu ako gušterača ne može u potpunosti izvršiti svoju funkciju.

Aktivna tvar istog naziva je ekstrakt svinjske ili govedine pankreasa, sadrži lipaze, amilaze i proteaze - enzime koji pomažu u raspadanju i asimilaciji proteina, masti i ugljikohidrata u tankom crijevu.

Indikacije za uporabu lijeka su insuficijencija pankreasa pacijenta (u pravilu, kronični pankreatitis i cistična fibroza), u kompleksnoj terapiji u liječenju bolesti jetre, žučnog mjehura. Osim toga, dozvoljeno je jednokratno prijam pri pripremanju crijeva pacijenta za istraživanje, kao i nakon prejedanja.

Mršavljenje uz pomoć "pankreatina" - mit ili stvarnost?

Ako pitate da li možete izgubiti težinu uz pomoć "pankreatina", onda na internetu postoje recenzije da je ovaj lijek pomogao im da ne bi bolje, ili čak i dobili osloboditi od dodatnih kilograma.

Je li to istina? Ne.

Odakle dolazi taj mit, taj pankreatin pomaže da izgubi težinu? Da bismo odgovorili na ovo pitanje, bavimo se mehanizmom djelovanja lijeka.

Često tijelo prima više hrane nego što može obraditi. To može biti mnogo razloga: bolesti probavnog sustava, višak masne hrane u prehrani, pušenje, pijenje alkohola. U tom slučaju dolazi do intestinalnog "začepljenja", što dovodi do opijenosti tijela i akumulacije masnih stanica.

"Pancreatin" pomaže uspostaviti probavni proces u slučaju da se tijelo ne može nositi sa svojim vlastitim snagama. To se može dogoditi u bolestima gušterače, kada proizvodi nedovoljnu količinu enzima za obradu ulazne hrane, a isto tako ako se previše teške, neobične hrane unese u tijelo odjednom (u pravilu to se događa tijekom svečanog blagdana). U tom slučaju, recepcija "pankreatina" će dovesti do činjenice da sva hrana koja je ušla u crijeva normalno će probaviti, probaviti i sigurno napustiti tijelo bez nanošenja štete.

To je ono što mnogi zauzimaju za "jesti i ne dobiti masnoće", ali to je samo pomoć u crijevima u normalizaciji probave.

Ako apsolutno zdrava osoba počne uzimati enzime, to će uzrokovati da gušterača prestane proizvoditi vlastite enzime. U ovom slučaju, sljedeći korak bit će liječenje naprednog pankreatitisa.

Stoga, u zaključku, još jednom bih naglasio da je pankreatin lijek koji se mora uzimati samo onako kako to propisuje liječnik. Samoupravljanje, osobito s dugim putom, može uzrokovati ozbiljnu štetu ljudskom tijelu, od anemije do ozbiljne bolesti kao što je kronični pankreatitis.

Creon 10,000

Oblici otpuštanja

Creonova uputa

Creon je enzimski agens koji se koristi u bolesti i patološkim stanjima probavnog trakta povezanog s kvarovima gušterače, odnosno nedostatkom njegove sekretorske funkcije. Creon sadrži probavne enzime gušterače, kao što su lipaza, amilaza i proteaza. Broj jedinica djelovanja lipaze određuje naziv lijeka navedenog na pakiranju: creon 10000, creon 25000 i creon 40000. Creon je sinonim za mezyme popularan u Rusiji. Lijek se proizvodi isključivo u želatinskim kapsulama, koji se, kada se sigurno otopi u želucu, oslobađaju stotine mikrosfera s enzimima gušterače obloženim enteričkom membranom u slobodnom plivanju. Stoga, glavni terapeutski arsenal Creona, neozlijeđen, prolazi kroz agresivno okruženje želuca i počinje djelovati samo u tankom crijevu, gdje se razvijaju glavni klinički i farmakološki događaji povezani s uzimanjem lijeka. Prilikom stvaranja Creona primijenjeno je načelo višestruke doze, čiji je cilj miješanje mini mikrosfera s aktivnom tvari i intestinalnim sadržajem, što osigurava optimalnu raspodjelu enzima nakon njihovog oslobađanja u lumen probavnog trakta.

Kao što je već spomenuto, glavna svrha Creona je zamjena enzima gušterače bez ikakvog razloga, t.

e. korekcija nedostatka enzima. Lijek ima pozitivan učinak na protok probavnih procesa u crijevu. Raspon enzima gušterače, koji ga čine, pridonosi razgradnji glavnih hranjivih sastojaka - proteina, masti i ugljikohidrata, što uvelike olakšava njihovu apsorpciju u tankom crijevu.

Prije izravnog propisivanja lijeka, liječnik treba procijeniti težinu stanja pacijenta, ozbiljnost simptoma i analizirati kvantitativni i kvalitativni sastav njegove prehrane. Prijam jedne doze obično se javlja u dvije faze: treći ili polovica se uzima na samom početku obroka, a ostatak je na vrhuncu apsorpcije hrane. U slučaju imenovanja lijeka maloj djeci ili starijim osobama s već postojećim problemima kod gutanja, kapsula se dozvoljava da otvori i doda sadržaj u tekuću hranu ili tekućinu. Takva "mješavina" treba uzeti odmah nakon pripreme, jer u ovom obliku, mikrosfere su brzo uništene. Žvakanje mikrosfera također nije preporučljivo jer inače je moguće oštetiti njihovu ljusku koja štiti od djelovanja klorovodične kiseline u želucu. Preporučena početna doza Creona, uzeta s glavnim jelom, je 10.000-25.000 U lipaze.

Mršavljenje pankreatina

Problemi s pretilosti su uzrok zabrinutosti mnogim predstavnicima lijepe polovice čovječanstva. Drugi problem rješava drugačije: netko ostavlja sve što jest, netko se pridržava zdrave prehrane i sporta, netko preferira zamjenu tvrdih dijeta jedući brze hrane i slatkiše, a neki traže čudo lijek koji bi omogućio jesti i ne dobiti masnoće.

Internet je prepuna brojnih reklama egzotičnih proizvoda, kao i najave da možete izgubiti težinu uz pomoć poznatih, poznatih lijekova, uključujući upotrebu "pankreatina".

Je li moguće izgubiti težinu tijekom uzimanja pankreatina? Da bismo odgovorili na to pitanje, shvatit ćemo kakav je to način i zašto je pijan.

Sažetak lijeka

Ovaj lijek pripada skupini enzimskih pripravaka, koji su dizajnirani za pomoć tijelu ako gušterača ne može u potpunosti izvršiti svoju funkciju.

Aktivna tvar istog naziva je ekstrakt svinjske ili govedine pankreasa, sadrži lipaze, amilaze i proteaze - enzime koji pomažu u raspadanju i asimilaciji proteina, masti i ugljikohidrata u tankom crijevu.

Indikacije za uporabu lijeka su insuficijencija pankreasa pacijenta (u pravilu, kronični pankreatitis i cistična fibroza), u kompleksnoj terapiji u liječenju bolesti jetre, žučnog mjehura. Osim toga, dozvoljeno je jednokratno prijam pri pripremanju crijeva pacijenta za istraživanje, kao i nakon prejedanja.

Mršavljenje uz pomoć "pankreatina" - mit ili stvarnost?

Ako pitate da li možete izgubiti težinu uz pomoć "pankreatina", onda na internetu postoje recenzije da je ovaj lijek pomogao im da ne bi bolje, ili čak i dobili osloboditi od dodatnih kilograma.

Je li to istina? Ne.

Odakle dolazi taj mit, taj pankreatin pomaže da izgubi težinu? Da bismo odgovorili na ovo pitanje, bavimo se mehanizmom djelovanja lijeka.

Često tijelo prima više hrane nego što može obraditi. To može biti mnogo razloga: bolesti probavnog sustava, višak masne hrane u prehrani, pušenje, pijenje alkohola. U tom slučaju dolazi do intestinalnog "začepljenja", što dovodi do opijenosti tijela i akumulacije masnih stanica.

"Pancreatin" pomaže uspostaviti probavni proces u slučaju da se tijelo ne može nositi sa svojim vlastitim snagama. To se može dogoditi u bolestima gušterače, kada proizvodi nedovoljnu količinu enzima za obradu ulazne hrane, a isto tako ako se previše teške, neobične hrane unese u tijelo odjednom (u pravilu to se događa tijekom svečanog blagdana). U tom slučaju, recepcija "pankreatina" će dovesti do činjenice da sva hrana koja je ušla u crijeva normalno će probaviti, probaviti i sigurno napustiti tijelo bez nanošenja štete.

To je ono što mnogi zauzimaju za "jesti i ne dobiti masnoće", ali to je samo pomoć u crijevima u normalizaciji probave.

Ako apsolutno zdrava osoba počne uzimati enzime, to će uzrokovati da gušterača prestane proizvoditi vlastite enzime. U ovom slučaju, sljedeći korak bit će liječenje naprednog pankreatitisa.

Stoga, u zaključku, još jednom bih naglasio da je pankreatin lijek koji se mora uzimati samo onako kako to propisuje liječnik. Samoupravljanje, osobito s dugim putom, može uzrokovati ozbiljnu štetu ljudskom tijelu, od anemije do ozbiljne bolesti kao što je kronični pankreatitis.

Recenzije za Creon 10000

Obrazac za otpuštanje: kapsule

Irina (pozitivna recenzija)

Želuca je prestao gnjaviti

Često se trbuh trudio i gastroenterolog je propisao Creona da pio. Rezultat je zadovoljan. Želuca praktički ne ozlijedi, samo nakon teške hrane. Iako prije nisam mogla ni jesti mliječne proizvode, sada ih jedem s užitkom, samo u razumnim prolazima. Nisam osjetio nuspojave. Naravno, postoje nedostaci za ovaj lijek, ali ovo je za mene osobno, vrlo mali rok trajanja nakon otvaranja i cijena je prilično visoka, ali morate izdržati, jer ove čudesne kapsule stvarno mi jako dobro pomažu. Osjećao sam se kao punopravni čovjek!

Tatjana (pozitivna ocjena)

Pomaže probaviti hranu

Bijele grudice pronađene su u mojoj četveromjesečnoj djevojčici u calla, liječnik je rekao da enzimi dojke ne apsorbiraju. Imenovani za kreiranje Creona, dva puta dnevno. Otvorio sam kapsulu, sipao pola kapsule u žlicu i prelijevala vodu preko nje, pustivši kćer piti. Pili su drogu 10 dana. Dan 5, bjeline su se prestale pojavljivati ​​u fecesu. Nakon završetka recepcije također nije pojavio. Creon 10.000 pomaže trbuhu probaviti hranu, rekao bih kako poboljšava probavu. Ispunjava ga potrebnim enzimima. dobro i glavna prednost - može se uzeti čak i najmanji, bez štete za rastući organizam.

Elsa (pozitivan pregled)

Moj sin je morao probati Creona u dobi od mjesec dana. Rođen je slab, nakon porodničke bolnice odmah je odveden u bolnicu za novorođenčad, tako da je u roku od mjesec dana imao najjaču proljev i proljev. Srećom, bili smo pod nadzorom liječnika, oni su odmah počeli davati Creona, uzeo mu 10 dana. Nakon prve uporabe lijekova, proljev je prestao, dijete je prestalo udarati nogama, prestalo plakati neprestano, čak je spavalo noću. Izmet je postao ujednačen, zelje su nestale. Nakon ovog tretmana nismo imali nikakvih problema s crijevima. Ne preporuča se piti ovaj lijek duže od dva tjedna, gušterača će se koristiti i to će biti još gore.

Ale (pozitivna povratna informacija)

Pomogao je normalizirati probavu nakon trovanja.

Creon 10.000 stvarno radi! Kad je počela predstavljati hranu za hranu za kućne ljubimce, pojavili su se probavni problemi, a počele su i alergije na hranu. Tada je liječnik naredio da uzmemo Creona, i moram reći da je lijek pomogao djetetu. Drugi put sam se susreo s ovim lijekom. Moj trbuh obično je moje najgore mjesto, a onda sam jeo nešto loše i otrovno sam. Kada je glavna opijenost uklonjena, liječnik je propisao isti lijek. Uzeo sam ga dva tjedna, pa sam se morao prebaciti na jeftiniji ekvivalent. Da, Creon je vrlo skup lijek, ali istodobno vrlo moćan. Zahvaljujući njemu da sam počeo normalno jesti, to jest, trbuh mi je počeo normalno funkcionirati. Također je vrlo važno za mene da lijek ne uzrokuje nuspojave.

Rose (pozitivna povratna informacija)

Mezim se razlikuje od dvije stvari - cijena i učinkovitost.

Imam kronični pankreatitis, stoga moram stalno koristiti enzimske pripravke. Vrhunac Creona nalazi se u minimalnim mikrokugama, proizvođač tvrdi da se zahvaljujući tim enzimima bolje miješaju sa sadržajem tankog crijeva - hrane koju jedemo, to jest zbog čega se brže procesira i apsorbira. Créon nije jeftin, 300 rubalja za 20 kapsula - za istu količinu od 80 tableta Mezim se može kupiti. Mislim da će razlika između tih lijekova osjetiti oni koji su poput mene uvijek prisiljeni uzimati enzime, jer u bolesnika s kroničnim pankreatitisom zbog nedostatka enzima pojavljuju se mnogi problemi, a djelotvornost lijeka vidljiva je u njihovom smanjenju. ako prihvaćate kasno - nakon obroka. Općenito, bolje je uzimati enzime s hranom ili prije, ali ponekad zaboravite, a ovdje je isti Mezim, pijan nakon obroka, radi na pola snage - ja sam gravitacija i trbuh i dalje pojavljuju. Ali s Creonom ne postoji takva stvar - očito je upravo zbog tih mikrosfera da se ravnomjerno raspoređuje u crijevnim sadržajima, a doista je i procesiranje hrane puno brže. Ipak, kao što sam shvatio, učinkovitost Creona uzrokovana je aktivnošću enzima - čitanje kompozicije, u Mezimeu od 7500 jedinica, u Creonu - 8000 jedinica, proteaza 375 jedinica. protiv 600 jedinica, razlika je opipljiva. Ljudski govoreći, Creon će jednostavno biti jači. I vidim ga u svojoj bolesti zbog činjenice da nemam težine nakon jela, stolica je apsolutno normalna - bez konstipacije ili proljeva, apetit je izvrstan, meteorizam se eliminira - to znači i nedostatak enzima. Dobio sam isti učinak od 4-5 tableta Mezima u isto vrijeme, i ako ga uzmem u takvoj količini, po cijeni s Creonom, oni su jednaki. Za mene osobno, Creon je bolji od Mezima - da, skuplji, ali njegova učinkovitost je znatno veća. Zato što definitivno preporučujem.

Creon recenzije mršavljenja

Poruka Nora »uto veljača 03, 2009 21:05

Poruka Yasochka »Wed Feb 04, 2009 11:35

The Alex Message »uto veljača 04, 2009 13:30

Poruka OksanaWhite »Wed Feb 04, 2009 15:55

Nora Post »uto veljača 04, 2009 16:58

OksanaWhite poruka »Wed Feb 04, 2009 18:22

Poruka sharik »Thu Feb 05, 2009 21:01

Poruka Nora »Thu Feb 05, 2009 21:07

Poruka Napomena »Pon Feb 09, 2009 10:40

Tanichka Post »Pon Feb 09, 2009 11:03

" Creon "- od onoga što pomaže, kako da se i koje analoge su bolje?"

5 komentara

Čovjek je svejedno stvorenje. Naš probavni sustav se bori s biljnom i životinjskom hranom. Zbog toga su kroz dugoročnu evoluciju stvorene probavne žlijezde i njihovi različiti sokovi. Dakle, žuč pomaže da se otopi (emulgira) mast, a lipaza gušterače ih digestira.

Želučan sok je vrlo agresivan, kiseli medij koji može otopiti mnoge organske spojeve, a enzim pepsin, koji se nalazi u želučanom soku, počinje probavu. (Strogo govoreći, probava počinje u usnoj šupljini - enzim amilaza koja se nalazi u slini počinje slom škroba i ugljikohidrata).

Najvažnija uloga u probavi igra gušterača. Proizvodi enzime koji mogu razbiti proteine, masti i ugljikohidrate. To su amilaza, lipaza i peptidaza. Ove visoko agresivne molekule "pounce" na bilo koje tvari koje se pojavljuju pred njima. Stoga se unutar žlijezda pohranjuju u inaktiviranom obliku i aktiviraju se u duodenumu.

Ali ponekad se pada. U akutnom pankreatitisu, ovaj kaustični sok nalazi se unutar same žlijezde i počinje ga probaviti. Dolazi do stadija autolize, kod koje dolazi do vrlo teške boli. Nakon akutnog pankreatitisa, željezo često gubi sposobnost proizvodnje "visokokvalitetnih" enzima i ne djeluje dovoljno učinkovito. Kao rezultat toga, dolazi do enzimatske insuficijencije gušterače.

Kako se manifestira insuficijencija gušterače?

Creon 10 000 slika

Osobe s nedovoljnom sekrecijom enzima gušterače razvijaju probavni nedostatak. Ne mogu u potpunosti probaviti proteine, masti i ugljikohidrate. Kao rezultat toga, pojavljuje se, na primjer, fenomen kreatora i steatorre. U prvom slučaju, u izmetu možete pronaći neprobavljena mišićna vlakna nakon jedenja mesa, au drugom slučaju - neutralna, nedigestirana masnoća, zbog nedostatka pankreasne lipaze.

Kao rezultat toga, postoje pritužbe vezane uz nestabilnost probave, nadutosti, netolerancije na određene vrste hrane, izmjeničnog zatvora i proljeva. To dovodi do kroničnog oštećenja crijeva - srednje disbakterijere, razvija se vitaminski nedostatak (nakon svega, mnogi vitamini proizvode mikroorganizmi koji žive u nama), a imunitet se smanjuje.

Aktivni sastojak Creon i učinci na tijelo

Što pomaže "CREON" i njegovim analogima? Za razliku od mnogih lijekova koji utječu na pojedinu patogenezu, "Creon" jednostavno daje tijelu ono što mu nedostaje, naime, enzimi. Naravno, ova priprema ne sadrži ljudske enzime, budući da će njihova proizvodnja pomoću genetskog inženjeringa biti prekomjerna. Dosta goveda i enzima. Sljedeći enzimi su izolirani iz tkiva gušterače zaklanih životinja:

  • Pancreatin (mješavina enzima koji predstavljaju sivu-žuti prah);
  • amilaza (za razgradnju ugljikohidrata)
  • lipaza (za masnoću)
  • proteaze (za proteine).

Lijek je dostupan u enteričkom premazu. Uostalom, obično ti enzimi djeluju u duodenumu, gdje je okoliš mnogo alkalniji nego u želucu.

Mehanizam djelovanja je vrlo jednostavan: ako uzmete nekoliko kapsula s hranom, enzimi oslobođeni crijeva počet će "pomoći" gušterači da se nosi s probavom hrane. Zato se svi pripravci enzima uzimaju uz hranu. Koje su naznake za prijem "Creona"?

Upozorenja za uporabu

"CREON" i njegovi analozi se koriste u svim situacijama kada se razvijaju primarna ili sekundarna insuficijencija sinteze enzima gušterače, ili postoji mehanička zapreka njihovom ulasku u crijeva. Najčešće situacije su:

  • kronični pankreatitis, osim akutne faze;
  • cistična fibroza kod djece;
  • resekcija gušterače;
  • maligne novotvorine pancreatoduodenalne regije;
  • opstrukcija (začepljenje) i sužavanje ekskretornih kanala gušterače;
  • patološke formacije zajedničkog žučnog kanala;
  • u starijih i senilnih dobi (zbog općeg involucije enzimskih sustava);
  • nakon operacija na želucu i žučnom mjehuru;
  • u kompleksnoj terapiji kroničnog kolecistitisa, hepatitisa i ciroze (zbog nedovoljne lučenja žuči).

Postoje i druge naznake za upotrebu lijeka "CREON" i analoga, koje određuje liječnik, ovisno o dijagnozi.

Na primjer, ovaj alat može uzeti zdravu osobu da izbjegne senzacije nakon blagdana Nove godine. "Creon" će vam pomoći u brzom rješavanju masne, pržene hrane s manjim opterećenjem na vlastitu gušteraču.

Upute za uporabu Creon i doziranje

Koliko i u kojim slučajevima treba poduzeti?

"CREON" se proizvodi u različitim stupnjevima "snage", koji se izražava u jedinicama enzimske aktivnosti. Što je veći broj, to je aktivniji lijek. Trenutno dostupna doza lijeka:

  • 10.000 jedinica (0.15 g kapsule, ili 150 mg, u pakiranju od 20 kapsula);
  • 25.000 jedinica (kapsula od 0,3 g, ili 300 mg, u pakiranju od 20 kapsula);
  • 40 000 jedinica (u bocu od 50 kapsula).

CREON i njegovi analozi su "demokratski" lijekovi. Budući da je agens indiciran za zamjensku terapiju, lijek se ne smije uzimati jednom: to neće voditi nigdje.

Koliko dugo možete uzeti "Creon" 10.000 ili više koncentriranih analoga? Barem za život. Uostalom, njegova uloga je jednostavna: lijek ne utječe na rad tijela, već samo dodaje ono što se u njemu neprestano razvija, ali se ne proizvodi zbog određenog kvarova.

Što se tiče upotrebe lijeka u dječjoj praksi, moguće je - nema specifičnih kontraindikacija. CREON 10.000 za djecu je najpopularnija doza, ali odrasli, osobito oni visoki, trebaju koristiti koncentrirane tipove lijeka.

Kako uzeti "Creon" za odrasle i djecu? Ono što je najvažnije, proizvod treba uzimati uz hranu, a hranu treba prati dovoljno tekućine. Uostalom, svi enzimi rade u tekućoj fazi. Zato, ako sumnjate kako dati "CREON" djetetu, ako je lijek propustio za vrijeme obroka, onda je bolje da ga ne uzimate (na prazan želudac). Uostalom, ako enzimi ulaze u crijeva kada nema hrane, oni će početi škoditi crijevnom zidu.

kontraindikacije

Kontraindikacije uporabe enzimskih pripravaka su vrlo malo: to je akutna upala i pogoršanje kroničnog pankreatitisa.

Korištenje tableta "Creon" zabranjeno je iz dva razloga: prvo, u slučaju akutnog pankreatitisa i pogoršanja, propisuje se "glad, hladnoća i mir". Budući da hrana ne ulazi u crijeva, tada nema enzima koji će mu pomoći da se razbije.

I drugo, u akutnom pankreatitisu, enzimi nisu prijatelji, već najgori neprijatelji, jer uzrokuju autolizu ili samo-probavu tkiva žlijezda. I pomaže bolestima uništiti vitalni organ, zapravo, ne vrijedi.

Osim toga, lijek je kontraindiciran kod alergija na njegove komponente. Iako se rijetko događa: iako su enzimi svih sisavaca vrlo slični, ali su ipak strane molekule proteina, a njima se može razviti alergijska reakcija.

Nuspojave

Kao i obično, nuspojave su "nastavak zasluga". Ako ste pretjerali s recepcijom, možete osjetiti nelagodu, proljev (proljev) ili mučninu s žgarancom. Stoga, uzimajući "CREON", morate postupno povećati dozu do prihvatljivog stanja zdravlja.

Treba reći da se u liječenju kroničnog pankreatitisa "Creon" uzima u prehrani. U tom slučaju možete dobiti minimalnu dozu, a istodobno nemojte imati nuspojave.

Analogni i Generic Creon

Što može zamijeniti lijek?

Creon nema generičke lijekove - nakon svega, mješavina svinjske i govedine gušterače gušterače nije patentirani nalaz. Stoga, nakon isteka ovog patenta nema ničega što bi trebalo kopirati u druge tvrtke. Analozi "Creona" moguće su samo za grupnu pripadnost - cijena je različita za sve, recenzije su gotovo jednake, a upute za uporabu gotovo su identične. Najčešći lijekovi kao što su:

Nemojte zbuniti lijekove koji sadrže enzime s lijekovima koji normaliziraju pokretljivost gastrointestinalnog trakta. Dakle, Motilium (ili domperidon) također može smanjiti nelagodu i nadutost u želucu, ali priroda ove nelagode je sasvim drugačija, a sam lijek djeluje na receptore mozga i nema nikakve veze s enzimskom insuficijencijom gušterače.

Od svih gore navedenih lijekova, "CREON" je najskuplji. Dakle, pakiranje u 20 kapsula "Creona" 25.000 košta od 275 rubalja, a domaći pankreatin (60 tableta) u istoj dozi košta 27 rubalja. Istodobno, razina aktivnosti i težina učinka na "Creon" je vrlo dobra. Proizvodi ga tvrtka Abbott Laboratories LLC i zasluženo je osvojila zahvalnost liječnicima i gastroenterološkim pacijentima.

Creon 10000 recenzija

Dizajniran za poboljšanje probavnih procesa. Njegovi konstitutivni enzimi gušterače doprinose razgradnji proteina, masti i ugljikohidrata, što dovodi do pune apsorpcije u tankom crijevu. Glavna supstanca Pancreatin je također INN lijeka. Latinsko ime: Kreon. Proizvođač: Solvay Pharmaceuticals, Njemačka

Aktivni sastojak: pankreatin

Creon ocjenjuje 10.000 liječnika

Creon 10,000

Pripravci pankreatina koriste se već dugo u medicini. Ali, Creon 10.000 je uistinu proboj u liječenju fermentopatija kod djece (i odraslih osoba).

Poseban oblik lijeka - minimicrospheres - omogućuje vam da prodrijete u tankog crijeva u nekoliko minuta, unatoč pojavi upale pylorus i / ili stagnacije sadržaja želuca. Male mikrosfere su revolucionarni oblik mikrokapsule koji mogu prodrijeti do mjesta djelovanja bez primarne ljuske - želatinske kapsule. Ovo je prvi pripravak pankreatina na farmaceutskom tržištu u obliku velikih kapsula koje se mogu otvoriti bez gubitka učinkovitosti. Školjka minimicrosphere je potpuno otporna na djelovanje kiselina želučane kiseline, zadržavajući aktivnu jezgru nevidljivu.

Nije tajna da kada se tableta dijeli s ljuskom, a enzimi se proizvode samo na taj način, nije bilo pozitivnog učinka terapije. tj Upotreba enzima u djece mlađoj od 6 godina bilo je upitna.

S pojavom minimicrospheresa, vrijeme liječenja i broj enzimopatija tijekom intestinalne infekcije, atonije i bilijarne diskinezije, itd., Značajno su se smanjile.

Creon 10.000 se koristi u infektivnim bolnicama u ranim danima bolesti. Odsutnost fermentopatije znatno ubrzava oporavak i poboljšava dobrobit djece.

Njegova visoka učinkovitost zbog posebnih minimicrospheresa i visokog sigurnosnog profila dokazuju brojni domaći i strani veliki istraživački centri - čine Creon 10.000 omiljenim odabirom pripreme enzima u određenom vremenu.

Creon recenzije liječnika

otišao je do liječnika. Dijete od rođenja do jedne godine

da li skije ne idu, bilo da sam... čudno. :) Djelomično prenosim razgovor doslovno. ja: ovdje imamo analizu o kaprologi i vjerojatno imamo proljev, teče.. liječnik: da, imate dysbakterijus: ja sam od onoga što i što da radim, možemo li još imati LN ili nešto drugo? što analiza još uvijek može proći? P: Da, predaj neku drugu mikro-aplikaciju (+ osjetljivost na antibiotike i fage), ali sve je jasno, piće: enterofurin + smecta + cron. me: mogu li testovi čekati, a zatim izliječiti? (plašljivo plače): zašto? a.

Pitanje o Creonu. SP: okupljanja

Naš gastres creon 10000 nas je napisao 3 puta više od pola kapsule. A dijete se pogoršava. Bol u trbuhu se povećava, sada nakon svakog obroka. Naslonjač je prilično loš s crnim točkama. Postoji nedostatak enzima. I sve to na pozadini uzimanja lijekova od utorka. U uputama sam pročitao da je bolje da ne podijelimo kapsulu. Sutra idemo liječniku. Može dati u cijelosti, i? Držali smo se noću.

Alergija (samo off). Dječja medicina

Pa za lošu sreću! Već je gotovo izašla iz dermatitisa, tema je nedavno bila o tome. Izvana, ostalo je vrlo malo tragova. I jučer, liječnik je propisao enzim za piće, naša je djevojčica bila izgladnjena nakon klorida, a stolica je često bila. Kupio je mezim i to. Puno isključeno. Jednog dana jučer sam ju pio, a danas cijeli trbuh i leđa (malo manje) su posute malim osipom, čini se kao osip i svrbež. Toliko sam očajan, što da radim? Malo osip, prije nego što je bio drugi. Novi nije dao ništa, istina je još uvijek u.

Polica je bijela. Dječja medicina

Kod kuće, očito, hodanje rotavirusom. U početku je jedno dijete postalo bjelkasto, nije bilo jako ukrašeno, drugi je u ponedjeljak imao povraćanje jednom, stolica također nije bila dobra, moj trbuh malo se nagnuo i slabost, treće dijete je izgubilo apetit drugi dan, danas je vodena bijela stolica. Izgleda kao rotavirus? A što je letjelo, sudeći po stolici, pankreasu ili žuči? Dugo je bilo slično za djecu, ne sjećam se već ono što je liječnik tada propisao, kreon ili što? Ima li smisla smecu piti?

Varikozne vene su mi pričvršćene prije pet mjeseci.

Jer sve na ovom svijetu morate platiti, tako da se čini? Varikozne vene su mi pričvršćene prije pet mjeseci. Muž kaže, u redu je da su vene veoma ružne, toliko vam volim. Ne, on nije moj obožavatelj, uvijek na vrijeme na vrijeme, a njegov odnos prema meni se nije promijenio. Sve također pesteri. Jednostavno nisam mislio da su vene u mojim nogama ne samo ružne, već i tako ozbiljne. Varske vene imaju nekoliko faza. Nisam imao nikakvih loših osjećaja, ne znam zašto. Samo su se vene iskrivile. Pa, ponekad noge.

Gastroenterolog.. Dječja medicina

Hitno i goruće pitanje: u Semashoku smo primijetili gastroenterolog Zaton, dijagnoza: reaktivni pankreatitis. Mi smo liječeni: promatramo dijetu, jedemo po satu, pijemo koleretski. No, kao i ona postaje bolje ne :-(. Stavio sam pitanje liječnikova kompetencije na nekim stvarima, ja razumijem da Semashko nije baš najbolje mjesto. Da, čak i neugodno, sve vrste različitih smjerova ne proučavati odnose na bolesti, ali u svakom slučaju kao sa svojim liječnicima ( "samo u slučaju") Općenito, molim vas ako.

pedijatrijski propisani kreon (10.000 lipaza). Dijete od rođenja.

Pozdrav svima! Mama, pomoć. imamo pedijatra propisane Creon (10.000 lipaza), a ljekarna osigurava da je kontraindicirana za djecu. Sada sam u nedoumici, ljekarnik vjerojatno razumije i nešto. Je li itko uzimao ovaj lijek u dobi od 2 mjeseca?

Rotavirus ili problema s jetrom.. Pedijatrijska medicina

Imati prijatelja. Beba 2.4. Prije otprilike 2 tjedna povraćanje je nekoliko puta. Od ponedjeljka povraćanje nakon jela, ne nakon svima, češće nakon mlijeka) Povraćanje uz dodatak žuči. Sjedala je gusta, bjelkasta. T-ry ne. Liječnik je stavio rota (ili roto) virus, propisane antibiotike, bifidum, heksoralne (neadekvatno sasvim). Upute nisu dale nigdje. Kome li liječnik vodi dijete? Gastroenterologu? Odmah je snimljen na ultrazvuku? Liječnici i ja imamo izuzetno lošu situaciju: (Sve sami.) Što hrani dijete da se ne pogorša?

Francuska i pankreatin. 7. stranac

Lijek je gotov, nazvan Mezim-forte ili pankreatin (proizvođač poput germanija) u Rusiji. Priprema enzima iz gušterače klanja stoke. Kako se ovaj lijek može nazvati u Francuskoj? Ne mogu mi pomoći u ljekarnama, te riječi nisu upoznati s njima. Ja sam samo savijen bez njega, čak plakala: (

koliko dugo treba uzeti kreon. Dijete od 1 do 3

koji se suočio. Bojim se da nema ovisnosti. Je li liječnik propisao dva tjedna normalno?

Hitno: proljev. Dijete od 1 do 3

Moja je kći razboljela. Ali sve se razvijao nekako tromo. Prvo, samo malo vodene stolice, a drugoga dana temperatura je 38,3. Čuvaju se dva dana. Treće (tj. Jučer), ni proljev niti temperatura. I večeras je počelo. Za dva sata sjeo je na lonac 5 puta. Kako ovo može zaustaviti malo dijete? Pijemo smektu (ili ugljen), primadofilus, kreon, mentu. Od danas imenovan furazolidon. Tko zna što - molimo vas podijelite.

Trovanje. Koliko dugo traje? Dječja medicina

Kćeri 2 godine. U utorak ujutro, 8 puta je tekućina stolica s vodom, nakon povraćanja. U drugoj polovici dana i cijelu sljedeću noć - jake povraćanje. Temperatura u srijedu ujutro porasla je na 37,4. U srijedu, tekućina stolica 3 puta dnevno, povraćanje je prestalo, tempo porastao na 38. Od droga sam dao smut, enterofuril, rehydron, pokušao sam piti puno. Ali kći je bila vrlo slaba. Četvrtak-petak nije bilo povraćanja, a stolice bile su tekućine (vodene) 1-2 puta dnevno. U subotu nije bilo. I danas, opet u novu noć.

Zatvor. Dječja medicina

Mlađi je sin imao 1,5 mjeseci, tretiran je za disbakterizu, liječnik je propisao čin. Ugol, nakon njega + Espumezan, popravio je trbuh, ugljen je bio otkazan, zarezao je zarezom tjedan dana, zatim je Dufalcu davao 7 dana za 5 ml, liječio 3-4 sata nakon liječenja., 8. dan sam dao 4 ml - nije bilo stolice za 1,5 dana, nakon što je dimni plin teče, popping, samo nakon laksativ ili dimnih plin, što učiniti? Kako je normalizirano ?, bio je kod liječnika, propisan hilak i creon, liječnik je rekao da se stolica treba vratiti unutra.

Pankreatin. Kako uzeti.. Dječja medicina

A što ako je pankreatin propisan u količinama manjim od cijele pilule? Oni (tablete) su posebno obloženi ljuskom koja se otapa u crijevima i enzimi dolaze na pravo mjesto. Možda je netko već postavio slično pitanje. Podijelite odgovor, plz!

Svjedočanstva roditelja o kampu "Constellations".

Vrlo smo zadovoljni primati dobre i tople povratne informacije od roditelja po dolasku iz kampa. Ponosni smo što se naša djeca, koja se vraćaju iz kampa, troše manje vremena na televiziji i računalnim igrama, te se prijavljuju na vlastiti zahtjev u kreativnim krugovima i sportskim klubovima, zanimaju nešto novo i korisno. Recenzije se objavljuju uz dopuštenje onih koji su pisali. Neki su roditelji naznačili svoju kontaktnu e-poštu. adrese i / ili tel. i spremni su odgovoriti na sva vaša pitanja o nama. *** Kćer odlazi.

Creon 8-mjesečno dijete. Dijete od rođenja do jedne godine

Bok Moja kći Inonda ima pjenušava stolicu. Liječnik je propisao Creon. Je li itko dao djeci? Zanima me kakav učinak od njega? I kako dati dijete ako je na GW-u

Nakon ORVI-a ili kad je tanak, Creon je propisan? Dijete od 1 do 3

Bili smo malo bolesni (ARVI), a ne ozbiljno, nismo uzeli ozbiljne lijekove, postoje sirup-pips i aflubin, i novi baktrim lijek za nas. Jučer smo krenuli na pregled, bio je zamjenski liječnik, užasnuta je po našoj mršavljenju, ali jedemo malo. Općenito, ona nam je dodijelila Creona za 16 dana, pa mislim da je poslije ARVI ili na temelju naše slabosti, budući da Ja, u načelu, nemoj se žaliti na njegovu mršavost, nemojte imati nikoga da bude mast, upravo sada, nakon neke vrste bolesti, dobro, ima toliko mnogo čimbenika. Općenito, ne znam kupiti.

Manijak iz "Desperate Housewives" postao je otac peti put

Neil McDonough, koji je igrao mravlje u "Desperate housewives", postao je otac peti put! 48-godišnji glumac i njegova supruga Ruvi imali su sina. Par već podiže dvogodišnju Clover Elizabeth, četverogodišnju London Jane, 6-godišnju Catherine Maggie i 8-godišnju Morgan Patrick. Par je nazvao peti sin James Hamilton. Rođen je u jednoj od klinikama u Los Angelesu. Stariji brat i sestre pozdravili su bebu s otvorenim rukama. Kevin Rahm, koji je igrao u "Desperate.

Bitter medicine. Dijete od 3 do 7 godina

Djevojčice kako dati bebu festal? Bitter, on, pas: (Trebate dati 14 tableta nakon ili tijekom obroka.) Push i šećer daju - jako gorko. Ne mogu, ne radi, neću.) Dijete me je samo dovelo do ručke, plakala sam, morala sam dati lijek, ali bih bila zahvalna za svako osobno iskustvo i za teorijske pojmove.

Creon - kako dati? Dijete od rođenja do jedne godine

dali su nam disbacteriosis: - (propisan laktobacili i creon) kako dati ovoj kreonu djetetu 3 mjeseca? 1/4 kapsule su potrebne za vrijeme obroka, otopite (kao što je napisano u bilješkama) te mikrosfere u mlijeku nisu djelovale, sve je visjelo na usnama., ako je netko došao, kako je dano? i još jedno pitanje - koliko vremena su dali? naš liječnik, kao i uvijek, nije rekao koliko piti :-(

Povećajte apetit! Dijete od rođenja do jedne godine

Za koga je nit bio propisan Elkar da poveća apetit djetetu? Pomaže li to? Propisali smo ovaj lijek, ali prijatelj, Creon, propisan je kao prijatelj. Čitao sam o tome i o drugom. U Creonu se uopće ne govori da apetit raste. Možda je i netko to preuzeo? Podijeli pliz.

Promatranje trudnoće i porođaja na Euro-Med klinici (Moskva).

Trudnoća se zove najljepše vrijeme, to je vrlo poseban uvjet! Poput mnogih budućih mumija, pažljivo sam se približio onome gdje se promatrao u ovom ključnom i važnom vremenu. Odabrala sam kliniku Euro-Med, za koju se ne žalim i jako mi je drago što sam došao k njima i svom liječniku. Moj ginekolog Arlyashina Olga Anatolyevna. Brinula me za mene tijekom cijele trudnoće i rodila se. Napravio sam ugovor. Sve je to bilo napisano. Možete saznati što je istraživanje i dalje.

Ayherb za bebe i njihove mame :).

Konačno, postoji vrijeme za podjelu svih korisnih stvari koje sam našao na Eiherbu za moju kćer (sada imamo 10 mjeseci). Sve se fotografije mogu kliknuti. Glavni MUST-HAVE je omiljeni ekstrakt sjemenki grejpa od mnogih :) Ne znači bolje za bilo kakve probleme s dječjom kožom! Svi Bepanten, Panthenol i njihovi prijatelji! Samo je potrebno biljni ekstrakt u ulju - 5 kapi na stol i žlicu. Koristim smjesu 2x ulja - kakao [link-1] i jojoba [link-2] (najbolja ulja za dječju kožu), ta smjesa nije.

JON_THAN Jesen-zima 2011-2012 (recenzije).

Djevojke, kao što uvijek tražim recenzije - kako bi sami razumjeli sebe i druge "korisnike" kako bi odlučili na izbor veličine :) Smatralo se da bi to bilo prikladnije za blog. Hvala unaprijed svakome tko je odgovorio :)

Kasna trudnoća - pro i kontra.

Nedavno je porastao broj žena koje su odlučile roditi svoje prvo dijete nakon 35, pa čak i nakon 40 godina. A ako prije žena koje su rodile nakon 28 godina već se smatraju "starim rođacima", onda danas nitko ne iznenadi. U suvremenom svijetu mnoge žene odgađaju rođenje djece na neodređeno vrijeme zbog činjenice da najprije žele postići uspjeh u karijeri, poboljšati njihovu financijsku situaciju i stabilizirati svoj osobni život jer se sada i brakova godina povećala. Zbog činjenice da u uvjetima.

Mogu li zamijeniti Creon za pankreatin za dijete?

Može li Creon biti zamijenjen pankreatinom za dijete? Svi liječnici propisuju Creon, ali to je isto kao i pankreatin. *** Tema je pomaknuta s konferencije "SP: Sittings"

Pitanje o drogama. Kako se liječiti majke?

. Za ostale lijekove u ovoj skupini nema studija ili ih se ne preporučuje za dojenje. U liječenju postpartumne depresije, antidepresivi se mogu propisati iz skupine "selektivni inhibitori ponovnog preuzimanja serotonina" (fevarin (fluvoksamin), fluoksetin, paroksetin, sertralin, itd.). Prema liječnicima, ti lijekovi mogu se koristiti s dojenjem s oprezom. Međutim, u uputama za proizvođača lijeka ne preporučuje njihovu upotrebu tijekom dojenja, zbog nedostatka odgovarajućih istraživanja. Antikoagulansa. Lijekovi koji sprječavaju zgrušavanje krvi. Koristi se s povišenim zgrušavanjem krvi, rizik od povećanog krvnog ugruška, bolesti srca. Heparin, ratnik.
. Adekvatna istraživanja nisu dostupna. Prema uputama - nije preporučljivo. Furazolidon, MacGiror, enterofuril, furadonin. Može se koristiti s oprezom. Nalidoksična kiselina (Negrogram, Negram). Može se koristiti s oprezom. Enzimi. Koristi se za poboljšanje probave u raznim gastrointestinalnim bolestima. Mezim forte, creon, itd. Kompatibilan s dojenjem. Ukratko, možemo reći da bi laktirajuće žene trebale izbjegavati liječenje. Međutim, naravno, životne situacije mogu nastati kad majka ne može bez lijekova. U slučaju komplikacija postpartum, s pogoršanjem kroničnih bolesti, s razvojem ozbiljnih akutnih.

Tko je uzimao Laktofiltrum? Dijete od rođenja do jedne godine

Na pregledu, liječnik je rekao da smo imali probleme s trbuhom i preporučili Creon + Lactofiltrum da piju 3 tjedna. Problemi s trbuščićem izraženi su u osipima prištića po cijelom tijelu. Kad se razmazim s cindolom ili bipantenom - oni nestaju, prestanem slagati - ponovno izlijevaju. Budući da je Creon više ili manje jasan, potrebno je dodati u hranu. Ali Laktofiltrum treba slomiti i dati iz žlice. A tamo je slaba, veća je loša zabava, bojim se da će biti velikih dijelova. Napomenom je pročitajte.