Izotovova zobena kaša poljupca je jedinstveni lijek za liječenje mnogih bolesti.

Dragi čitatelji, mnogi ljudi znaju o prednostima zob. Zobeno brašno o sadržaju bjelančevina, željeza i fosfora prelazi heljde i krupice. Ali tko od vas prihvaća Izotovov poljubac zobene kaše, liječnik koji je patentirao svoj recept i predstavio svijet jedinstvenim lijekom za liječenje mnogih bolesti?

Ovo jelo je poznato po svojim korisnim svojstvima od kojih je najvažnije obezbijediti i zaštititi sluznicu probavnog trakta, ojačati imunitet, oporaviti se od teških bolesti i riješiti mnoge druge zdravstvene probleme. Već sam na blogu ukratko spomenuo Kissel Izotov, ali sam odlučio posvetiti zasebni članak ovom zasluženom jelu.

Britanci započinju svoj dan s zobenom kašom. A u Rusiji, zob je konzumiralo gotovo svakodnevno - napravili su zobenu brašnu pomiješanu s kiselim mlijekom, zobenim palačinama i prženim zobenom brašnom. Prevođen s latinskog, izraz "avena" (zob) potječe od riječi "avere", što znači "biti zdrav". Pa zašto je Izotovova žele tako korisna i kakav je doprinos učinio ovaj liječnik općem razvoju ljekovite dijete?

Povijest zobene kaše Izotova

Izotov Vladimir Kirillovich radio je dugi niz godina u području virologije. On je kandidat medicinskih znanosti. Nakon što je patio od krpeljnog encefalitisa, njegovo se zdravlje oštro pogoršalo, došlo je do ozbiljnih metaboličkih poremećaja, a sluha je počela opadati. Izotov je dijagnosticiran ishemijska srčana bolest. I vjerovao je da je preneseni encefalitis izazvao takve kardinalne promjene u njegovu zdravlju.

Bolest je prisiljena tražiti nove načine za poboljšanje. Izotov, upoznat s mnogim korisnim svojstvima zobi, došao je sa svojim poznatim receptom za žele, koji se još uvijek koristi za liječenje mnogih bolesti.

Mnogi se ljudi sjećaju ove žele iz ratnog djetinjstva. Stavili su ih na noge ranjenika i blokade, tovljene gladne djece.

Upozorenja za uporabu Izotovske žele

Kisel Izotova ima sljedeće naznake:

  • bolesti gastrointestinalnog trakta (čireve, gastritis, pankreatitis, dysbiosis);
  • gubitak snage, smanjenje performansi nakon operacije i prošlih bolesti;
  • crijevne infekcije, obnavljanje mikroflora nakon dysbakterijusa;
  • ateroskleroza;
  • metaboličke bolesti, dijabetes;
  • smanjeni imunitet;
  • pustularne kožne bolesti uzrokovane slaganjem crijeva i cijelim tijelom;
  • alergijske bolesti;
  • masna jetra;
  • virusni hepatitis;
  • konstipacija;
  • paraziti, slabljenje tijela nakon uklanjanja crva.

Izotovova zobena kaša kissel je skladište vitamina B, koje sudjeluju u svim vrstama metabolizma, koje su odgovorne za pretvaranje ugljikohidrata, proteina i masti u energiju, sintezu antitijela, regeneraciju tkiva, živčanog sustava, formiranje crvenih krvnih stanica. Zob sadrži veliku količinu lecitina, esencijalnih aminokiselina. A prebiotička vlakna s kojima je Izotovov poljubac bogat je uzgojni teren za probiotike (laktobacili i bifidobakterije).

Mnogi ljudi redovito uzimaju probiotičke komplekse, zaboravljajući da nije dovoljno samo kolonizirati crijeva s korisnim mikroorganizmima - također je potrebno održavati optimalne uvjete za rast zdrave mikroflore. A za to su potrebna prebiotska vlakna. I ima ih puno u zobi.

Korisna svojstva izotovnog žele

Osobno sam zadovoljan činjenicom da svaki dan sve više i više ljudi traži od koristi i moguće ozljede Izotovskog poljupca. To sugerira da su mnogi ljudi zainteresirani za zdravu prehranu. Samo želim reći da negativni zdravstveni učinci korištenja ovog prirodnog proizvoda gotovo nikada nisu slučajni. Pojedinačna netolerancija može se pojaviti kod osoba s kroničnim alergijama.

Glavna korisna svojstva zobene kaše Izotov:

  • poboljšava probavu;
  • vraća crijevnu mikroflora i zaštitnu crijevnu barijeru koja sprječava infekcije da uzrokuju ozbiljne bolesti;
  • inhibira starenje tijela;
  • pomaže u održavanju optimalne razine glukoze i kolesterola u krvi;
  • obnavlja poremećaj metabolizma;
  • čisti tijelo toksina, troske, ostataka antibiotika i drugih lijekova;
  • vraća aktivnost probavnih enzima i gušterače;
  • ublažava kronične bolove u trbuhu koje su karakteristične za dysbiosis i sindrom iritabilnog crijeva;
  • pomaže u jačanju imunološkog sustava;
  • poboljšava kožu, kosu i nokte;
  • sprječava pojavu senilne kratkovidnosti i drugih bolesti oka;
  • To ima pozitivan učinak na živčani sustav, poboljšava san i opće stanje tijela.

Kisel Izotova - jedan od rijetkih proizvoda koji je prikladan za liječenje gotovo svih uobičajenih bolesti i za sprečavanje njihovog razvoja.

Nemamo mnogo korisnih proizvoda. Da biste ih mogli koristiti svakodnevno, znajući da je to samo dobro. Ako se zaljubljujete u Izotovovu želuca i nećete biti lijeni da to učinite, za nekoliko mjeseci primijetit ćete da mnogi zdravstveni problemi odu.

Zob u ovom receptu pozitivno utječe na probavu na prvom mjestu. A kad želudac i crijeva pravilno funkcioniraju, postoji dovoljno enzima da razgrađuju hranu, korisni mikroorganizmi rastu i ne dopuštaju nezdravima da uzrokuju bolest, a naše stanje zdravlja je izvrsno.

Zdravi crijevo je još uvijek lijepa, čista koža bez akni, čvrsti nokti i sjajna i jaka kosa. Samo za vaše zdravlje morat će pokušati. Izotovov recept za zobene pahuljice je jednostavan, ali morate se s njom miješati. Vjeruj mi, rezultat je vrijedan toga.

A sada se okrećemo opisu većine korak-po-korak recept za zobene pahuljice Izotov od autora.

Korak po korak recept

Za pripremu ljubavi od zobene kaše prema Izotovovom receptu trebat će vam:

  • suha i čista posuda od 3 litre;
  • zobene pahuljice "Hercules" - 500 g;
  • mljeveno zobi - 10 žlica;
  • kefir ili kiselo mlijeko - 100 ml;
  • topla kuhana ili filtrirana voda - 2 l.

Napunite suhi kolač zobenom brašnom i prethodno zdrobljenom zobi. Napunite bazu kefirom ili kiselim mlijekom, izmiješajte i ulijte 2 litre tople kuhane ili filtrirane vode odozgo. Umiješajte sastav drvenom špatulom, pokrijte vrat vrča s gazom i pričvrstite ga gumenim trakom. Spremnik stavite na toplo i tamno mjesto za fermentaciju 2 dana.

U drugoj fazi, morat ćete iscijediti proizvod. Nakon 2 dana, sastav u banci podijelit će se u dva dijela: na vrhu će biti tekućina, a zobena će ostati na dnu. Kroz plitki cjedilo ulijte tekućinu u poseban jelo i ostavite "torta". Stavite ga u odvojenu posudu. Zatvorite poklopac i ostavite stajati 15-20 sati. Od preostalog kolača mogu se kuhati kašulja ili kolači.

Nakon 15-20 sati, možete nastaviti do treće faze pripreme Izotovova zobene kaše - filtriranje. Tekućina u posudi se ponovno dijeli na dva sloja. Gornji dio mora biti sastavljen od gumene cijevi u zasebni spremnik, a talog se mora staviti u drugi spremnik. U tom se procesu banka ne može tresti.

Na katu će biti zobena kvasca, koja se može pohraniti u hladnjak i piti kao terapeutsko piće. U vrućoj sezoni gasi žeđ dobro, zasićuje tijelo vitaminima B i korisnim elementima u tragovima. A dno sediment (kvasac) je upravo ono što se treba koristiti za izradu zobene zobene marmele. Može se pohraniti u hladnjak 10 dana - tijekom tog razdoblja korisni mikroorganizmi zadržavaju svoja korisna svojstva.

Kuhanje Izotots sama žele na temelju kvasca

Za 2 čaše vode, potrebno je uzeti 5-7 žlice kiselog tijesta. Stavite je u zdjelu i pokrijte vodom, pomiješajte, stavite na peć. Donijeti proizvod kuhati nekoliko minuta, stalno miješajući. Gustoća žele ovisi o količini startera koji se upotrebljava i trajanje namakanja na peći. Što duže kuhate puding, to će postati deblji.

U ovom videu možete se upoznati s još jednim receptom za kuhanje ljuske na bazi zelje.

Kako uzeti Izotov poljubac

Ovaj proizvod se najbolje jede u jutro na prazan želudac - kao alternativa kaša. Kissel započinje rad želuca i crijeva, daje čitav dan osjećaj lakoće. Vrlo hranjiv i ukusan, osobito kada se miješa s voćem.

Primjena Izotovske žele za liječenje želuca i crijeva

Kissel Izotova normalizira probavne procese, ublažava stres od gastrointestinalnog trakta, štiti sluznicu od upale i ulceracije. Za liječenje preporuča se kuhati kissel na kvasu koji ostaje poslije fermentacije (treba ga čuvati u hladnjaku) uz dodatak koncentrata za starter.

U čašu hladne kuhane vode, razrijedite 3-4 žlice kvasca. Dodajte dvije čaše kvržaste kvage u tavu, stavite na vatru i iskuhajte, a zatim razblaženu starteru prelijte u marmelad, dobro promiješajte i ponovo kuhajte. Uklonite želučanu smjesu iz vrućine, pustite da se ohladi i dodajte žlicu maslinovog ulja ili lanenog ulja. Pijte takvu medicinsku žele u jutro na prazan želudac dnevno. Može se pripremiti za buduću uporabu (2-3 dana).

Kissel Izotova za jačanje imuniteta i gubitka težine

Izotovova zobena kaša ljubičica poboljšava reakcije razmjene, pridonoseći prirodnom gubitku težine. Također, proizvod značajno jača imunološki sustav, ako ga koristite za duge tečajeve. Kripu se može kuhati na vodi i kiselom tijestu, ili na ostatku zobenog kvasca i kiselog tijesta. U toplom napitku dodajte nekoliko žlica meda.

Neki ga ljudi dodaju vrućoj mliječi da bi brzo otopili med. Ali uništava većinu hranjivih tvari. Dodajte med na toploj mliječi, dobro promiješajte.

Smanjenje kolesterola

Uz pomoć Izotovske žele, možete smanjiti razinu kolesterola i spriječiti rizik od moždanog udara, ateroskleroze i drugih bolesti koje se smatraju jednim od najopasnijih za ljude. Ono što cijenim u proizvodima zobenih jest njihov veliki doprinos čišćenju krvnih žila i sprječavanju stvaranja plakova kolesterola.

Oni lijekovi za kolesterol koji nam nude liječnici još nisu opcija za svaki dan. Bilo koji lijek može naštetiti na ovaj ili onaj način. Zobena kaša ljubav je prirodna i bogata je lecitinom - ova komponenta najbolje se bori s aterosklerozom. Drugi lecitin podržava živčani sustav i mozak.

Zamislite: u 100 g zobi 900 mg lecitina. Kod kuhanja žele ostaje manje, ali još uvijek puno. Ako ne izbacite tzv. "Tortu" nakon prve faze kuhanja žele, ali ga uzmete u hranu, sve će lecitin biti progutano. Da biste to više učinili, kuhajte žele na mljevenim zobenim zrnima - bez dodavanja pahuljica "Hercules".

Važne preporuke

Izotovova zobena kaša ljubavi nema kontraindikacije, ali se ne smije koristiti za proljev kada se pojave znakovi crijevne infekcije. Velika količina vlakana je kontraindicirana u takvim poremećajima. Kissel može povećati intestinalnu peristaltiku i simptome proljeva.

Prilikom pripreme Izotovovog poljupca, možete malo odstupati od nje, dodajte ne samo med, već i bobice, domaće smeće na proizvod. Glavna stvar je pronaći mjesto u vašoj prehrani za ovaj korisni proizvod.

Pregled žele Izotov

Kad sam tek počeo biti zainteresiran za kuhanje izotovskog poljupca, tražio sam recepte od samog autora, morao sam proučavati forume gdje obični ljudi komuniciraju i podijele svoje dojmove o korištenju određenog lijeka. Mišljenja su bila drugačija, ali pozitivna.

Mnogi se na prvi pogled zaustavljaju zbog teškog, korak po korak recept Izotovove žele, ali kad ga nekoliko puta kuhate, ovaj proces više neće izgledati duga i komplicirana. Eksplicitno negativne povratne informacije u recenzijama nisu se ispunile.

Kisel Izotova više su pripremili ljudi srednje i stare, koji su svojim godinama došli do ideje da niti jedan lijek neće vratiti zdravlje gastrointestinalnog trakta i neće ojačati imunološki sustav - barem na način na koji se to može učiniti od zob i drugih zdravih biljaka i proizvoda.

Moja recesija o Izotovoj želuci: vrlo kratko reći: "Ovo je prekrasan prirodni proizvod koji će vas spasiti od mnogih bolesti, staviti vas na noge, ojačati imunološki sustav i zaboraviti na probleme s gastrointestinalnim traktom.

Ovdje su recenzije čitatelja mog bloga o Izotovom želuci:

I otkrio sam Kissel za Izotov, svi su probiotici samo daleko od njega. Radim već 4 mjeseca, crijeva su počela normalno raditi, bez pucanja i grčeva. Prestala sam piti Fistala, općenito, raditi i jesti, vrlo dobar lijek.

Liječnici recenzije o Kissel Izotov

Liječnici također puno pišu o prednostima izotovskog poljupca. Izotovska žele, kao piće s jakim terapeutskim učinkom akcije, govori I. P. Neumyvakin, profesor i liječnik medicinskih znanosti, koji traži optimalne mogućnosti poboljšanja zdravlja osobe uz pomoć tradicionalnih i netradicionalnih metoda.

Mikrobiolog Evgenia Shelobolina nije samo opisivao učinke ljubavi od zobene kaše na ljudsko tijelo, već je i detaljno istaknuo procese koji se javljaju u fermentiranom proizvodu, znanstveno je objasnio razlog korisnosti pića.

Nadam se da ćete naći vremena i pripremiti izotovski zobene kašice za sebe i svoje voljene. To je stvarno korisno, ali ako pokazujete maštu - to će biti vrlo ukusno. Na primjer, možete ga diversificirati s bobičastim plodovima (morskom prašinom, malinama, jagodama), orasima, medom. Vrlo ukusan ovaj poljubac s morskom bujicom.

A za dušu ćemo slušati video Igor Krutoy. Nježnost. Prekrasna glazba i video.

Kako kuhati zobene pahuljice Izotova. recept

Postoji mnoštvo korisnih metoda i proizvoda za zdravlje i prevenciju raznih vrsta bolesti.

Izotovov poljubac zobene pahuljice je sjajni predstavnik takvih proizvoda. Ovaj eliksir zdravlja ima korisne kvalitete, njezinu jedinstvenost u preventivnim i ljekovitim svojstvima.

Poznati virolist Izotov uzima recept za žele od ukiseljene zob, koja nam je došla od pamtivijeka, kao osnova za njegov čarobni napitak, dodavanje sastojaka koji poboljšavaju i povećavaju ljekovita svojstva.

Što je korisno Kissel Izotova. Koje su kontraindikacije

Prednosti i štete (ili nedostatak istih) Izotovove zobene pahuljice uzrokuju njezin sastav. Kombinacija svojstava njegovih sastojaka i daje jedinstven terapeutski učinak.

Uključen u zdravu prehranu, poljubac od kiselog zobeta daje dugovječnost i odličnu dobrobit.

  • čisti tijelo;
  • ublažava zatvor;
  • snižava kolesterol;
  • poboljšava metabolizam;
  • jača imunološki sustav;
  • osigurava priljev energije i snage;
  • povećava očekivano trajanje života;
  • ima protuupalno i koleretska svojstva;
  • sadrži vitamine, minerale i esencijalne aminokiseline.

Čudo Kissel Izotova savršeno iu najkraćem mogućem roku suočava se sa zadatkom čišćenja našeg tijela od toksina i štetnih tvari. Zbog svojih svojstava, savršeno tretira bolesti gastrointestinalnog trakta, živčanog sustava, pomaže ubrzati metabolizam, izvrstan je alat za sprječavanje srčanih bolesti.

Zbog prisutnosti ogromne količine vitamina, minerala i aminokiselina, to je učinkovit alat za uspješno suzbijanje mnogih kroničnih bolesti.

Sastav zobene pahuljice:

  • minerali: fluor, željezo, kalcij, magnezij, kalij;
  • vitamini: skupine A, B (B6, B3, Bl), PP, E;
  • aminokiseline: triptofan, lizin, metionin, kolin, lecitin;
  • proteina, škroba.

Štete od zobene pahuljice

Nema apsolutno nikakvu štetu od korištenja ove čarobne žele za tijelo. On daje samo zdravlje i dugovječnost. Nuspojave od njegove uporabe potpuno su odsutne. Liječnici kažu: Isotov zobena kaša kissel nema kontraindikacije.

Recipe kissel Izotova. Faze kuhanja

Korak po korak recept za zobene pahuljice Izotov vam daje mogućnost kuhanja visokokvalitetnog ljekovitog proizvoda. Temelji se na koncentratu zobenog brašna, uz dodatak kefira i grubo mljevenog zob. Postoji nekoliko faza pripreme kiselog tijesta:

  1. Priprema jela.
  2. Priprema koncentrata.
  3. Filtriranje.
  4. Radite s filtratima.
  5. Odvajanje proizvoda za filtriranje.

Priprema koncentrata

Za dvije litre vode, morate staviti 10 žlica grubog zob, 8 tbsp. kefir ili drugi fermentirani mliječni proizvod - trebate oko 100 grama i 300 grama valjanog zobena (zobena kaša).

Voda bi trebala biti topla, ali ne i kipuća voda. Kava za mljevenje savršeno se nosi sa zgušnjavanjem.

Važna je točka u pripremi koncentrata je da treba ostaviti dovoljno praznih mjesta na vrh, jer će tijekom fermentacije aktivno otpuštati ugljični dioksid.

Ako je tvar do vrha, poklopac tijekom fermentacije će se suziti. Nakon što su svi sastojci stavljeni u staklenku, temeljito su pomiješani s drvenom ili plastičnom žlicom.

Zatim se smjesa mora staviti na toplo mjesto zaštićeno od sunčeve svjetlosti. Fermentirano razdoblje fermentacije - ne više od 3 dana. Optimalno vrijeme je od 30 do 36 sati na maksimalnoj temperaturi do 33 stupnja.

filtriranje

Nakon perioda fermentacije s mješavinom kefira, zdrobljenog zob i zobenih pahuljica, potrebno je filtrirati i odvojiti pahuljice od filtrata. To je učinjeno s cjedilo ili sita. Drenirana tekućina je visoki kiselinski filtrat.

Zatim se pahuljice isperu hladnom vodom preko druge zdjele, dok ih treba dobro miješati. Nastala tekućina je niski kiselinski filtrat.

Posude s dobivenim filtratima čuvaju se oko 18 sati na tamnom mjestu. Ostatak zobi služi za kuhanje kaše ili za hranu za kućne ljubimce.

Rad s filtratom

Nakon određenog vremena, filtrat je podijeljen u dvije tvari. Ispod u obliku sedimenta ostat će koncentrat zob, a na vrhu će biti tekući zob slutnjača.

Koncentrat je osnova za dobivanje zadivljujuće Izotovove ljekovite mliječi, a kvas može biti dodan u žele tijekom kuhanja.

Kvass se može pohraniti na tjedan dana. Tijekom tog vremena sačuvana su sva njegova korisna svojstva. Bijeli koncentrat zobi može se pohraniti ne više od deset dana, budući da kefir gljive žive oko tog vremena, onda im je potreban novi dio gornjeg odijela.

Kako kuhati Izotov mliječ

S pripremljenim Izotov koncentratom zobene pahuljice lako je kuhati. Potrebno je uzeti 3 do 5 žlica koncentrata i dodati u malu posudu s jednim ili dvije čaše vode.

Nakon toga temeljito promiješajte i kuhajte na ne previsokoj temperaturi. Za vrijeme kuhanja (5-7 minuta) morate miješati žele cijelo vrijeme. Bolje je ometati žlicu izrađenu od drveta ili posebne plastike, metal se ne može koristiti.

Ovisno o bolesti, za pripravu se uzima koncentrat visoke ili niske kiselosti.

Visoki kiselinski koncentrat se koristi za liječenje:

  • pankreatitisa;
  • gastritis s kiselinom iznad normalne.

Niska koncentracija kiselosti koristi se za liječenje:

  • hipertenzija;
  • gastritis s kiselinom ispod normalnog;
  • dysbiosis.

Video: kako kuhati Izotov puding zobene pahuljice.

Kako se liječiti s Kissel Izotov

Izotovov režim liječenja ljubi je jednostavan i dostupan svima. Bolje ga je redovito koristiti ujutro za doručak. Kisel Izotova - najbolji ljekoviti doručak za svaki dan. Pravilnost njegove uporabe pomaže u borbi protiv bolesti, lošeg raspoloženja, pa čak i prekomjernog tjelesnog težine.

O tome kako pravilno uzimati Izotov žele, možete reći sljedeće: možete ga jesti s maslacem, medom, džemom, komadićima voća. Dopušteno mu je dodati sve.

Što govore oni koji su konzumirali izotovsku žele?

Recenzije žele Izotova posve pozitivno. Svatko tko je ikada pokušao liječiti, govori jednim glasom o svojim nevjerojatnim korisnim svojstvima i blagotvornim učincima na tijelo.

Terapijska snaga i potpuni odsutnost kontraindikacija omogućuju upotrebu čudo mjehurića za djecu i odrasle.

Moja majka je već u prilično staroj dobi, ima beskonačan broj kroničnih bolesti koje ju spriječavaju da žive punim životom. Na savjet starih prijatelja počela je doručkovati s zobenom kašom prema receptu dr. Izotova.

Nakon nekog vremena počeli su se pojavljivati ​​prvi znak poboljšanja u njezinu stanju. Njezino je sluh i pamćenje popravljali, pritisak je počeo rasti, a izgledala je i mlađe. Zahvaljujući liječniku za magiju.

Počeo sam koristiti Izotovov poljubac na inzistiranje moje supruge. Nedavno sam postao izuzetno umoran, cijelo vrijeme bilo je loše raspoloženje, dobio sam konstipaciju, a moja je jetra bila nestašna. Ja sam ga kuhao i prisilio da ga upotrijebim.

Kao rezultat toga, izvedba se vratila s osvetom, neuroze su nestale, a ja dobro spavam noću. Kissel radi besprijekorno, sada ću stalno imati doručak za njih. Sada se ne moram prisiliti, ujutro se pitam.

Recenzije liječnika o Kissel Izotova vrlo pozitivno.

Ja sam liječnik, nakon što sam detaljno proučavao sastav liječnika želuca virologa Izotova, mogu izraziti osposobljeno mišljenje o ovom proizvodu. U svom sastavu postoji cijeli kompleks vitamina, minerala, a što je najvažnije, niz amino kiselina koje su vitalne za tijelo za njegovo pravilno funkcioniranje. S redovitom uporabom, sigurno je osigurati oslobođenje od mnogih bolesti.

MUMI DOL

Prirodni Roditeljstvo i Lifestyle Forum

  • Indeks zajednice
  • Promjena veličine fonta
  • Ispis verzije
  • Pitanja
  • registracija
  • Prijavite se

Zobena marmelada Izotova

Zobena marmelada Izotova

Zhuzenka "Fri 08 Svibanj 2015, 22:45

Re: zobena kaša Izotova

* Anya * »Pet May 08 2015, 23:19

Re: zobena kaša Izotova

Zhuenka »Sub 09 Svibanj 2015, 00:03

Re: zobena kaša Izotova

Elizaveta Yuryevna »Sat 09 Svibanj 2015, 11:06

Re: zobena kaša Izotova

Plava zvijezda "Wed May 13 2015, 12:01

Re: zobena kaša Izotova

To je sjaj »Wed May 13 2015, 12:11

Re: zobena kaša Izotova

Plava zvijezda "Wed May 13 2015, 12:28

Re: zobena kaša Izotova

Elizaveta Yuryevna »Srijeda 13. svibnja, 13:24

Re: zobena kaša Izotova

* Anya * »Srijeda 13. svibnja, 14:46

Re: zobena kaša Izotova

Elizaveta Yuryevna »Četvrtak 13. svibnja, 14:56

Re: zobena kaša Izotova

To je sjaj »Wed May 13, 2015, 15:39

Re: zobena kaša Izotova

Plava zvijezda "Wed May 13 2015, 16:03

Re: zobena kaša Izotova

Je li žena? "13. svibnja 2015, 16:05

Re: zobena kaša Izotova

Plava zvijezda "Wed May 13 2015, 16:26

Re: zobena kaša Izotova

Je li u redu? "Wed May 13 2015, 16:43

Re: zobena kaša Izotova

Praskovya-I "sri 01 sr 2015, 01:21

Re: zobena kaša Izotova

Praskovya-I "sri 01 srpanj 2015, 01:28

Re: zobena kaša Izotova

Praskovya-I "uto 1. srpnja 2015., 01:49

Re: zobena kaša Izotova

Elizaveta Yuryevna »Sri 01 sr 2015, 01:49

Re: zobena kaša Izotova

Praskovya-I "uto 1. srpnja 2015., 05:56

Izotovova medicinska ljubavna zobena kaša - priprema, pravila uprave

Od dubina sivih stoljeća došla nam je poslovična mudrost naših predaka - hrana je i lijek! Hoćemo li biti zdravi, hoćemo li živjeti dugo i dugi niz godina, u velikoj mjeri ovisi o nama, o kvaliteti života i pravilnoj prehrani.

Zobena kaša ljubica, koja se priprema prema receptu našeg ruskog liječnika, Vladimira Kirillovicha Izotova, izvrstan je opći tonik, preventivni i zdravstveni organizam: to je slučaj kada obična hrana iscjeljuje i daje vitalnost!

Danas ćemo govoriti o prednostima i šteti od zobene mliječi, naučit ćete kako kuhati Izotov zobene marmelade.

Dugo se radi o pripremi čuda - žele u inozemstvu nisu znale apsolutno ništa. I samo 1992. godine, doktor V.K. Izotov je patentiran i potkrijepljen prirodnom i apsolutno sigurnom metodom iscjeljivanja, poboljšanom i novom receptom, nadopunjenom suvremenim znanjem - Izotovova medicinska ljubavnica zobene pahuljice.

Kissel - doista rusko piće

Izotov Vladimir Kirillovich - kandidat medicinskih znanosti, ruski virolist, koji je iskusio ljekovitu moć zobene pahuljice na vlastito životno iskustvo. Činjenica je da je došlo do katastrofe liječniku, bio je ugrijan od strane encefalitisa.

Nakon patnje i dugotrajnog liječenja, počeo je komplikacija i ozbiljne zdravstvene probleme, a pojavila se čitava hrpa bolesti: poremećaji metabolizma, urolitijaza, hipertenzija, koronarna bolest srca, sluha pogoršana, a uzimanje novih lijekova izazvalo je alergije.

Vladimir Kirillovich se okrenuo popularnoj mudrosti, počeo tražiti svoje spasenje u tradicionalnoj medicini. Uspio je pronaći staru rusku recepturu za zoboljubicu, koju je usavršavao i uzimao iscjeljujuće napitke dnevno 8 godina. Popularni tretman donio je pozitivne rezultate - imunitet je postao sve jači i bolesti su se povukle.

Sada je izotovski ljekoviti puding zobene pahuljice poznat u širokim krugovima, zasluženo je popularan i prepoznatljiv po tradicionalnoj medicini. Ovo prekrasno piće, dnevno uzimano, ima pozitivan učinak na tijelo i pomaže liječiti, čak iu slučajevima gdje se tradicionalni tretman pokazao neučinkovitim.

Izotovova zobena kaša poljubac - prednosti i štete

Oat kissel preporuča se uključiti u vašu dnevnu prehranu kao iscjeliteljsko i preventivno piće za različite bolesti.

  1. Sastav ovog prekrasnog pića uključuje vitamine: A, PP, E, grupu B, lecitin, aminokiseline. Uspješno nadopunjuje povoljan sastav bjelančevina, škroba, lizina, kolina, minerala: fluora, željeza, kalija, magnezija i drugih.
  2. Svatko tko je uzeo ljubav iz zobene kaše prema Izotovovom receptu, osobito ljudi čiji je star više od 50 godina, primijetili su primjetan učinak pomlađivanja. Razina vitalne aktivnosti raste, procesi starenja usporavaju, osoba postaje aktivnija i izgleda mnogo mlađe. To je zbog činjenice da je Izotovska žlijezda prirodni i vrlo moćan biološki stimulans.
  3. Povećava fizičku i moždanu učinkovitost, kronični je umor.
  4. Čudo - žele savršeno se sučeljava s liječenjem većine bolesti želuca i probavnog sustava, čisti tijelo toksina i učinke štetnih učinaka nikotina i alkohola.
  5. Pomaže poboljšati metaboličke procese u tijelu, stavlja u red živčanog sustava.
  6. Potiče razvoj enzima, protutijela i hormona, sudjeluje u restauraciji, regeneraciji tkiva i stimulira njihov rast.
  7. Dobar učinak na rad srca i krvnih žila, sprečava formiranje krvnih ugrušaka, čisti krv i poboljšava njegovu kvalitetu.
  8. Potiče i poboljšava nadbubrežne žlijezde, pomaže u liječenju artritisa, alergija.
  9. Povećava tjelesnu obranu i imunitet, pomaže u borbi s mnogim zaraznim bolestima i virusima herpesa.
  10. Jača koštano tkivo, osiguravajući zdravlje zuba, kostiju, noktiju i zubima. Prihvaćanje ljubavi od zobene kaše bit će dobra prevencija od osteoporoze.
  11. Poboljšava vid i blagotvorno djeluje na zdravlje i stanje kože.

Izotovova medicinska zobena kaša - Koja je korist?

Čudo - Kissel ima moćne ljekovite moći i jedinstven učinak iscjeljivanja:

  • Smanjuje kolesterol;
  • ublažava zatvor.
  • poboljšava metabolizam i pomaže u smanjenju prekomjerne težine;
  • jača imunološki sustav;
  • daje vitalnost i energiju;
  • čisti tijelo toksina i troske;
  • poboljšava protok žuči;
  • uklanja upalne procese;
  • osigurava ljudsko tijelo esencijalnim vitaminima i mineralima;
  • usporava proces starenja i povećava dugovječnost.

Izotovova zobena keljica - korak po korak

Da bismo dobili pravi iscjeliteljski proizvod, moramo proći kroz nekoliko faza.

Faza 1 Mrkva koncentrata i fermentacija

Ovo je prva i najvažnija faza u pripremi ljekovite žele, pažljivo čitajte i učinite sve kako je opisano, slijedeći niz akcija i nijansi.

  • Zobena kaša zobena kaša "zobena kaša" - 3 šalice (300 grama);
  • grubo mljeveno zobi ili zgnječeno u mlinu za kavu - 8 žlica;
  • kuhana i hlađena voda - 2 litre;
  • kefir ili kiselo mlijeko - 100 grama.

Kupi kvalitetno zobeno brašno, bez aditiva, što je prirodnije. Velike pahuljice morat će se slomiti kavom za mljevenje, tako da su poput grubog brašna.

Trenutačne žitarice i prerađene u uvjetima prerade hrane nisu prikladne jer gube sve korisne tvari i vitamine tijekom prerade.

Voda za kvasac treba kuhati i ohladiti na temperaturu "svježeg mlijeka".

Uzmi bocu od 5 litara i ulijte u nju 300 grama zobene pahuljice, tlo na mlinu za kavu. Napunite pripremljenu vodu kako bi napunili 3/4 limenke. Možete uzeti malo manje posude, 3 litre, međutim, treba imati na umu da se tijekom fermentacije fermenta formira ugljični dioksid, masa će ustati i to zahtijeva prostor.

Da biste poboljšali proces fermentacije, dodajte 8 žlica grubog prirodnog zobena tla (zrno se može uzgajati na aparat za kavu) i pola šalice kefira u staklenku. Umjesto kefira, možete uzimati redovito kiselkasto mlijeko pa će biti još bolji i koristan.

Pokrijte posudu s poklopcem, promatrajući zahtjeve nepropusnosti. Međutim, valja se prisjetiti da će tijekom fermentacije emitirati ugljični dioksid. Dakle, možete nositi gumenu rukavicu ili poklopac na posudi, koji se koristi za izradu vina. Na ugljični dioksid je bio izlaz.

Banka mora biti zaštićena od svjetla, tako da ćemo ga pokriti krpom ili debelom vrećicom za papir. Budući da izloženost svjetlosti uzrokuje reakcije koje uništavaju korisne komponente pića, mikroelementi i vitamini su izgubljeni.
Sada je potrebno staviti fermentacijsku posudu 1 do 2 dana, moramo ga staviti na toplo mjesto. Ako imate hladnoću u kući, stavite ga u bateriju ili u kuhinju, bliže pećnici. Optimalna temperatura fermentacije: 22 - 28 stupnja.

Znak benigne i dobre fermentacije je odvajanje u suspenziji i vidjet ćete mjehuriće.

Nakon dva dana fermentacije, smjesa se filtrira kroz redoviti sito ili cjedilo. Prvo ulijte suvišnu tekućinu u odvojenu posudu i operite zobi u cjedilo.

To je učinjeno na ovaj način: sipati hladnu kuhanu vodu u malim dijelovima u cjedilo, i aktivno miješati sadržaj. Spojena tekućina također se mora sakupiti u odvojenoj posudi.

Faza 2 Filtriranje i proizvodnja koncentrata

Nakon dva dana fermentacije, smjesa se filtrira kroz uobičajeni cjedilo (sita će to učiniti): u ovoj fazi prvo sipati višak tekućine u odvojenu posudu.

Onda operemo zobene pahuljice iz kvasca. Da bismo to učinili, prenosimo starter kulture iz tikvice u staklenku i napunimo ga hladnom vodom (malo vode), dobro protresimo i ponovno filtriramo kroz cjedilo. Spojena tekućina skuplja se u odvojenom posudi.

Nemojte se žuriti odbaciti zobene pahuljice, neka služe za vašu ljepotu zdravlja: možete dodati pahuljice od kiselog tijesta u kolače ili žitarice, pripremiti kolačiće zobene pahuljice.

Imali smo dvije limenke filtrata, prekrili ih s poklopcima i postavili ih 16 sati. Tijekom tog vremena odvaja se tekućina. Gornji dio mora biti pažljivo iscrpljen ili usisan kroz gumenu cijev.

Primili smo najzastupljeniji zdrava zobena kvasa, a već je moguće piti - također je vrlo korisno za tijelo, savršeno ga ugasi žeđi i nalazi se nekoliko dana u hladnjaku.

I dobili smo 2 limenke koncentrata zobene pahuljice, od kojih je pripremljena Izotovova medicinska zobena kaša. Neki izvori tvrde da se ne moraju miješati jedni s drugima, jer imaju različite ljekovite svojstva.

Zasićeni koncentrat bez pranja dobro se tretira:

  • Gastroduodenit s visokom kiselinom i gastritisom;
  • pankreatitis.

Koncentrat dobiven pranje je prikladniji za tretiranje:

  • dysbiosis;
  • hipertenzija;
  • niska i normalna sekrecija želuca.

Zobeni koncentrat treba pohraniti u hladnjak ili podrum ne više od tri tjedna.

Faza 3 Priprema ljekovitog zobena kaša Izotov

Glavni sastojak za kuhanje je starter - zob Koncentrat, postupak za koji je gore opisan, u pripremnim fazama.
sastojci:

  • Zobena kvasca - 5 - 7 žlica;
  • ulje (masline, vrhnje, suncokret), med - okus i želja;
  • voda - 2 šalice.

Da bismo pripremili ozdravljenje, moramo napraviti vrlo jednostavne korake:

  1. Uzmite koncentrat zobi, stavite u malu posudu i napunite dvije čaše kuhane vode. Voda mora biti ohlađena.
  2. Dobro promiješajte i stavite lonac na štednjak, stavite smjesu kuhati i kuhati nekoliko minuta nakon ključanja. Nemojte zaboraviti promiješati sadržaj u tavi.
  3. Kad vidite da je žele zadebljana, spremna je. Poslužite je s malo ulja, ako ste ljubitelj slatkiša, možete dodati prirodni med.

Kako uzeti

Najbolje vrijeme za jesti ljekovite žele je ujutro. Da biste postigli dobar zdravstveni ishod, potreban vam je redoviti unos. Preporuča se jesti svako jutro bez doručka:

  • Izotovska zobena kaša ljubavi - 200 grama;
  • komad kruha, možete raž - 100 grama;
  • maslac ili maslina - 1 žlica;
  • med po volji, za one koji vole slatkiše. Suho voće ili svježe bobice.

Korisni savjeti

Zobena marmelada Izotova bez aditiva, nema okusa, tako da možete poboljšati svoj ukus dodavanjem komadića sušenog voća ili bobica, meda, malo ulja ili prstohvat soli. Sve ovisi o vašim željama.

  1. Kissel je poželjno koristiti u obliku topline.
  2. Sljedeći put, nakon doručka s žele, jedemo tri sata.
  3. Nije preporučljivo uzimati zobene kašike za noć, jer povećava snagu, daje energiju i ton, stoga ne možete zaspati.

Zobena kaša kissel za mršavljenje

Obično se vjeruje da uz pomoć zelene jabuke, možete izgubiti težinu i izgubiti težinu. Međutim, sa svim svojim zdravstvenim prednostima, ovo piće ne smanjuje prekomjernu težinu.

No, nakon svega, mnogi tvrde kako je suprotno istinito i oni su sigurni da je to čudo - piće im je pomoglo da izgube težinu. Što zapravo leži tajna gubitka tjelesne težine?

Činjenica je da zeleni poljubac, jelo s minimalnim kalorijama i zamijenite ga običnim doručkom, znatno ćete smanjiti broj kalorija u vašoj dnevnoj prehrani, a ukupno neće dobiti dodatnih kilograma. Ovdje je tajna učinka gubitka težine.

Osim toga, piće čisti tijelo toksina, sprečava apsorpciju viška masnoća, zasićuje vitaminima i hranjivim tvarima - sve to ima vrlo pozitivan učinak na vaš oblik tijela i dobrobit.

U zaključku našeg razgovora, predlažem vam da pogledate: Izotovova zobena kaša kissel - video recept.

Zobena marmelada /

Vidio sam ga ovdje ne tako davno ili jeli :))

Zobena kaša kissel za probavu i gubitak težine

Zobena pića - zdrava, ali ne i najukusnija

Nedavno je imala priliku pokušati.

Rastvori bubrežni kamen

Ne mogu točno reći o tome, ali mnogo sam toga pročitao o tome da poljubac zobene kaše otopi bubrežni kamen.

Istina ili ne. Vjerujem. VJERUJEM DA JE OSTATI SNAGA

Uvijek na konjima. koliko su lijepi i jaki! I to nije ni za što - jedu cijelu godinu zob, a takvi jaki!

Na štetu šljunka u bubregu, zašto ne pokušavate? Znam da bi puding zobene pahuljice trebalo jesti dva tjedna - pa pauza od dva tjedna - onda je opet dva tjedna. Nemojte jesti meso i masnu hranu u vrijeme liječenja. Čini li me da je bilo koji vlasnik štetan?

Bolje da se savjetuje s liječnikom na doktorskoj školi. KOLIKO DANI SU OAT KISSEL?

Pravilna (zdrava) hrana (PP) - opoziv

Hrana kao lijek. Zobena kaša poljubac kao domaća "superfood"

Strašno je razmišljati, a ne nešto što se sastoji od onoga što jedem - sve to shnyaga u omotima u boji s nečitljivim sastavom, mesom, od kojeg je krvarenje isprano bjelilom, orasi, koji su bili temeljito ukiseljeni slanim voćem, povrćem i voćem na nepoznatoj kemiji, koji nije u bilo kojoj nomenklaturi. A stanice se svakodnevno ažuriraju. A naše tijelo ažurira gotovo posve navodno za 7 godina.

U potrazi za mojim nutricionističkim sustavom koji se poboljšava zdravstveno stanje, pokušao sam postiti, vegetarijanstvo i zasebna prehrana, klistir, čistiti, piti puno vode i jesti pašu, i konačno došao do banala: postoji sve, ali umjereno, povremeno se briše postom ili istovarom u danima. Da, u mreži ogromna količina povratnih informacija da je sustav prvi put radio s praskom, a tijelo je počelo ne dobiti one ili druge elemente u tragovima i osobito je nepovratne neuspjehe (o sirovoj hrani). Ne generaliziram! I za mene, sustav "stražara" izvrstan je način izlaska, uravnotežujući prednosti i štetu proizvoda koji su različiti u njihovim učincima.

Ali postoje proizvodi koji donose izvanredne prednosti tijelu, detoksificiraju, reguliraju probavu, zasićaju vitaminima i aminokiselinama. Zobena kaša Kissel (Vjerujem i nadam se) upravo se odnosi na takvu. Informacije o njemu često su došle u različitim izvorima kao medicinska dijeta koja pomaže ljudima da se riješe raznih bolesti. No, samo me iskustvo dovelo do potrebe da je to cijelo vrijeme. Obavijest, za razliku od bilo kojeg goji bobica i chia sjemena, zobena kaša je mnogo pristupačnija i jeftina, obitelj s bilo kakvim prihodom iu bilo kojoj količini - zdravi iznos, a ne 5 bobica dnevno to može dopustiti.

I to je bilo u svjetlu moje strasti za domaće maslac od kikirikija. Pa, ako sam se brinula o nečemu, onda - poput one budale - povrijedila sam čelo. Eksperimenti sa tjesteninom za kuhanje uhvatili su glavu, ali svaki je uzorak završio tabletom pankreatina. Ne znam točno što je u želucu (pregled gastroenterologa pokazao je da je površinski gastritis, ali sustav kao cjelina "probavlja kao traktor" - liječnikove riječi). No, potvrda je jačina kikirikija za probavni trakt na meni. I kad sam shvatio da ili tema s tijesto, ja zatvoriti, ili. Ili. A zatim je u mojoj glavi počeo okrenuti sliku poljupca od zobene kaše, koja je nekoć davno napravila i nedavno je pokušala ponovno s prijateljem. Nije jako ukusno, ali privlačno upravo zbog unutarnjih senzacija.

Iz nekog razloga, njegov "izum" je dodijeljen liječniku Izotov V.K, koji je uz svoju pomoć navodno izliječiti učinke teškog encefalitisa. Budući da ova žele:

  • čisti tijelo;
  • ublažava zatvor;
  • snižava kolesterol;
  • poboljšava metabolizam;
  • jača imunološki sustav;
  • osigurava priljev energije i snage;
  • povećava očekivano trajanje života;
  • ima protuupalno i koleretska svojstva;
  • sadrži vitamine, minerale i esencijalne aminokiseline.
Čudo Kissel Izotova savršeno iu najkraćem mogućem roku suočava se sa zadatkom čišćenja našeg tijela od toksina i štetnih tvari. Zbog svojih svojstava, savršeno tretira bolesti gastrointestinalnog trakta, živčanog sustava, pomaže ubrzati metabolizam, izvrstan je alat za sprječavanje srčanih bolesti.
Zbog prisutnosti ogromne količine vitamina, minerala i aminokiselina, to je učinkovit alat za uspješno suzbijanje mnogih kroničnih bolesti.
Sastav zobene pahuljice:
minerali: fluor, željezo, kalcij, magnezij, kalij;
vitamini: skupine A, B (B6, B3, Bl), PP, E;
aminokiseline: triptofan, lizin, metionin, kolin, lecitin;
proteina, škroba.

Gledano unaprijed: ako trbuh nije dobar, tvrdi, kiselo i dosadno - brzo kuhajte kiselek, jesti i nagging zaustavlja. Ne znam, zbog toga, ili prisutnosti enzima u sastavu, ili oblaganja svojstava ljubičice. Ovo je prekrasan brz doručak, pa čak i ručak i večeru. Da se ne gnjavite s kuhanjem - samo držite kvasac u hladnjaku za ovu mliječ. I sada, dok ga kuham. Kopirajem tekst iz mog komentara na ovu stranicu:

  • Ja sam mljeveno na aparat za kavu jeftini (možemo prodati) pahuljice i zobene pahuljice (to je opcionalno, ali bolje. Smited odmah). Pakiranje žitarica (400 grama) i 5-7 žlica ispiranog zob.
  • Zaspavam u trostrukom spremniku, ima pola šalice jogurta ili kefir (100 ml) i kuhana voda. Voda - ne na vrh (zrak mora ostati).
  • Nosim gumenu rukavicu na vrhu (možete jednostavno imati labavo kapu).
  • I na toplom mjestu (na bateriji na ručnik nekoliko puta presavijeni, tako da staklenka ostaje malo topla). Ljeti, baterija nije potrebna. Banka mora biti zatvorena crnom vrećicom ili držati na tamnom mjestu.
  • Rukavica će ustati (ne nužno), pasti, tekućina će se mjehuri, može čak i ljuštiti. Po mogućnosti, NE više od 2-3 dana, inače će okus biti pokvaren. Rukavica se može ukloniti - kiselo miris ukazuje na to da je proces fermentacije prošao, a škrob je postao ne samo škrob, već razgradnja škroba (bakterija mliječne kiseline), tj. Promijenila je fizička svojstva i postala puno zdravija! Osim toga, oni koji se bave glutenom (tag - celiac) pišu da zelena brašna ne uzrokuju probleme, za razliku od drugih izvora glutena.
  • Ponekad se MOLD može pojaviti na površini tekućine. To znači da kiselo mlijeko nije bilo svježe i / ili da je kvasac bila topla, pokušajte smanjiti temperaturu. Kao opcija - zob u ljusci mogu biti zaražene gljivicom.
  • Do tog trenutka treba pripremiti lonac kuhane vode i nekoliko limenki. Masa kroz veliki sito proliti u drugu posudu (za početak - u tavi, to je prikladnije). Mi pomažemo masi da se stisne kroz sito,
  • Prešana otopina na stranu, i pomaknite kolač u praznu čašu, ponovno ulijte vodu. Stajanje - stopiti i stisnuti. Možete ponovno obaviti taj proces, ali ne više od dva.

Zobena marmelada Izotova

Zobena marmelada Izotova

Kao liječnik, kaže Vladimir Kirillovich, imam sve razloge da vjerujem da je to bila uporaba zobene kaše koja mi je pomogla da vratim svoj imunološki sustav i riješim se mnogih bolesti. Savjetujem svima da uključe ovu nekompliciranu jelo u njihovu prehranu. Siguran sam da ćete za nekoliko mjeseci osjetiti snagu, lakoću u cijelom tijelu. "

- Izotov V.K.

Zobena marmelada Izotova. Indikacije i kontraindikacije

Ponekad su poznati recepti od zobenih kašica, ali virolist Izotov je izumio svoj recept - Izotovov poljubac zobene pahuljice, recept je testiran i patentiran (1992)

Njegov izum temelji se na stručnom medicinskom znanju, iskustvu tradicionalne medicine, monasticnim recepcijama iz 16. stoljeća, kao i vlastitom osobnom iskustvu iscjeljivanja.

Upute za uporabu:

  • Bolesti gastrointestinalnog trakta: jetra, želudac, gušterača itd;
  • Bolest bubrega;
  • Bolesti kardiovaskularnog sustava;
  • Poboljšanje metabolizma, čisti tijelo toksina i otrovnih tvari;
  • Povećana učinkovitost;
  • Smanjena umor;
  • Jačanje imuniteta;
  • Usporava proces starenja tijela;
  • I također, kako bi se spriječile bolesti koje su gore opisane;
  • Za prevenciju srčanih udara i moždanog udara.

S redovitim unosom zobene pahuljice, poboljšava se djelovanje debelog crijeva, tijelo je zasićeno esencijalnim aminokiselinama, vitaminima A, B, E, PP i magnezijeve soli.

Ljekovita svojstva zobene kaše Dr. Izotov prepoznala je tradicionalna medicina.

Kontraindikacije zobena kaša Izotova ne.

Kako kuhati zobene pahuljice Izotova

sastojci:

Glavni sastojak - fermentirajte zobene pahuljice. Kako napraviti tijesto - na ovoj stranici ispod.

  • L. Izotov ferment zobene pahuljice - 5-10 tbsp.
  • voda - 2 šalice
  • ulje - okus (kremasti, maslina, morska ptica, suncokret)

Metoda pripreme:

Možete kuhati ovako: Ferment se pomiješa s hladnom vodom i dovede do kuhanja. Dok se miješate s drvenom žlicom, isparavite do željene konzistencije. Poslužuje se s maslacem. Za ljubitelje slatkog - možete dodati žlicu meda.

Kuhnem drukčije: dovodim vodu u kuhanje. Ulijte kipuću vodu u fermentaciji, prethodno razrijeđeno u hladnoj vodi. Stalno se miješa kako ne bi došlo do gruda. Ponovo kuhajte.

Umjesto vode, možete koristiti tekuću frakciju dobivenu u fazi fermentacije u pripremi startera.

Doziranje i administracija - DOLAZAK NA SVAKI DAN!

Da bi se postigao terapeutski rezultat, potrebna je redovita uporaba. Na primjer, prijem svakog jutra za doručak:

  • Izotova zobena ljubav - 200 g, u obliku topline
  • Kruh (može biti raž, ako nema kontraindikacija na prehranu) -100 g.
  • Maslac (može biti maslina) - 1 tbsp
  • dušo - možeš

Nakon uzimanja žele treba uzeti vrijeme do sljedećeg obroka - najmanje tri sata.

Noćenje unosa kissel ne preporuča se zbog činjenice da Izotov je zobena kaša kissel povećava ton i okrepljuje tijelo.

Napomena: Morsko ulje je kontraindicirano za pankreatitis!

Recept broj 1 - detaljni korak po korak recept s fotografijama. Kako kuhati izotov zobene kaše ljubi

Kako kuhati zobena kaša kissel je napisana na ovoj stranici gore.

Kako pripremiti starter zobene kaše kissel - na ovaj sljedeći.

Korak po korak recept s fotografijama:

I. Fermentacija traje 1-2 dana. Nije potrebno provoditi duže, okus proizvoda se pogoršava. Postupak fermentacije je naznačen formiranjem mjehurića, karakterističnim kiselim mirisom i odvajanjem sadržaja.

Fermentacija je kemijska reakcija koja zahtijeva poštivanje određenih uvjeta - temperaturu, tamu i nepropusnost. To je ono što ćemo osigurati...

sastojci:

  • zobena kaša zobena kaša -300 g (3 šalice)
  • Kefir - 4 tbsp. (70-100 g.) Ili fermentirati zobeno brašno Izotov - 2 tbsp.
  • voda - 2 litre (kuhana, ohlađena).
  • zob, grubo zgnječen - 8-10 tbsp (ako postoji, možete se slomiti na aparat za kavu ili mlinu)

Metoda pripreme:

  1. U 3 litarskoj posudi, kefir, zaspati zobene pahuljice "Hercules".
  2. Da biste bolje fermentirali, dodajte zdrobljeni zob (ako postoji, ali to se može učiniti bez nje)
  3. Jar čvrsto zatvorite poklopac. Pratimo zahtjeve nepropusnosti. No istodobno se moramo sjetiti da se kao rezultat fermentacije oslobađa ugljični dioksid. Vidim najbolju opciju kao što je vino - stavite gumenu rukavicu na limenku. I izlaz ugljičnog dioksida je i zapečaćen.
  4. Pokriti posudu s poklopcem (papira ili tkanine). To ćemo učiniti kako bismo ograničili protok svjetla. Poznato je da pod utjecajem svjetla neke reakcije uništavaju vitamine, mikroorganizme i druge korisne komponente pića.
  5. Glavni uvjet za fermentaciju je temperatura (22-28 stupnjeva). Ako je hladno u stanu, stavit ćemo staklenku na bateriju i pokriti ga. Na temperaturama iznad 28 stupnjeva, fermentacija također neće funkcionirati.

II. faza. filtriranje

  1. Filterski sadržaj filtera filtriramo pomoću sjemenki (sito), koji se nalazi iznad lončanice s velikim promjerom.
  2. Oprujemo pahuljice. Da biste to učinili, ponovo stavite zobene pahuljice iz sjemenke u staklenku, ulijte malu količinu hlade vode, snažno protresite i ponovno filtrirajte (vidi točku 1, stadij II).
  3. Ponovite stavak 2.
  4. Ispalo je dvije komponente:
  • Filtrat je cijela tekuća komponenta. Iz nje ćemo napraviti zoboljubicu Izotov.
  • Zobena kaša ostatak u cjedilo, ne baciti, oni se mogu dodati na žitarice i pečenje.

III. Postupak filtriranja

  1. Filtrat se ponovno izlije u staklenku i pusti na stranu. Za 18-20 sati (sljedeći dan), filtrat će biti podijeljen u dvije frakcije: prozirno odozgo, bijeli talog odozdo.
  2. Prozirna frakcija lagano se stapa. Ova zobena kvas je zdravo, ukusno, kiselo piće. Kako biste točnije pročistili prozirnu frakciju, možete koristiti odvodnu cijev. (Ako odlučite da će Izotovova zobena brašna čvrsto ući u vaš izbornik, onda možete kupiti takve cijevi bilo u ljekarni ili u trgovini za kućne ljubimce - akvarij)
  3. Uporaba bijele precipitata:
  • kao sastojak receptora je Izotov puding zobene pahuljice;
  • kao starter za naknadnu fermentaciju (vidi početak - fermentacija). Ova staromodna zobena kaša Izotova može se čuvati u hladnjaku 21 dan. Međutim, s moje točke gledišta, ovo je upitno. Poznato je da kefir gljive žive do 10 dana na temperaturi od 8-10 stupnjeva, a zatim im je potrebno dodatno hranjenje, na primjer, novi dio mlijeka. Stoga vjerujem da se ferment može pohraniti samo 10 dana, ali ne 21 dan, kao što je navedeno u nekim publikacijama.

Napomena:

Zdjela u kojoj se puding kuha ne smije biti metalik. Metalna površina posude reagira sa sadržajem i zbog toga se oštećuju svojstva ljekovitosti i okusa poljupca.

Plastični spremnici mogu osloboditi štetne tvari. Stoga su također nepoželjni za upotrebu. Proizvodi u plastičnim posudama za hranu mogu se prevoziti. No, proizvodnja zobene kaše Izotov, uključuje procese fermentacije. Fermentacijski proizvodi mogu reagirati s plastičnim tvarima. Posljedično, pogoršanje okusa i ljekovitih svojstava proizvoda.

Recept broj 2 - video recepti od zobene kaše Kissel Izotov i njezine male modifikacije - zobena kaša Kissel Momotova.

IZOTOV Vladimir Kirillovich -

liječnik virologa, kandidat medicinskih znanosti.