Atrofični gastritis kao prekancerozno stanje

Registracija: 02/05/2006 Poruke: 3

Atrofični gastritis kao prekancerozno stanje

Žao mi je zbog pitanja (uglavnom su ljudi s vrlo ozbiljnim problemima), ali drugi dan sam u panici. Jučer mi je dijagnosticiran atrofični gastritis. Paralelno sam otkrila anomalije strukture žučnog mjehura. Glavna svrha liječnika na žuč, oko gastritisa, samo je rečeno da je potrebno pridržavati se prehrane.

Član od: 12. listopada 2004 Poruke: 375

Atrofični gastritis u dobi od 28 godina nije razlog za paniku, već samo razlog da se bliži vašem zdravlju. Koliko ja razumijem, dijagnoza je napravljena samo pomoću endoskopske slike. Međutim, često je potrebna morfološka studija i detaljno pojašnjenje endoskopske slike (prevalencija i stupanj atrofije sluznice). Također je potrebno utvrditi prisutnost bakterija - Helicobacter pilory (važnost tih mikroorganizama trenutno je velika kontroverza, ali ne boli vas da se riješite - ako postoje).
Endoskopija jednom godišnje u osnovi je dovoljno.
Ali konzultacije dobrog gastroenterologa će vam odgovarati mnogo više od savjetovanja s onkologom.

Registracija: 02/05/2006 Poruke: 3

Liječnik, hvala na odgovoru! Malo se smirio
Test bakterija je proveden (negativan).
Dok pije propisani tečaj Helole i motilaka (3 tjedna). Odmah nakon toga tražit ću dobrog gastroenterologa. Hvala opet!

Registracija: 12/16/2004 Poruke: 583

Kako bi se razjasnila dijagnoza potrebno je biopsiju želučane sluznice. Uz atrofični gastritis često se dijagnosticiraju uvjeti kao što je anemija deficita B12 i sindrom refluksa. Prva od njih otkrivena je općim i biokemijskim analizama krvi, drugom - s endoskopijom. Obje su podložne simptomatskom liječenju (u prvom slučaju - vitaminska terapija, u drugom - isti motilak, na primjer).
Uzroci mogu biti infekcija Helicobacter pylori, neispravnost u drugim dijelovima gastrointestinalnog trakta, naročito u žučnim i dvanaesnicima, poremećaji imuniteta. U tim je slučajevima nužno posebno liječenje.
Sve to govorim da vas ne bih zastrašivao, ali da vas obavijestim o tome što trebate zatražiti od gastroenterologa.
Kao zapažanje, dovoljno je izvesti gastroskopiju jednom godišnje, ili se jednom godišnje uzeti test krvi za takozvani Gastropanel.
Uz pravilno liječenje i propisanu, odgovarajuću prehranu i redovito praćenje, ne možete brinuti o atrofičnom gastritisu.

Registracija: 02/05/2006 Poruke: 3

Doktor, istodobno s endoskopijom otkrio sam abnormalnu strukturu žuči (suženje u donjoj trećini) i refluks, da. Krvni test još nije učinio. Sada pijem Helol i Motilak plus Hefitol (liječnik je rekao da je sa mojom strukturom žuči korisno periodično uzimati kolesterol). Istina, malo mi je neugodno što je sve u isto vrijeme: i koleretski i motilac, ali očito je to potrebno, zar ne?

Glavni simptomi fokalnog atrofnog gastritisa i metoda liječenja bolesti

Focalni atrofični gastritis je kronična bolest koja dovodi do teške upale želučanih sluznica i potpuno narušava proces normalne razgradnje. Patologija ima ozbiljne komplikacije u obliku potpune atrofije želuca i formiranja onkologije. Stoga se mora tretirati u početnom stadiju uz neprekidno pridržavanje preventivnih mjera.

ZABORAVITE GASTER!

Što je žarišni atrofični gastritis?

Focalni gastritis atrofičnog tipa pripisuje se upalu želučane sluznice i djelomičnu leziju stanica koje su odgovorne za proizvodnju prirodnog želučanog soka. Kao rezultat toga nastaju atrofirana područja koja postupno uništavaju cjelovitost organa i dovode do nepovratnih posljedica.

Glavni simptom fokalnog atrofičnog gastritisa je smrt žlijezda i smanjena proizvodnja klorovodične kiseline. Nepovoljni čimbenici imaju pozitivan učinak na razvoj onkoloških procesa i stvaranje lezija na zidovima želuca.

uzroci

Znanstvenici su dobro proučili etiologiju pojave fokalnog atrofnog gastritisa. Najčešće se bolest razvija iz sljedećih razloga:

  • Nepravilna prehrana;
  • Zlostavljanje loših navika (alkohola, cigareta);
  • Snažni živčani poremećaji;
  • Endokrini poremećaji;
  • Prisutnost genetske predispozicije.

Jedan od uobičajenih uzroka razvoja bolesti je prisutnost Helicobacter pylori u tijelu, što nepovoljno utječe na tkivo želuca.

Je li moguće zauvijek liječiti bolest

Mnogi su zainteresirani za pitanje je li u načelu moguće zauvijek liječiti žarišni gastritis atrofičnog tipa i što treba učiniti da to učini? U ovom slučaju, treba shvatiti da bolest ima dugo razdoblje razvoja, pa je rehabilitacija namijenjena dugotrajnom oporavku.

Uz pravilno liječenje, gastritis se može izliječiti, ali preventivne mjere moraju se promatrati tijekom čitavog životnog vijeka. Liječnici preporučuju održavanje zdravog načina života, napuštaju loše navike i sudjeluju u umjerenim sportovima.

Važan aspekt je pravilna ishrana sa zdravom prehranom. Hrana mora biti jednostavna bez umjetnih nadomjestaka i dodataka. Potrebno je isključiti gazirana pića, masne, začinjene i slana jela.

Kako bolest izgleda na fotografiji

Fotografija pokazuje mjesto lezije tijekom razvoja fokalnog atrofičnog gastritisa. U slučaju bolesti dolazi do porasta boli neposredno nakon jela.

Točna dijagnoza žarišnog atrofnog gastritisa je moguća tek nakon određenog niza studija. Rano otkrivanje i liječenje patologije će spriječiti razvoj ozbiljnih komplikacija.

Glavni simptomi i znakovi

Bolest očituje karakteristične simptome koji su navedeni u donjem popisu:

  • Gubitak apetita i oštar gubitak težine;
  • Pojava boli u želucu;
  • Nedostatak nelagode na mjestu lezije može ukazivati ​​na atrofiju;
  • Mučnina, povraćanje nakon jela;
  • Poremećaj probavnog sustava (proljev, zatvor);
  • Povećano stvaranje plina i razvoj nadutosti;
  • Sekundarne infekcije na pozadini općeg slabljenja imunološkog sustava.

Dodatni simptomi uključuju kronični umor, apatiju i nedostatak normalnog uzorka spavanja. Nemir u trbuhu postaje trajno, što se posebno osjeća nakon jedenja.

Oblici bolesti

Klasifikacija fokalnog atrofnog gastritisa ovisi o ozbiljnosti i prirodi lezije. Postoje sljedeće vrste patologije:

  1. Gastritis u akutnom obliku, koji ima izražene znakove i brzo se očituje unutar nekoliko sati ili dana;
  2. Atrofični gastritis u kroničnom obliku ima razoran učinak, jer u većini slučajeva bolest je asimptomatska i postupno se razvija u tešku fazu s djelomičnom atrofijom;
  3. Fokusni gastritis karakterizira upala želučane sluznice s izmjeničnim atrofiranim područjima. Kao rezultat toga, kiselost se naglo smanjuje i bolest napreduje dalje;
  4. Gastritis u antrumu karakterizira pojava ožiljaka na mjestu lezije i kvar duodenuma. U ovom slučaju, postoji promjena u normalnom otpuštanju hrane i protiv pozadine ovog fenomena, razvijene su dodatne patologije.

ODBOJKA OD ELENA BABY

dijagnostika

Opća klinička slika žarišne atrofske slike ima slične simptome s drugim bolestima probavnog sustava, stoga su potrebne precizne metode istraživanja:

  • Prethodno ispitivanje gastroenterologa i prikupljanje informacija o manifestaciji identificirane nelagode;
  • Imunološki test krvi;
  • Provedba biopsije i histologije uzeti biološki materijal;
  • Potpuna količina krvi za proučavanje ključnih pokazatelja;
  • PH-mjerenje (mjerenje razine kiselosti u želucu).

Kao instrumentalne metode obavljaju se sljedeće manipulacije:

  • Rendgensko zračenje radi proučavanja općeg stanja trbušnih organa;
  • Endoskopija (proučavanje želučane sluznice s posebnim endoskopskim uređajem);
  • fibrogastroduodenoscopy;
  • Ultrazvučni pregled radi proučavanja opsega oštećenja organa.

Imenovanje odgovarajuće terapije izravno ovisi o točnoj dijagnozi i uspostavi određene vrste bolesti. Samostalno liječenje bolesnog pacijenta može dovesti do razvoja nepovratnih učinaka, pa je tijekom perioda oporavka važno slijediti preporuke koje propisuje liječnik.

ICD kôd 10

Međunarodna klasifikacija bolesti klasificira fokalni atrofični gastritis na odjeljak K29.4. Ovaj kôd se koristi za popunjavanje medicinskog dokumenta pacijenta i drugih relevantnih dokumenata.

Nomenklatura je dizajnirana da brzo utvrdi dijagnozu navedenog koda i dodjeljuje ispravan tretman u slučaju nužde (kada je potrebna hitna operacija).

Metoda liječenja

Način liječenja žarišnih atrofičnih gastritisa temelji se na upotrebi terapije lijekovima, imenovanju terapijske prehrane i uporabi narodnih lijekova, složio se s vašim liječnikom.

U liječenju ove vrste gastritisa propisuju se lijekovi sljedećih stupnjeva udara:

  • Sredstva protiv bakterijskog djelovanja za uklanjanje Helicobacter pylori u tijelu (Metronidazole, De-Nol);
  • Enzimski pripravci za poboljšanje probave (Inozim, Creon, Festal);
  • Lijekovi koji omogućuju uklanjanje nelagode na mjestu ozljede (Maalox, Almagel, Renny, Fosfalugel);
  • Antiemetike (Buscopan, Halidor, Motilium);
  • Pripreme za obnavljanje djelovanja za brzo ozdravljenje oštećene želučane sluznice (Cytotec, Misoprostol).

Ako dugotrajna terapija lijekovima ne daje rezultate, tada liječnik trebao bi razmotriti pitanje operacije i djelomično uklanjanje oštećenog dijela želuca.

Folk lijekovi

Folk lijekovi za liječenje žarišnih atrofičnih gastritisa učinkoviti su u složenoj terapiji i preliminarnoj koordinaciji odabrane metode s liječnikom. Najučinkovitije recepte:

  • Kombinacija krumpira i kupusa sok u jednakim omjerima s dodatkom sode u iznosu od 1 tbsp. Žlica na 1 litre gotovog proizvoda. Dobiveni alat zauzima 2 žlice. žlice dva puta dnevno 30 minuta prije jela;
  • Prihvaćanje izgaranja jabuka sa sjeckanom bundom ujutro na prazan trbuh. Nakon puštanja piva, morate jesti 1 čajnu žličicu meda i ne jesti hranu 2 sata;
  • Kombinacija metvice, plantaže, kamilice, šećerne trske, jabučnog jata u jednakim omjerima pere se u kipućoj vodi i infuzija nekoliko sati. Gotov proizvod se uzima u količini od 1 šalice dva puta dnevno prije jela;
  • Dnevno korištenje jedne čaše prirodne mineralne vode (Borjomi, Narzan) u toplom obliku;
  • Kombinacija hrasta lužnjaka i prirodnog meda u jednakim omjerima. Rezultirajuća smjesa je izlivena s toplom vodom i ostavljena da stoji preko noći. Dobiveni napitak se uzima tri puta dnevno prije jela;
  • Brizgajući ružičaste bobice i morsku prašinu u istim omjerima. Dobivena smjesa je napunjena sa 1 litrom čiste vode i dovedena do kuhanja. Gotovi proizvod se filtrira od nečistoća i uzima 150 ml tri puta dnevno.

prevencija

Sprječavanje fokalnog atrofnog gastritisa temelji se na provedbi preporuka u nastavku:

  • Obnova pravilne prehrane s prevladavanjem u prehrani voća, povrća, žitarica žitarica, juha od povrća, slaba mesa, ribe, mliječnih proizvoda;
  • Odbijanje loših navika (pijenje alkohola, cigareta);
  • Uklanjanje pojave teškog stresa i živčanih poremećaja;
  • Pravodobno posjetiti i kvalificirani pregled gastroenterologa;
  • Uzimanje lijekova samo kako je propisao liječnik;
  • Liječenje infektivnih bolesti raznih etiologija, koje mogu uzrokovati razvoj gastritisa.

Prognoza u prisustvu žarišnog atrofnog gastritisa uvelike ovisi o ozbiljnosti bolesti. U početnoj fazi patologija je lako liječljiva pa ako doživite sumnjive simptome, trebali biste odmah kontaktirati gastroenterologa.

Ako se bolest otkrije u kasnijim fazama, postupak oporavka je duži. U nekim slučajevima, operacija može biti neophodna i djelomična resekcija želuca.

Usklađenost s terapeutskim dijetama

U liječenju žarišnih atrofičnih gastritisa, važan aspekt je pridržavanje terapijske prehrane s određenom prehranom. Liječnici preporučuju da se pridržavate 4 vrste ograničene hrane opisane u donjem popisu.

  1. Standardna dijeta broj 1. Nutricionizam ograničenja prema ovoj shemi koristi se za vrijeme remisije akutne faze gastritisa. Metoda prehrane omogućuje vraćanje probave, ublažavanje upale sluznice i vraćanje oštećenih dijelova vanjskog sloja tijela. Kako bi se udovoljilo prehrani potrebno je ukloniti sve štetne proizvode, a ne zlostavljati jela s visokim sadržajem vlakana.
  2. Dijeta broj 1. Ova tehnika se koristi s jakom pogoršanjem atrofnog gastritisa. Svrha ograničene prehrane je smanjiti refleksnu ekscitabilnost želučane sluznice. Sva jela se moraju konzumirati u polu-tekućem stanju, pečena, kuhana ili kuhana. Mliječni proizvodi su također dopušteni.
  3. Dijeta broj 2. Temelj ove ograničene opskrbe je stimulacija funkcionalnih žlijezda. Potrošenu hranu treba podvrgnuti sigurnoj gastronomskoj preradi (kuhanje, pečenje, pečenje). Najbolje je kuhati hranu u toplom obliku, jer odstupanje od norme može uzrokovati prekomjerno nadraživanje želučane sluznice. U prehrani bi trebalo prevladati lagani meso, riba, pržena, ukiseljena, slana, dimljena hrana isključena. A također je potrebno povećati potrošnju voća i povrća.
  4. Dijeta broj 4 je učinkovita za akutni atrofični gastritis sindrom i pomaže u smanjenju teške upale želučanih sluznica. U ovom slučaju treba prevladati djelomični obrok (5-6 puta dnevno svaka 2-3 sata). Ako se akutna faza postupno smanjuje, pacijent može dodati dodatne obroke u opću prehranu.

Recenzije

Recenzije o liječenju žarišnih atrofičnih gastritisa imaju drugačiju prirodu, jer brzina oporavka ovisi o stupnju oštećenja i obliku bolesti. U većini slučajeva, uz pravilno propisanu terapiju, prognoza je pozitivna, a da ne uzrokuje neželjene posljedice.

Već duže vrijeme imam kronični oblik gastritisa, pa pokušavam pravilno jesti i potpuno ukloniti sve vrste štetnih hrane i navika. Ako slijedite prehranu, ne dolazi do pogoršanja. Ponekad se osjećaj nelagode kad se sezona promijeni, ali s potrebnim oporavkom može se jednostavno izuzeti.

Sve je počelo s činjenicom da sam počela primjećivati ​​nelagodu u želucu. Postupno, nelagoda se počela očitovati, a onda je morala ići u bolnicu. Nakon temeljitog pregleda dijagnosticirali su atrofični gastritis s malom ozljedom. Odmah propisana dijeta, lijekovi i uklanjanje svih loših navika. Oporavak je trajao oko 3 mjeseca, ali trenutno je potrebno promatrati preventivne mjere.

Tko je izliječio atrofične preglede gastritisa

koji je izliječio atrofični gastritis - udio

☂❀ℋIℋEL❀ ☂ Viši um (1140887) prije 5 godina

Liječenje kroničnog atrofnog gastritisa mora nužno biti individualizirano i primjenjivo na temelju stupnja bolesti, stanja sekretorne funkcije želuca.

Prije svega, bolesniku se preporučuje odgovarajuća prehrana. Tijekom pogoršanja, propisana je prehrana s mehaničkim, toplinskim i kemijskim čišćenjem sluznice. Hranu treba skužiti, bez grubih vlakana, kuhati. Topla i hladna jela su isključena. Preporuča se hrana u obliku topline.

Izuzev iritirajućih proizvoda želučane sluznice - kiselo, začinjeno, prženo, dimljeno, slano. Nije dopušteno konzumirati gazirana i alkoholna pića, lako probavljiva ugljikohidrata (slatkiši, kolači, čokolada). začini, umaci, kiseli krastavci, konzervirana hrana. Prednost se daje kuhanom mesu i ribi, žitaricama, gustu juhu u slaboj bujici, ne-kiselim mliječnim proizvodima, povrću i voću u kuhanom obliku. U obliku pijenja konzumiranih žele, mousses, slaba čaj, žele, mineralne vode, kakao. Kava je zabranjena.

Za teške bolove u želucu propisuju se antikolinergični lijekovi (platifillin, gastrotsepin, metacin). antispasmodni lijekovi (halidor, papaverin, buscopan, no-spa). Kako bi se uklonili kršenja motoričke funkcije želuca koriste se Reglan, motilium.

Ako atrofični procesi u želucu dovode do potpune odsutnosti klorovodične kiseline i pepsinogena, propisana je zamjenska terapija - prirodni sok od želuca, pepsidil, acidin-pepsin, abomin. Koriste se Panzinorm, mezim, creon, pankurmen. Povremeno, takve lijekove pacijent mora koristiti za život. Pripravci vitamina su propisani. U slučaju anemije potrebni su vitamin B12 i folna kiselina. Pacijentu se preporučuje liječenje sanatorijskog naselja u gastroenterološkom profilu sanatorije.
[veza blokirana administracijom projekta]

Uho Oracle (53065) prije 5 godina

Uz prethodni komentar:
1. Raznolika svježa hrana je vrlo važna.
2. Vrlo sjenovita dijeta ne bi trebala trajati više od tri dana zbog nedostatka mnogih važnih elemenata u njemu.
3. Trebate dobar odmor
4. Stres, osobito dugotrajno, neprihvatljivo je. Na primjer, ako je nepovoljna situacija na poslu, onda morate promijeniti poslove.
5. Prethodno zagrijana hrana je nepoželjna za uporabu i samo je svježe pripremljena, ali ako još uvijek morate zagrijavati ili u mikrovalnoj pećnici ili na pari.
6. Zimi, kupujte vitamine u ljekarni.
7. Uklonite sve vrste alkohola u potpunosti.
8. Potpuno isključivanje kiselog i slanog je također neprihvatljivo, inače ne postoji mogućnost formiranja sokova želuca. Iz tog razloga, ti proizvodi moraju biti ograničeni samo po količini i učestalosti potrošnje. Takvi proizvodi ne bi trebali biti konzumirani ujutro i noću, ali samo na ručak kada je tijelo najaktivnije i rješava probleme s boljom.

Dobar dan
Je li moguće da se riješimo ovog žalosti. Već sumnjam. Razumijem da sve bolesti živaca kažu baka.
Prvi čir na licu je 1984. godine, imao sam 19 godina.
Tretira se 10 dana s atropinskim injekcijama i dijetom bez njega.
Tada je dosta dugo razdoblje oporavka (vjerojatno 10 godina), tijelo je bilo mlado.
Tada je otišao, gotovo svake godine - čira. Godine 1998. željeli su odstraniti krvareni ulkus - nisam se složio, liječeni su 10 dana u bolnici (ne sjećam se što) ozdravio.
Oko 2002, liječnici su počeli propisivati ​​antibiotike, ubivši Helicobacter. Ulceri su prestali oblikovati, ali se razvija gastritis:
erozivni, kronični, sada žarišni atrofični.
U siječnju je još jedan pregled i liječenje: omez, amoksiciklin, de nol.
Što dalje? raka želuca?
Je li moguće da se riješimo ovog žalosti.

Sve bolesti živaca - kažu bake.
I samo sifilis - od užitka - dodajte venerologe.
A akademik Pokrovsky (stručnjak za infektivne bolesti) kaže: Liječnici su podijeljeni na one koji misle da nisu svi bolesti od klica, a oni koji znaju da su sve bolesti od klica.

Bilo kako bilo, živčani sustav igra ključnu ulogu u razvoju gotovo svih patologija.

Koji su vam antibiotici propisani?
Ako ste ponovno dodijelili nešto poput Omeza, promijenite autor preporuka. Omez s atrofičnim gastritisom ne liječi i otežava njezin tijek. Zbog smanjenja već niske kiselosti, izaziva stvaranje patološkog tkiva u želucu.

Koju regiju / grad imate?

Pošaljite mi detaljan popis antibiotika koje ste dodijelili e-mailu [email protected]
Ova se tema treba detaljno analizirati. Atrofija se, naravno, razvila vrlo malo, ali do sada je proces u fazi na kojoj se i dalje može zaustaviti.

Sve dobro zdravlje.

Za konzultacije osoba, nazovite: (926) 11111-47
Dodatne informacije o web mjestu
http://www.helicobactera.net

Novoselov Alexander Viktorovich
a. m, n, gastroenterologa, dermatovenerologa

Alexander Viktorovich, još jednom.
moje dijagnoze: kronični kolecistitis s kamenjem; Chr. gastroduodenitis bez znakova atrofije; pre-želučani refluks; dvanaesni ulkus (u 2008. godini)

Najnoviji protokol gastroenterološkog ispitivanja. Prolazimo kroz jednjak, vene nisu proširene, 2 cardia zatvorena. 3) u želucu: blatna tajna, žutica 4) nabora: edematous 5) sluzav: hiperemi 6) peristaltika: aktivna 7) sprječavatelj: zatvara. ne deformirani, otvoreni lukavitsa 12 dvanaesni ulkus: normalna, sluznica, čirevi, bez grešaka.
Zaključak: kronični gastroduodenitis, GDR, Bulbit.

ultrazvuk trbušne šupljine: jetra: kontralateralna, normalna ehogenost, homogena echostructure, anteroposteriorna veličina 111 mm, vaskularni uzorak jasan, portalna vena 11 mm.
žučni mjehur: ovalni oblik, infleksija u srednjoj trećini tijela i vrata, dimenzija 65x28 mm. zid od 3 mm, choledoch-4,5, nije pronađen kernel
Gušterača: vizualizira se repom tijela volovka, konture su glatke, struktura jeke je difuzna ne-gamogena (samo iznad jetre) dimenzija 1.9x1.0x2.1. kanal se ne vizualizira.
Slezena: oblik-semilunarni, konture -pair. čisto, echostructure - homogeno.9.3х2.6 cm, vein vena-0.4 cm
Bubrezi: pravilno postavljeni, pokretni s disanjem, čak i konture. dimenzije desno: 100x46mm, lijevo 102x47mm, ne-gamogena parenhima, 14 mm, sinusna struktura, nema kalkula otkrivenih
Zaključak: Znakovi odjeka hirovog kolektitisa, deformacija žučnog mjehura, difuzne promjene u jetri i gušterači.

Prošao je test u 2008. za Helicobacter-negative.

prvi tretman je 06,2008-1) parite 20 mg ujutro na toskama, 2 tjedna 2) ganaton 50mg x3. 20 minuta prije jela 1 mjesec, 3) fosfalougel. 1 paket za noć. 2 tjedna. Onda je Ursasan 250 mg u 2 k. U večernjim satima. 1 mjesec

druga obrada 02,2009 1) buskapan 10 mg. 3 puta dnevno. 15 minuta prije jela, 7 dana 2) Parite 20 mg x 2 r, prije jela 10 dana 3) Deinol 2 komada 2 puta dnevno, 40 minuta prije jela, 2 tjedna 4) Flemoksin 2 puta dnevno nakon jela 10 dana. zatim se parirati 1 sat ujutro prije jela, 2 tjedna


treći tretman: 10.2010 1) metroindazol 0,25x 3 p nakon jela 10 dana 2) procipro 500 mg x2 p nakon jela 5 dana 3) Valerian 2 tablete 2 puta dnevno 2 tjedna 4) eubicor 1 n x 3p 1 mjesec

Liječenje u bolnicama. 06.05.2010, 25.03.. 09.09.. - liječenje je slično: metroindazol, ranitidin, tsipro, spazmolitička smjesa, but-shpa, vit V S. fizioterapija

Testovi u urinu i krvi su normalni

Sada: zabrinuti zbog bolne boli u pravom hipokondriju. bolovi u trbuhu, u području pupka, stalno se ustraju, jezik je obložen bijelim cvjetanjem, mučninom, čestim pogoršavanjem, svakih 4-5 mjeseci, 4 godine, prošli testovi za giardiasis, opisthorchiasis, negativni su.

Sada opet pogoršanje koje ne znam što da radim, savjetovati nešto, molim vas

Je li moguće da operacija žučnog mjehura u mom slučaju?
Možete li biti pregledani i tretirani od strane vas?

Za rano, hvala.

Novoselov A.V. napisao (a): Nemojte vjerovati negativnom rezultatu analize uzete tijekom gastroskopije. Može se vjerovati samo ako je pozitivan. Ima slabu osjetljivost.

Dobar dan! Želim komentirati ovu primjedbu.


Prvo, vjerujte negativnom rezultatu Pomoćnog testa (urease test) - to je vrijedno!
Unatoč tome što je procjena rezultata izvedena vizualno, tj. po oku, test ima veliku osjetljivost i specifičnost. I želio bih primijetiti. da ne koristite točno pojmove osjetljivost i specifičnost.

Osjetljivost metode je vjerojatnost dobivanja istinski pozitivnog rezultata sa svojom pomoći.

Specifičnost metode je vjerojatnost dobivanja istinski negativnog rezultata.

Dakle, u konkretnom slučaju, govorimo o SPECIFICITETU metode, i to je oko 96% za pomoć test-pomoći. tj lažno negativan rezultat opažen je samo u oko 4% slučajeva.

Test može biti lažno negativan u odnosu na pozadinu uzimanja antisekretornih pripravaka, antibiotika, De-nola i drugih uzroka. (navedene u dopisu). Da bi se to provodilo, u drugim stvarima kao što su ostali testovi koji se temelje na aktivnostima bakterija ureazom, neophodno je prije šest tjedana nakon tretmana.

Poštovani korisnici foruma, vrlo je lako reći da je test loš, ne uzimajući u obzir sve nijanse. Ne provodim testno oglašavanje, samo radim s njim svaki dan i iznenađen sam koliko lako liječnici odbijaju koristiti ili preporučiti druge metode, a zaboravljajući barem se upoznati s podsjetnikom uvjeta za njihovo ponašanje. Nesumnjivo postoje razlike u podacima histologije, ali ne u velikom postotku slučajeva. Usput, podaci krvi IFA se razlikuju od histoloških podataka - u većem broju slučajeva u usporedbi s testom pomoći. Prema međunarodnim mišljenjima, rezultati invazivnih metoda su pouzdani od neinvazivnih metoda.

Sretno svima, Natalia.

oleg_f, dobro poslijepodne!

Prema podacima ultrazvuka, jeste li dobili PANCREATITIS ili znakove CPV-a?

Najvjerojatnije je organizam reagirao na shemu kao cjelinu, jer, u drugim stvarima, može odgovoriti na jednu od komponenti liječenja. Morate znati što ste uzeli.
Samo želim napomenuti da se tijekom iskorjenjivanja kod nekih bolesnika povećava bol u trbuhu i liječnik će odlučiti o nastavku režima liječenja pojedinačno.

S poštovanjem, Natalia.

Atrofični gastritis kao prekancerozno stanje

Atrofični gastritis kao prekancerozno stanje

Žao mi je zbog pitanja (uglavnom su ljudi s vrlo ozbiljnim problemima), ali drugi dan sam u panici. Jučer mi je dijagnosticiran atrofični gastritis. Paralelno sam otkrila anomalije strukture žučnog mjehura. Glavna svrha liječnika na žuč, oko gastritisa, samo je rečeno da je potrebno pridržavati se prehrane.

Ali ja, budala, došla sam na internet i saznala da: a) atrofični gastritis nije tretiran b) je prekancerozno stanje.

Od raka različitih organa (ginekologija) obje moje bake umrle su, vrlo nedavno. Imam samo 28 godina i čitam da se atrofični gastritis pojavljuje uglavnom kod ljudi starijih od 50 godina. Znači li to da je moje tijelo već tako istrošeno? Kako živjeti, biti u opasnosti? Je li jedna dijeta stvarno dovoljno? Preporuča se provoditi endoskopiju na Internetu barem jednom godišnje - hoće li biti dovoljno?

Sutra ću se konzultirati s onkologom, ali bit ću vrlo zahvalan za bilo koji od vaših komentara. Hvala unaprijed.

Član od: 12. listopada 2004 Poruke: 375

Zahvaljeno 31 puta u 25 postova

Adresa: Rusija, Irkutsk

Atrofični gastritis u dobi od 28 godina nije razlog za paniku, već samo razlog da se bliži vašem zdravlju. Koliko ja razumijem, dijagnoza je napravljena samo pomoću endoskopske slike. Međutim, često je potrebna morfološka studija i detaljno pojašnjenje endoskopske slike (prevalencija i stupanj atrofije sluznice). Također je potrebno utvrditi prisutnost bakterija - Helicobacter pilory (važnost tih mikroorganizama trenutno je velika kontroverza, ali ne boli vas da se riješite - ako postoje).
Endoskopija jednom godišnje u osnovi je dovoljno.
Ali konzultacije dobrog gastroenterologa će vam odgovarati mnogo više od savjetovanja s onkologom.

Registracija: 02/05/2006 Poruke: 3

Zahvalio 0 puta u 0 postova

Liječnik, hvala na odgovoru! Malo se smirio
Test bakterija je proveden (negativan).
Dok pije propisani tečaj Helole i motilaka (3 tjedna). Odmah nakon toga tražit ću dobrog gastroenterologa. Hvala opet!

Registracija: 12/16/2004 Poruke: 583

Zahvalio 76 puta u 43 postova

Adresa: Rusija, Moskva, ibh im. M. M. Shemyakin i Yu A. Ovchinnikov s Ruske akademije znanosti, molekularna onkološka skupina LMT

Kako bi se razjasnila dijagnoza potrebno je biopsiju želučane sluznice. Uz atrofični gastritis često se dijagnosticiraju uvjeti kao što je anemija deficita B12 i sindrom refluksa. Prva od njih otkrivena je općim i biokemijskim analizama krvi, drugom - s endoskopijom. Obje su podložne simptomatskom liječenju (u prvom slučaju - vitaminska terapija, u drugom - isti motilak, na primjer).
Uzroci mogu biti infekcija Helicobacter pylori, neispravnost u drugim dijelovima gastrointestinalnog trakta, naročito u žučnim i dvanaesnicima, poremećaji imuniteta. U tim je slučajevima nužno posebno liječenje.
Sve to govorim da vas ne bih zastrašivao, ali da vas obavijestim o tome što trebate zatražiti od gastroenterologa.
Kao zapažanje, dovoljno je izvesti gastroskopiju jednom godišnje, ili se jednom godišnje uzeti test krvi za takozvani Gastropanel.
Uz pravilno liječenje i propisanu, odgovarajuću prehranu i redovito praćenje, ne možete brinuti o atrofičnom gastritisu.

S poštovanjem,
Andrey Zaretsky

Registracija: 02/05/2006 Poruke: 3

Zahvalio 0 puta u 0 postova

Doktor, istodobno s endoskopijom otkrio sam abnormalnu strukturu žuči (suženje u donjoj trećini) i refluks, da. Krvni test još nije učinio. Sada pijem Helol i Motilak plus Hefitol (liječnik je rekao da je sa mojom strukturom žuči korisno periodično uzimati kolesterol). Istina, malo mi je neugodno što je sve u isto vrijeme: i koleretski i motilac, ali očito je to potrebno, zar ne?

Sigurno ću se posavjetovati s gastroenterologom (ja to nekako nisam shvatio, jer sam podcjenjivao atrofičnu formulaciju). Mnogo hvala forumu liječnicima za sudjelovanje! Samo planina s ramena, iskreno. Hvala vam!

  • Online sada
  • Prisutni: 1 korisnik i 175 gostiju
  • Zapis istodobnog boravka je 691, bilo je 06.06. u 18:57.
  • Parlamenter
  • statistika
  • Teme: 19,041 I Poruke: 171,785 I Korisnici: 47,185 Ja Najbolji autor: A.V. Filiptsov (7 756)
  • Dobrodošli novi korisnik, ZaynVox

Oncoforum.ru - informacijska platforma "Sve o raku"

Stranica sadrži opsežnu zbirku materijala o raku, njihovu dijagnozu, liječenje i prevenciju, predstavljen u obliku dostupnom čitateljima. Najvažnije i provjerene informacije su svjetske onkološke vijesti o novim lijekovima, načinu liječenja i ranom otkrivanju raka.

  • Web stranica ONKOFORUM.RU ne pripada niti jednoj komercijalnoj medicinskoj ustanovi, stoga naš cilj nije nametnuti plaćene usluge liječenja.
  • Web mjesto nije povezano s farmaceutskim tvrtkama, stoga vam ne nudimo kupnju bilo kojeg medicinskog proizvoda, već pružamo neovisne informacije o lijekovima i njihovim učincima.
  • Na Oncoforumu možete dobiti savjet on-line onkologa. Svrha konzultacija nije privući pacijenta na imenovanje, već dati najpotpunije preporuke o specifičnoj situaciji.
  • Kao dio Onkoblog možete čitati stvarne priče o borbi protiv raka različitih ljudi, podijeliti svoju priču i razgovarati o temama koje vas zanimaju.

Pregled gastritisa: tko je izliječio gastritis?

Ako ste konačno započeli liječenje gastritis, recenzije pravih ljudi mogu vam pomoći s ovim. Svi sudionici rasprave mogu slobodno razmjenjivati ​​iskustva, savjete i tehnike koje stvarno rade! Osim toga, mi privlačimo mišljenja stručnjaka - zatražite povratne informacije od liječnika o liječenju gastritisa.

Mnogi se vjeruju samo narodnim lijekovima, a neki koriste dokazane lijekove. Pročitajte sve recenzije i izradite vlastito mišljenje. Nemojte samorigirajte lijek, obratite se svom liječniku.

Tko je izliječio gastritis? Što pomaže? Napišite komentare.

Za prevenciju i liječenje gastritisa i peptičkog ulkusa, naši čitatelji preporučuju dokazanu gastričku skupinu gastrointestinalnih bolesti. Pročitajte mišljenje liječnika. >>

Sve je počelo s činjenicom da je počeo doživjeti probleme s probavom. Prošao sam analizom FGD-a, tamo je pronađen površinski gastritis. Nakon što je testiran na Helicobacter pylori, ova bakterija dovodi do gastritisa i ulkusa. Pronađeno je u ogromnim količinama. Liječnik je propisao eradikaciju, tj. Uklanjanje ove prljavštine. Recept je bio sljedeći: 2 antibiotika - izilid i flemoksin solyutab, 2 inhibitore zulbeks i DeNol (kao što je suspendiranje jakog oslobađanja klorovodične kiseline) i probiotik Linex. Sve ove 5 vrste lijekova piti točno 2 tjedna. Srećom, nuspojave nisu zabilježene. Poboljšanja su se odmah primjećivala, krv je zaustavila čak i od zubnog mesa ujutro, te je prestao loš miris iz želuca. Liječenje je pomoglo. Savjetujem svima da svakako provjerite ovaj Helicobacter. Ako ga ne pronađete, a gastritis još uvijek postoji, onda postoji dobar narodni lijek - laneno sjeme. Uopće su imali jeftinu ljekarnu. Stavite ih u vodenu kupelj 45 minuta i promiješajte, pojavljuje se žele, koje biste trebali piti prije jela 4 puta dnevno. Obuhvaća sluznicu želuca i gruba hrana ne uzrokuje ozljede, a ti mikrouljevi liječi. Ali ako imate ozbiljne probleme s crijevima, ne preporuča se piti bez konzultacija s liječnikom. A ako nema problema, to pomaže dobro, a za prevenciju možete dobiti nekoliko tjedana pijan.

Puno vam hvala što ste podijelili svoje iskustvo! Ponekad komentari su bolji od cijelog web mjesta!

A koje testove za Helicobacter prošao? krv za protutijela? ali tamo (sudeći prema internetu) određuje prisutnost Helicobactera, a ne njezina količina

Da bi se izliječio gastritis, potrebno je utvrditi koje imate, ako postoji upalni proces, koja je kiselost i da se provjerava zbog prisutnosti helicobacter, budući da su glavni lijekovi za liječenje propisani uzimajući u obzir ove pokazatelje, simptome i stadij bolesti. Također je važno utvrditi postoje li istodobne bolesti gastrointestinalnog trakta - pankreatin, kolecistitis, kako ne bi naštetili. U mom osobnom iskustvu mogu reći da čak i kronični gastritis može biti izliječen s čestim recidivima i izraženim simptomima: bol, dispepsija, probavni poremećaji i žgaravica, kada lijek daje nestabilan rezultat. Jedan od najmoćnijih gastritisa u liječenju, neovisno o vrsti, je pripravak koji se temelji na ekstraktu gljivice Chagi "Befungin", koji ima protuupalni, regenerativni i antitumorski učinak, anestezira, povećava apetit i ublažava neugodne simptome - mučninu, povraćanje, probleme s stolicom. Također ima blagotvoran učinak na opće stanje slabovidnih bolesnika s ulkusima i drugim ozbiljnim bolestima probavnog trakta. Bilo je moguće izliječiti hyperacid gastritis i kolecistitis bez kamenja u mjesec dana, nakon tjedan dana korištenja jedne žlice prije obroka, poboljšanje je već osjetio. Svatko tko ima gastritis preporučuje, usput, liječnici također savjetuju.

Bifungin mi nije pomogao, kosa mi je počela ispadati

Prije otprilike šest mjeseci, liječnik me dijagnosticirao gastritis, odmah mi je stavio na strogu dijetu - jede juhe od povrća, u bujon bez masnog mesa, kuhane ribe, ryazhenke i ostale mliječne proizvode, ali ne kiselo. Odbijeno od gaziranih pića, alkohol, sve začinjeno, začinjeno, vruće, ograničilo je potrošnju kave i broj pušenih cigareta (nije se mogao potpuno prestati pušiti). Također, tijek propil motiliuma i omeprazola. No, među ostalim, tretirao sam gastritis s narodnim lijekovima - pokušao sam mnogo različitih, ali sam za sebe ostavio nekoliko, najučinkovitije, po mom mišljenju. Na primjer, iz mog spasenja od žgaravice, došlo je do infuzije kore korice (jednostavno sam izlio nekoliko žlica kipuće vode i inzistiralo na dva sata), pili tri puta dnevno, prije jela, u pola šalice. Još jedan odličan alat je zagriza zelene jabuke (ukusan!), Bez oguliti ih u neograničenim količinama. Važno je napomenuti da ne možete jesti ili piti nekoliko sati prije jabuke, a oni su apsolutno kontraindicirani na sve za noć. Sve gore navedene metode znatno su mi pomogle, više ne pate od žgaravice, bol u želucu gotovo se nikad ne događa. Shvatio sam da je glavna stvar u ovom poslu je pravilnost i samodisciplina.

Činjenica da jednom kad sam možda imala problema s trbuščićem, nisam mogao sumnjati do 30 godina. Nakon rođenja dvoje djece, imala sam upalu pluća i za liječenje morala sam napraviti ultrazvuk abdomena, zbog čega je liječnik rekao da morate slijediti prehranu, ima manje masnoća, jer imam promjenu u slezeni. Razgovarali smo i zaboravili prije trenutka kada se gornji dio trbuha nije počeo povrijediti, to je ponavljano napadima povremeno bilo na praznom trbuhu ili nakon jela. Nisam se dugo trčao i otišao terapeutu, uputila me na FGDS, ispit, moram ti reći, ne ugodan. Ali ipak, pokazalo je da sam imao početni gastritis. Vratio sam se s rezultatima terapeutu, propisala mi je strogu prehranu i lijekove koji smanjuju kiselost želučanog soka Omeprazol ili Ranitidin, koji pomažu u zaštiti stanica želučanih sluznica, smanjuju bol i povećavaju učinkovitost drugih lijekova. Općenito, kupio sam lijek, prestao sam jesti masnu hranu, pečenu, slanu, gljive i grubo meso, kupus, grožđe i sok od grožđa, i, naravno, alkohola. Sada prolazim kroz liječenje lijekova, i odlučio sam napraviti svoju prehranu moj način života.

Želim pisati o gastritisu. To je upala želučane sluznice. Gastritis počinje od mnogih čimbenika. To su: stres, junk food, trovanja hranom, kronične infekcije u ustima i konačno zrak koji dišemo. Moja sestra ima kronični gastritis. Prvo, imala je bol u trbuhu, zatim žgaravicu, stalna mučnina. Tretira se kod kuće po narodnim metodama. Vidio sam sok od sirovih krumpira. Djelovalo je djelomično i na neko vrijeme. Zatim se okrenula u mljevenju mesa, sirove zob i pila sok od toga. Bol je prošao samo neko vrijeme. Aloe sa medom vidio, i mnoge druge popularne metode koje je ona savjetovao. Ali onda je otišla liječniku. Prvo, propisao joj je ispit, a zatim je stavio na dijetu. Potrebno je znati povećanu ili smanjenu kiselost želuca. Nije ni jeli: ni pržena ni začinjena, ni kisela niti masti. Mnoge stvari ne mogu. Kada gastritis ne može piti alkohol i dim. To je vrlo štetno za iritaciju želučane sluznice. Liječnik je konačno pripisivao joj De-Nol, i neke druge pomoćne tablete (ne sjećam se). Nakon 2 mjeseca unosa, ovog lijeka i stroge prehrane. Bolovi njezine želuca zaustavljeni, njezin žgaravica prestao je brinuti. Ali za životnu prehranu. Ako imate iste simptome, obratite se svom liječniku. Dobar zdravlje svima.

Imam 35 godina i moj gastritis se pogoršavao... Voljela sam jesti u McDonaldsu i drugim brze hrane. Najvjerojatnije, bolestan zbog nepravilne prehrane. Osim toga, mogla bih dobiti gastritis od majoneze, koju jako volim. Ukratko, ljudi, pravilno jesti i naviknuti se na pravilnu prehranu... Na primjer, nisam se oporavio.

Želim ostaviti komentar o ovom članku.. Dugo sam mučila ovaj problem... Problemi su započeli prije dvije godine. Rad je pridonio tome, nije bilo normalno jesti, kako treba. To je sve dovelo do gastritisa. Ne može se smatrati normom, iako se brine gotovo svaka četvrta osoba na planeti. Dojenčad sam propisao, pa se lijekovi ne mogu pripisati što je više moguće.. Odlučio sam pokušati narodne lijekove.. Vrlo nježna hrana pomaže vrlo dobro.. na primjer, ribani piletina ili riblji filet, žele, kaša... Ova hrana može smanjiti upalu.. Uopće ne pokušavam jesti junk food! Ako slijedite sva pravila i slijedite prehranu, možete živjeti, kako kažu.. Glavna stvar je da se terapiju obratite za pomoć..

I što ste još propisali? I moj trbuh boli, a nakon jela postajem mučnina

Kad je moj trbuh počeo ozbiljno pogoršati prošle jeseni, liječnik je u početku mislio da sam imao ulkus. Gladne bolove u večernjim satima, žgaravica, noću sam jeli barem komad kruha, čak i komad kobasice, kako bi bol prolazio. Poslali su mi gastroenterologu, koji je odmah propisao gastroenteroskopiju (kobra), jeziv postupak, kada je duga cijev umetnuta u jednjak, kroz koju liječnik vidi želudac i duodenum.

Općenito, čirevi, hvala Bogu, nisu se pokazali, otkrio sam gastritis visokom kiselinom. Naredili su ne piti kavu i čaj, i uzimati tablete za vraćanje sluzi. Dva mjeseca sam pio Escadu i jeli mucne prasine poput Herkula na vodi. Postupno je bol prolazio.

Ja sam gastronomska manija, uvijek sam voljela sve ove začinjene pikantne grickalice, s dobrim vinom, jelima s roštilja, a gastritis je postao pravi katastrofa za mene. Odmah sam se okrenuo liječniku, nisam ljubitelj odgađanja. Dodijeljeno 3 vrste antibiotika i ulkavisa, pokazalo se da imam helicobacter pilulu, tako da poplohe tako. Ulkavis nije tako široko oglašen u mreži, ali njegov sastav je isti kao i de nola, pomaže savršeno - imao sam dovoljno liječenja da zaboravim na moje simptome.

Dijeta, naravno, značajno pomaže ublažavanju simptoma tijekom pogoršanja gastritisa, ali ne utječe na sposobnost oštećenih tkiva da se liječe. Zbog toga sam pio korak od ulkavisa - droga s aktivnim sastojkom bizmut trikaliya dicitrate, pokriva svaku ranu u trbuhu zaštitnim filmom i ubrzava proces regeneracije. Učinak je divan, čak se oporavio i rado (u mom slučaju ovo je plus).

Moj posao je nervozan, neprekidno u neizvjesnosti - Ja sam menadžer prodaje, nisam plaćen, a kad postoji izbor između ručka i posla, moram izabrati drugi, nema vremena za opuštanje. Počeo je ozlijediti želudac - nije bilo vremena za liječnika, a bolesnička lista za mene je općenito luksuz bez premca. Proveo sam vrijeme na FGS, pronašao gastritis, sada sam izliječen i nastavim raditi. Ulkavis mi je propisan kao antibakterijski i zacjeljivanje rana, nakon 2 tjedna prijema mogu se reći - postalo je znatno lakše.

Ulkavis dobro pomaže u ublažavanju boli u gastritisu, provjeravajući vlastito iskustvo. Ona je uzela 2 tjedna, učinak je počeo pojavljivati ​​3-4 dana prijema - prošla je mučnina i bol u trbuhu. Ali moramo biti svjesni da će se prehrana još morati ponovno razmotriti - ako je bolest kronična, morate se pobrinuti za sebe i izbjegavati komplikacije, a ne izazivati ​​pogoršanja zbog neumjerene upotrebe vruće, pržene i sl.

Dok nisam počeo normalno raditi i tretirati stari gastritis, nakon svakog odmora s gozbom i teškom hranom, morala sam se odvojiti na poslu, moj trbuh bio je tako bolesni. Sada je podvrgnuta prvome tijeku liječenja, među lijekovima je bila ulkavis. Ne mogu reći ništa loše o njemu, bol je prošao 3. dan od početka recepcije, a nisam imao nikakvih nuspojava, samo je stolica potamnjela, ali ovo je normalno i nisam imao nikakvog utjecaja na moje zdravlje.

Već duže vrijeme tretirana je za gastritis De-nol, na savjet liječnika jednog prijatelja, kupila je jedan paket novog lijeka, vanjavis. Pažljivo je to preuzeo, točno prema uputama, nakon 2 tjedna osjetila je ozbiljno olakšanje, htjela je završiti uzimanje tableta, ali liječnik je inzistirao na nastavku liječenja, jer još uvijek ima nekih nelagode u želucu. Nastavila je liječenje i, naravno, strogu prehranu. Zatim su simptomi bolesti potpuno nestali. Sad se ne sjećam zbog svoje bolne, jedem gotovo sve.

Uz suvremeni ritam života, žurba, zalogaje u bijegu, ne previše zdrava hrana za stjecanje bolova u želucu je vrlo jednostavna. U posljednjih šest mjeseci bio sam uznemiren nelagodom u želucu: težinu, žgaravicu. Liječnik je dijagnosticirao gastritis i poslao više testova da prođe. Počeo sam tražiti informacije o liječenju ove bolesti. Kada sam bio propisan antibioticima i vanjavis, već sam znao kako to radi. U usporedbi s de-nolom, Ulkavis je trećina jeftinija, ali ne pomaže mi gore, u mom iskustvu. Bolovi su nestali.

Dečki na poslu, vidjevši kako pate od napada gastritisa, počeli su savjetovati različite pilule i pilule. Nešto pomoglo, drugo - to jest. Liječnici nisu zauzeti, puno je posla. Otišao sam u ljekarnu. Htjela sam uzeti de-nol, često sam vidjela reklame. I bio mi je ponuđen ulkavis. Djelovali su samo u ljekarnama, iako je sastav sličan de-nol-u. Tjedan dana, riješio sam se boli.

Dragi čitatelji, obratite pažnju na to koliko nespretni komentatori iznad pokušavaju oglašavati lijek Ulkavis. Budite oprezni! Postoji toliko mnogo dokazanih lijekova za gastritis na tržištu. Ostavite svoje prave recenzije bez oglasa koji mogu pomoći ljudima!

Prije otprilike mjesec dana, gastritis se ponovno pogoršavao. Sve je počelo s težinom u trbuhu, a zatim boli. Nije bilo vremena da ode do liječnika. Da, uvijek sam propisao. Otišao sam u ljekarnu za njega. I tu su mi ponudili novu drogu - vanjavis, to je jeftinije (600 rubalja za cijeli tečaj izlazi), a ima nekoliko nuspojava, a proizvođač je poznat, Krka. Izrežem je i opet se osjećam dobro. Vidio sam mjesec dana za 2 tablete 2 puta dnevno, poput de-nola.

Za početak imam kronični gastroduodenitis od djetinjstva. A onda je počeo eskalira povremeno, jer hrana je loša, nažalost, uvijek voljela.
Bilo mi je teško polaženo za pola godine strašna i ne prolazna žgaravica, koja je tamo sve pojela u trbuhu - nisu se doticali, nije bilo raspoloženja, nigdje nije bilo mnogo.
Vidio sam sve vrste Maaloxa i ostalih ledenjaka. Za zanemarene vrste, to je kao da pričvrstite kuglu na otvoreni prijelom...
Omeprozol stvarno pomaže dok ga pijete, ali došlo je vrijeme da se nije borio. Usput, kosa mi nije "prolivena" od dugotrajne uporabe omeprozola. Sada pijem vitamine, nadam se, odbacit ću ih.
Dakle, na kraju, kakav mi liječenje pomogao: OMEZ (1 tableta na prazan želudac ujutro), zatim De-Nol - 2 puta dnevno 30 minuta prije jela, 2 tablete. Vidio sam kamilicu, fitogastrol, želučanu kolekciju. Vidio ih je umjesto čaja, jer obični zeleni i crni čaj izazvali su napadaj žgaravice, o kavi, općenito šutim.
jer De-Nol, obično "konstipira", piljio laneno sjeme jednom dnevno (2 žličice, uglavnom uvečer, sat prije večere). Usput, izvrstan lijek za žgaravicu i zatvor, i za kosu i kožu. Još ga pijem.
Naravno, dijeta! Bez ovoga, nigdje! Ujutro, samo 2 mjeseca samo Herkul (najdjelotvorniji, koji kuhate 20 minuta, je u vodi, s minimalnom soli i šećerom, a bolje bez). Prvi put, popodne i navečer, jedeo sam samo rižu zakiseljenu s odrezanim pilećim dojkama. Ništa nije povrijeđeno. Sve to 5-6 puta dnevno. Ništa nije povrijeđeno iz Marijevih kolača i sušenog voća, banane se dobro pokrivaju (ali ne nalikuju svima), a onda je kuhala juhe od vrhnja od tikvica, dojki i mrkve, špinat, bijelog graha i squash. Puree na vodi, heljde, tjesteninu, krumpir - sve to kuhano. Napravljena je sušena riža-riba, usput, vrlo ukusna. Jaja u vrećici, omeletti, kuhana bijela riba, brašno od brašna. Zapravo, mnogo ukusnih recepata za bolesne želuce. Čak sam dobro probavljao šunku, s jučerašnjem bijelom kruhom i maslacem - bilo je dobro ujutro.
Omez + De-Nol tečaj - mjesec dana, pio sam malo duže De-Nola. Usput, imao sam glavobolju od njega, ali bio sam spreman podnijeti tu bol, zbog trbuha.
S vremenom se naviknete na takvu hranu. Polako dodajte nešto. Jelao sam peciva bez kremskog sira, ponekad i malo dobre rakije pilo, ali to, naravno, nije prvi tjedan pogoršanja.
Trebalo je 5 kg u mjesecu, iako jedem dosta, samo desno :)
Stvarno se nadam da se ta bol i žgaravica neće vratiti. Ali sve u mojim rukama! Pileća prsa i riža s herculesima koji će vam pomoći!
Nemoj se razboljeti!

Često vozim i nemam vremena za normalno jesti. Žena i dvije kćeri čekaju kuću, tako da nema vremena za obolijevanje. Poznati liječnik mojih pritužbi na žgaravicu i bol u trbuhu savjetovao me da uzimam i pio ulcavis - pristupačan i vrlo povoljan. Doista, pio sam mjesec dana i nestali simptomi nestajali, i počela sam se osjećati bolje, ali hrana je ostala ista! Velika droga!

Ljeto sam pio Gastrenit, još uvijek ne postoje pogoršanja, nisam išao na gastroskopiju, ali osjećam da više nema gastritisa. Tko brine, mogu odgovoriti na pitanja. Ali općenito: naredio sam na web stranici, vidio sam cijeli tečaj, nismo imali nuspojava, lijek je bio posve prirodan. Preporučujem onima koji traže sigurno, ali učinkovit alat.

Otklonio sam se kroničnog gastritisa uz pomoć biomedice uređaja. tečaj traje dva tjedna, nisam ni shvatio da me liječi. Prošle godine živim bez znanja o tome što su gastritiski napadi.

Kada gastritis pogorša, obično pijem Almagel ili nešto slično. Liječnik je nedavno propisao pilule s bizmutom soli, rekao je da ako pijete tečaj, sluznica dobro štiti i ublažava bol. Izbor sam napisao nekoliko opcija, denol, ulkavis i neke druge. Gledao sam anotacije, postoji jedno i isto. Ulkavis je uzeo kao najjeftiniji. Pijem tjedan, bolje se osjećam!

Liječim erozivni gastritis, već praktički zdrav. Isprva sam se oslobodio helicobacteriuma. Još ga ne možete ukloniti, pojavit će se erozija. Vidio je klaritromicin, dezanol amoksicilin, emaner. Bakterije uklonjene, antibiotici prestali piti. Želuca je povremeno bolesna. Odlučio sam piti čak i de-nol, jer je dobro uklonio bol. U posljednjem trenutku sam ga zamijenio vanjAVIS, otkrio sam da je ovaj analog je jeftiniji. Prošli tjedan završio je tečaj. Ne osjeća se gore od Denola. Učinjeno je gastroskopija, sluznica u dobrom stanju.

Kao i mnogi pate od gastritisa. Tijekom egzacerbacija, bol je strašan, nema snage da izdrži. I ja radim i na freelanciranju i ne moram napustiti bolesničku listu, tada ću prekršiti rokove. Prethodno je spasio denol, pio je mjesec dana. A sada je Ulkavis uzeo. Otkrio sam da je isti lijek, ali to je mnogo manje. Osjećam se jako dobro. Napada se brzo, nakon 3 dana vratio sam se u službu.

Ne vjerujem da gastritis može biti bakterija. Potrebno je normalno jesti i nemojte se trčati, a sve će biti u redu. I ako Bog zabrani pogoršanje, odmah se liječi. Tablete Ulkavis, koje sam sada zamijenio denolom, puno mi pomažu u tom smislu. Odlazim na tečaj mjesec dana dva puta godišnje - u proljeće i jesen, nakon nekoliko dana nema bolova i osjećam se dobro. Ali ako prihvatim nešto poput almagel ili maalox, ja imam manje manje boli od njih, ali to uopće ne odlazi

Vrlo je teško živjeti s gastritisom, pogotovo kada bolovi u trbuhu i bolovi cijelo vrijeme. Naravno, ja sam kriv, živim sam i ne jedem na vrijeme. Sada to ne boli, hvala Bogu, ali prošao sam tijek liječenja. Za mjesec i pol dana uzela je tablete od 4 komada dnevno, prisilila se jesti za sat i svaki put prije doručka, ručka, itd. na tabletnoj pili. Bol je prošao brzo, sada se ne smeta.

Pate od gastritisa od djetinjstva. Je li gastroskopija s biopsijom pronađena Helicobacter. Propisani antibiotici s probioticima u isto vrijeme kao i tečaj. Cut - bakterija je urezana. Zatim, da bi izliječio sluznicu, vidio je Ulcavisov tečaj gotovo dva mjeseca. Bol u trbuhu je zaustavljen. Osjećam se kao da je puno pomoglo. Nema žgaravice, nema težine u trbuhu. Drugi dan, prženi pile su jeli, trbuh nije ozlijeđen.

Dok je studirao na institutu, pio je puno. Čvrsto. Tako sam se probudio uglavnom na sesiju. Naravno, to se odražava u mojoj dobrobiti. S vremena na vrijeme počela sam osjećati snažnu bol u trbuhu, osobito nakon jela. Mučnina je bila žgaravica. Općenito, bilo je potrebno nekako provjeriti, otišao u medicinski centar u Goncharnyu prolazu 6. Oni se nalaze pet minuta od metro. Da, i gotovo u sredini - na Taganskaya. Klinika je skupo, ali vrijedno je. Liječnici i medicinsko osoblje pratili su me na stražnjim nogama. I pregledavali su, a svi su proveli anketu. Ispalo je da sam uspjela zaraditi gastritis u 4 godine studentskog života. Sada sjedim na dijeti, napravim posebne vježbe, i upravo to - odmah do svog liječnika.

Ja radim kao vozač i neprestano idem pravilno jesti, ne mogu ga dobiti, zaradio sam gastritis, pokušao sam se pripremiti, sada uzimam ascidium kojeg proizvodi Ayunova Herbal.

U mladoj dobi, pojeo je slučajno. Mislio sam mlad, jaka i zdrava, što će se dogoditi meni? U dobi od 15 godina, stekao je kronični gastritis, a na prvom ulkusu. Kad me bolno i povraćanje s krvlju stvarno uplašila, trčala sam do liječnika. Počela sam, naravno, najteža prehrana, stalne pilule... Nije sve pomoglo. Sad je pregledan normalno, pronašli su Helicobacter pylori, propisane antibiotike i Ulkavis 1 tabletu 4 puta dnevno. Potrebno je piti 2 mjeseca pola sata prije jela. Isprva je trebalo biti čvrsto, nije moglo jesti ništa normalno, s hranom koja se hranila postepeno. Sul je postao crn. Prvo sam mislio da se ulkus otvorio. Ali normalno je iz bizmut soli crne stolice. Ali kakav je učinak! Na dan 6, bilo je kao da je nešto teško izvađeno iz trbuha, uspjela sam se popraviti. Zaustavio sam se da promijeni, ostaje slabost. Vidio sam tečaj - do sada tako dobar, hvala Bogu.

Ne preporučam gastritis pušenja. Bez obzira na to kako se liječi, ako pušite, gastritis će se barem stalno pogoršati. U najgorem slučaju, to će se razviti u erozivni gastritis, a zatim u ulkus. Kad sam doznao da imam gastritis, prestao sam pušiti prvo. Ozbiljno, pročitajte na internetu kako nikotin utječe na sve ovo. Izliječen je ulkavisom, pripremom soli bizmut. Popili 6 tjedana 2 tablete 2 puta dnevno. Nije bilo nuspojava, pomoglo mi se i osjećam se dobro.

Od djetinjstva imam gastritis na osnovi živaca, još uvijek trpi u proljeće i jesen, kada bolest pogorša. Liječnik me dugo vremena napisao, a ove godine je primijetila da je opet otišao, odlučio pronaći više proračunskih analoga i pronašao Ulkavis - kao dio istog bizmuta, kvalitete iz Europe. Učinak je dobar, mogu reći da to bolje funkcionira, a cijena je niža.

Neugodna stvar gastritis, pogotovo kada nema prilike uspostaviti redovitu zdravu hranu. Naš ured nalazi se na takvom prostoru u kojem ne možete pristupiti kafiću, cijene su visoke s sumnjom kvalitetom i obećavaju da već godinu dana naprave kuhinju zaposlenicima. Prekinuli smo suhom yumom. Dobro je da uzmem vanjavis, liječnik me nedavno postavio da ga odvedem 4 tjedna. Bol prolazi od njega, trbuha, stolica nepravilna - sve u prošlosti. Dobro je postalo mnogo bolje. Ulkavis i dostupan je u isto vrijeme - dala je nešto više od 500 rubalja mjesečno

Jednom davno je tretirano s de-nolom, u lijeku nije bilo gotovo nikakvih analoga, pa su se liječili gastritisom. Sada, kada je cijena skočila na nebo, odlučio sam tražiti alternativu. Nisam htio samozavaravati pa sam otišla do liječnika i postavio Ulkavis. Proizvodi ga poznata tvrtka KRKA, volim svoje proizvode pa nisam brinula o kvaliteti. Pomoglo je.

Od svih lijekova za gastritis, moj iskusni gastroenterolog mi je preporučio ulcavis. on zna bolje. Njegova preporuka upravo me spasila, jer nije bilo više snage da izdrži strašnu silu boli. Lijek se kupuje u ljekarni bez recepta, samo dolazi i kupi. Obrazac za prijem je prikladan, ne morate se nikad više sjetiti, a općenito droga je dobro funkcionirala.

Moj kolega nije vjerovao da nisam sjedio na čistim svježim jelima s gastritisom, bojala se jesti nešto loše. Nekako smo se istodobno pogoršali gastritis, živci, a nije bilo hrane... I zajedno smo kupili ulkavis, gotovo sam počeo jesti sve petog dana i nije postojala normalna bol, ali se nije složila. Svibnja smo svi izabrali za prirodu i nagovorili ju da jede sve iste kebabove, i ništa... ništa se nije razboljelo) Pa, rekla sam ti, provjerila sami sebe! Vjerujte drogu, to stvarno tretira!

Moja kćer je imala gastritis zbog neishranjenosti i suhih oraha. Dugo je bila prisiljena otići liječniku, ali nije imala puno vremena. Nedavno je pregledan i iz dobrog razloga. Na upalu želuca, postaviti predulzhennuyu stanje. Izliječena ulkavisom. Lijek nije skup i brzo je pomogao. Sada je sve u redu. I savjet mladih, nemojte voditi svoje zdravlje.

Ako se gastritis ne liječi, neće proći. Dakle, moj savjet za vas kao osoba koja je patila nekoliko godina i sada je potpuno zdrava - nemojte odustati, brinuti se za vaše zdravlje! i nemojte očekivati ​​da će sve proći sam po sebi - otići liječniku i obaviti pregled. Slijedite njegove preporuke i poduzmite propisane lijekove! Liječnik mi je propisao teret vanjske pripreme europske kvalitete iz Krke. 4 tjedna je reklo da ga piju, 2 tablete ujutro pola sata prije jela i 2 tablete prije večere. Ljekarna je pogledala koje su mogućnosti dostupne i odmah je uzeo veliki paket 112 tableta. Dovoljno je za mene da radim cijeli određeni tečaj, nisam morao ići dva puta - bilo je vrlo povoljno. Po cijeni, usput, to je također vrlo dobar lijek, ne ulazi u novčanik, cijeli tečaj me košta 520 rubalja, to mi jako pomaže. To znači pouzdan proizvođač i europska kvaliteta! A od samoobradovanja je moguće i da se našteti, osobno vjerujem svojim liječnikovim preporukama. Zato sada ne trebam nikakve terapeutske dijete - i osjećam se tako dobro. Mogu se priuštiti nakon tretmana s ulkavis i jakom kavom, čokoladom na prazan želudac i ribom u kući s prijateljima da puše - bez boli onda neće biti nikakvih boli.

Od instituta se bore s gastritisom, pokušavam slijediti prehranu. Ponekad se ponovno izoštrava. Nedavno sam doznao liječnika o ulkavisu. Lijek povećava stabilnost sluznice, bori se protiv upale, vraća oštećena područja. Lijek je bio tako učinkovit da je 6. dana primijetila kako se probavni sustav počeo poboljšavati. Bol je prošao i nije se vratio. Do kraja liječenja, bez mučnine, bez boli, bez žgaravice. Ulkavis je pouzdan i ne boji se tretira, nikakva šteta nije dobra.

Za mene, dijeta je mučenje. Potpuno odbijanje kiselo, slano, začinjeno, dimljeno meso. Bojala sam se gastritisa i nisam ništa poduzimao za zaštitu želuca. Došlo je do kvarova, kao i svaka normalna osoba. Odjednom, jutarnja mučnina, zatim povraćanje i paljenje. Doručak je započeo i završio žgaravicom. Čak je i mali zalogaj izazvao nelagodu. Nazvao sam liječnika, poslali su me za ulkavis. Proveo sam 4 tjedna na kolu, položio testove, proveo dijagnostiku - gastritis, jer se nikada nije dogodilo. Djelotvornost lijeka dokazuje me! Nema nuspojava. Jedna prednost, tijelo je dobro reagiralo na ove tablete.

Moj gastritis bio je popraćen teškim bolovima u trbuhu, trbuhu i težini nakon jela. Bilo je i poremećaja stolice (epizodna proljev). Preporučio sam se mjesecima iz oltavisa. 2 tablete ujutro prije jela i 2 uvečer. Je li bol smanjen? Da, gotovo od prvih dana liječenja. Otprilike 5. dana nisam zgrabio trbuh od boli nakon jela. U drugom tjednu liječenja nije bilo ozbiljnosti nakon jela i neugodnog krvarenja, zbog čega sam bio neugodno jesti na zabavi. Ukupno, uzeo sam ulkavis 28 dana, tako da je mjesec dana, upute kažu da tečaj može biti do 8 tjedana. Vrlo zadovoljan rezultatom.

Nikad nisam pomislio da moj trbuh može ozlijediti. Od djetinjstva, bio sam jako začinjen i kiselo, moj tata bio je korejski. Ali vidim kako moje zdravlje ide majci, ruski... Nedavno sam se stalno brinuo o žgaravici, osjećaju prelijevajućeg želuca i mučnine, samo je iscrpljujuće. Ispalo je žgaravicu - prvi znak gastritisa i čekao sam dok se bolest ne razvijala do kroničnog. Mama je inzistirala da sam pregledan. Morao sam progutati epruvetu sa svjetlom žarulje, brrr, jezivim postupkom. Dijagnoza je bila točna, erozivna gastritisa propisana, a ulcharvis je propisan za piće mjesec dana. Vraća i izliječi sluznicu. Već 3 mjeseca nakon što je liječenje prošlo, malo jedem korejske salate kad želim, žgaravica i bolovi više ne postoje.