Antidepresivi, dio 3 - Mirzaten

Otkako sam počeo pisati izvještaje o antidepresivima, malo ću preskočiti, kratko preskočiti neke trenutke moje tužne priče i dobiti pravo na točku. Od prije šest mjeseci, u zimi 2013. godine, dodao sam još jedan vrlo ozbiljan problem u svim mojim glavnim problemima: bio mi je dijagnosticiran bolest koronarnih arterija (koronarna bolest srca). Pojedinosti će biti malo kasnije, postoji duga priča, a sada ću vas podsjetiti na pritužbe:

Vrtoglavica, ponekad drugi snažni napadi, magla u glavi, povremene ne jake glavobolje
Buka u glavi! Prije toga, nije naznačeno, jer je postojala vrlo slaba pozadina, ali sada se zvuk povećao
Problemi sa spavanjem - ranije buđenje, spavanje ne više od 6-6,5 sati, jutro u dosadu
Brzo zamor, smanjena učinkovitost
Povećana razdražljivost, ponekad preosjetljivost, česti nedostatak raspoloženja
Osim toga, dodana je kardiofobija - strah od iznenadne srčane smrti ili srčanog udara.
Ako su prve točke nisu promijenili i bio sam uvjeren da je 80-90% je manifestacija cerebralne krovobrascheniya, onda cardiophobia - 100% psihološki problem i pomoć treba očekivati ​​tek od terapeuta. Uspio sam pronaći liječnika koji sam se okrenuo prije više od 10 godina, kada sam bio prvi pokriven napadima panike. Imao sam vrlo velike nade za njega i mentalno pripremljen za psihoterapijske sastanke. No, nakon što je dobio termin u nekoliko minuta shvatila sam da sjednice neće biti - liječnik odmah ponudio isprobati antidepresivni tretman, rekavši da on više ne prakticira NLP i druge prijedloge i tabletochki počeo da vrlo učinkovita i da će im pomoći brže i bolje.

Pa, žirafa je velika, zna bolje. Iako sam s nekim sumnjama, pristao sam podvrći daljnjem tijeku liječenja antidepresivima. Ovaj put mi je Mirzaten dodijeljen prema shemi i neko vrijeme u "pokrovu" za njega, sredstvo za smirenje Mespama.

Mirzaten je generička (kemijska replika) anti-depresivnog Remeron, pa ću dati ekstrakt iz uputa posebno Remerona:

Opis aktivne tvari
mirtazapin
Farmakološko djelovanje:
Antidepresiv. Poboljšava središnji adrenergički i serotonergički prijenos. Blokira receptore 5-HT2- i 5-HT3-serotonin, pa se stoga povećani serotonergični prijenos ostvaruje samo putem 5-HT1-receptora. U očitovanju antidepresivnu aktivnost uključena dva prostorno enantiomera: S (+) - enantiomera blokiran alfa2-adrenergični i 5-HT2-receptore serotonina, R (-) - enantiomer - 5-HT3-receptora serotonina. Blokovi H1-histaminskih receptora imaju sedativni učinak. U terapeutskim dozama nema gotovo nikakvu antikolinergijsku aktivnost i ne utječe na funkciju CAS-a. U kliničkim uvjetima očituju se i anksiolitička i hipnotika svojstva, pa je mirtazapin najučinkovitiji u anksioznim depresijama različitih geneza. Zbog umjerenog sedativnog učinka u procesu liječenja ne ostvaruje suicidalne misli. Antidepresivni učinak pojavljuje se nakon 1-2 tjedna liječenja.

indikacije:
Depresivna stanja (uključujući anhedonija, psihomotorna retardacija, nesanica, rano buđenje, gubitak težine, gubitak interesa u životu, suicidalne misli i labilnost raspoloženja).

kontraindikacije:
Preosjetljivost, hepatičko i / ili zatajenje bubrega, trudnoća, dojenje, dob djece. S oprezom. Hipertrofije prostate, kut Glaukom sa zatvaranjem, dijabetes, jetre i / ili otkazivanja bubrega, epilepsija, organska oštećenja mozga, atrijalna tahiaritmija, angine, hipotenzija, akutni infarkt miokarda, ovisnost o lijekovima i za zlouporabu droga (poremećaj), manije, hipomanija, trudnoća.

Nuspojave:
Od živčanog sustava: pospanost, letargija, konvulzije, tremor, mioklonus, hiperkinezija, hipokinezije, promjene u raspoloženju i mentalitetu, uznemirenost, tjeskoba, apatija, halucinacije, depersonalizacije, emocionalna nestabilnost, neprijateljstva, manija, napadaji, vrtoglavica, vertigo, preosjetljivosti. Od strane hematopoeze: supresije hematopoeze - agranulocitozu, agranulocitoza, neutropenije, eozinofiliju, aplastična anemija, i trombocitopeniju. Iz probavnog sustava: mučnina, povraćanje, zatvor, povećan apetit, debljanje, suha usta, žeđ, bol u trbuhu, povećana aktivnost „jetre” transaminaza. Iz genitourinarnog sustava: smanjena snaga, dismenoreja. U dijelu kardiovaskularnog sustava: snižavanje krvnog tlaka, ortostatska hipotenzija. Alergijske reakcije: urtikarija. Drugi: sindrom sličan gripi, asfiksija, edematni sindrom, mialgija, bol u leđima, disuriju, ovisnost o drogama, sindrom "povlačenja". Simptomi: letargija, pospanost, dezorijentacija, tahikardija. Liječenje: ispiranje želuca, aktivni ugljen, oksigenacija i ventilacija pluća, simptomatska terapija.

Doziranje i administracija:
Unutra, bez žvakanja, prije odlaska u krevet. Početna doza je 15 mg / dan, s postupnim povećanjem do 45 mg / dan. Tijek liječenja je 4-6 mjeseci (dok klinički simptomi nestanu u potpunosti). Ako unutar 6-8 tjedana liječenja nema učinka terapije, liječenje treba prekinuti.

Posebne upute:
U bolesnika s shizofrenijom mogu se povećati psihotični simptomi. U liječenju depresivne faze bipolarne afektivne psihoze može se primijetiti inverzija utjecaja s razvojem manije. S obzirom na mogućnost suicidalnih tendencija, pacijentu treba dati samo mali broj tableta. Žene reproduktivne dobi treba propisati liječenje samo ako se koristi pouzdana kontracepcija. Brzo otkazivanje nakon dugotrajne uporabe može dovesti do mučnine, glavobolje i općeg pogoršanja zdravlja. Ako se pojavi žutica, simptomi infektivne bolesti ili promjena krvne slike, mirtazapin bi trebao biti zaustavljen. Tijekom razdoblja liječenja treba paziti pri vožnji vozila i uključivanju u druge potencijalno opasne aktivnosti koje zahtijevaju povećanu koncentraciju i brzinu psihomotornog rada.
Ovdje je moderna medicina... Kontraindikacije - tama, uključujući anginu. Usput, samo sam primijetio u uputama da s lijekom angina pectoris lijek treba propisati s oprezom. Ali ja, kada sam došla do liječničkog ureda, dosta mi je dugo rekla da mi je dijagnosticirana bolest koronarnih arterija, a to nije ništa drugo od angine pektoris. Po drugi put se osloniti na liječnike i ne čitam upute za droge...

UVIJEK UČENITI UPUTE ZA KORIŠTENJE DROGA!

Dobro, napuštajmo anginu, sada se ne radi o tome. Posebno sam identificirao nesanicu i rano buđenje u svjedočenju s markerom. Nadalo se da će Remeron pomoći u borbi s barem ovim problemom, koji smatram gotovo njegovim glavnim problemom. Ali ne sudbina...

Počeo sam uzimati lijek s 1/4 pilule, tj. s dozama od oko 3,7 mg. Nakon Paxila, puno sam spreman za ovaj život, ali dugo se sjećam kako je četvrt Mirzaten radio za mene!

Uzeo sam drogu navečer, oko pola sata prije spavanja. Normalno sam zaspala, noću sam se probudila u toaletu, dok sam hodala, glava mi bi se razbila - neka vrsta teških valova i eksplozija u glavi, strašna osjećaja. Spavala sam osam sati, što je za mene super rekord i super san. Upravo sam se jako probudio i u takvoj slomljenoj situaciji da su mi pritužbe na dnevnu nesreću činile samo dječje ćudnje. Pa, dobro, pročitao sam više puta da na početku uzimanja antidepresiva vrlo često prvih dana postoji pogoršanje simptoma i morate trpjeti nekoliko dana. U nadi da će za nekoliko sati biti lakše, počela sam riješiti probleme kućanstava. Ali ni nakon dva niti nakon četiri sata nije bilo lakše. Pokušat ću opisati moje stanje:

Teška, gotovo glava od lijevanog željeza. Prilično vidljiva vrtoglavica i bolna glavobolja
Anksioznost, anksioznost
Velika razdražljivost, pa čak i ljutnja i neprijateljstvo, što mi uopće nije
Trajna blaga mučnina
Iskreno, bilo je tako loše da se navečer nisam usudio uzeti sljedeću četvrtinu. Sljedećeg dana nazvao je liječnika, opisao situaciju, slušao i ponudio da pokušaju uzeti "polovicu četvrtine" i bez pokrića do sredine. Ono što sam učinio.

Opet sam spavao više nego obično, ujutro sam ponovno imao tešku glavu, jasno izrazio anksioznost, tjeskobu i razdražljivost. Opet, jedva sam to učinio do večeri. Više nije uzimao drogu. Sutradan je postalo znatno bolje.

Evo priče. Nije moja sudbina "sprijateljiti se" s antidepresivima. Ali možda je to bolje, rješavamo nesreće drugim metodama...

Uopće nisam napisao ovu recenziju jer vas želim uplašiti ili vas odvratiti od uzimanja Remerona. Samo bih vas upozorio da neka strana događaja možda nije ugodna. Ali, hvala Bogu, većina recenzija o Remeru govori u njegovu korist, pa se nadamo da ste sretniji.

Općenito, nemoj biti bolesna, draga moja!

Komentari (iz arhive):

Svetlana 30.05.2014
Autor je napisao istinu. Imam isto. Teška stanje četvrtine: ustati u jutro - obrok, razmišljati teško, umor - cijeli dan, i iznad svega - ekstremne razdražljivost i agresivnost, pate od ono što je moj siromašnoj djeci. Prihvaćam tjedan, čekam poboljšanje, ali se bojim, uzalud. Činjenica je da je ovo moja druga žalba Remeronu. Prvi 5-mjesečni tečaj otišao je dobro, gotovo bez ikakvih nuspojava i uz primjetan pozitivan učinak na spavanje. Sada opet, nesanica, ali država nakon Remerona gora od države nakon nesanice. Možda se ne možete vratiti na isti lijek?

Doc (Autor) 31.05.2014
Moguće je da nešto nije u redu s pilulama, u našoj zemlji ništa je moguće, neće izazvati iznenađenje... Ali moguće je da su pilule u redu, ali stvar je u tijelu. Možemo samo pretpostaviti. Mislim da čak ni iskusni psihoterapeut neće dati u ovom slučaju neki razumljiv odgovor samo u nekim znanstvenim institutima gdje će ga testiranje droga moći shvatiti.
Tjedan takav? Nisam mogao stajati ni dva dana! Umjesto toga, izdržat ću više, ali ne vidim ništa, postoje i drugi lijekovi...
O "povratku": već sam pisao o iskustvu s antidepresivom Valdoksanom. Prvi tečaj (2 mjeseca) prošao je posve bez nuspojava, ali nije bilo nikakvog učinka. Drugi put sam pokušao - tjedan nesanice, zatvorite.

Vladimir 26/12/2014
Da, stvarno! Onda kako se nositi s depresijom?

Doc (Autor) 26.12.2014
Neophodno je složeno postupati s depresijom: fizički napor (bez ikakvog nigdje, barem 45 minuta dnevnog hoda) + hobi (ili bilo koji pozitivni zbunjujući "manevri") + po mogućnosti razgovor s psihoterapeutom (ako nađete liječnika u naše vrijeme Ne stvari s potezom vas Adami) = 100% učinak

Alexey 17.06.2015
Čini mi se da ne biste trebali pažljivo proučiti kontraindikacije i n e uputa za uporabu, jer Vrlo često, svi popratni učinci koji se javljaju u volonterima (koji su dužni doprinijeti), tj. ako je teta Masha ugurala u naranče i počela je svrbež, tada, budući da se to dogodilo s njom dok je uzimao drogu, to se dovede u nju.

Olga 17.08.2015
Pozdrav, prije nekoliko godina uzeo sam ovaj lijek, prvi put uopće nisam izlazio iz kreveta! Onda sam se naviknula, sada treći dan uzimam na cijelu pilulu za noć + Xanax, ustajem iz kreveta, ali jedva živim, pričekam da se nuspojave završi)))

Recenzije lijeka Remeron liječnika i pacijenata

Remeron je antidepresiv koji se temelji na mirtazapinu i nizu ekscipijenata. Recenzije liječnika o Reharmonu su izuzetno pozitivni, ali ne odgovara svima. Lijek je propisan za identifikaciju produljene depresije, a većina negativnih povratnih informacija od pacijenata o Remeronom, koja se može čitati na forumu, temelji se na njihovoj individualnoj netoleranciji prema aktivnoj tvari. Ako nema, poboljšanje se javlja što je prije moguće, potvrda to su iskazi iskrenog uvažavanja razvijateljima lijeka koji su prikazani u nastavku.

Recenzije lijekova

"Remeronu mi je propisao psihoterapeut koji radi u privatnoj klinici. Odmah je upozorio da je droga skupo, ali vrlo dobro. Želio sam saznati više o tome kako koristiti lijek, posjetio sam brojne strane stranice, gdje sam bio iznenađen kada otkrijem da je cijena u Europi gotovo dva do tri puta manja od cijene koju nam je prodao.

Osim toga, Rameron je pušten bez recepta. Sretnom slučajnošću, moj prijatelj se vratio iz inozemstva i zamolio ga da kupi lijekove. Kupio je nekoliko paketa odjednom, ali nije pio čitav kurs, jer je pozitivan učinak već bio vidljiv nakon prve doze. Stanje zdravlja i raspoloženja poboljšana je, ponekad je postojala neobična uzbuđenja, ali nisam vidjela ništa ugodno u njemu. Glavna stvar je da sam počeo normalno spavati. Spavanje je bilo lagano, bez noćnih mora, probudilo se budno i spremno za radni dan. Dok sam uzimala lijek, smireno sam vozio automobil, pa sam čak i pio alkohol, ali u malim količinama. Preporučujem Remeru, stvarno mi je pomogao da se nosim s depresijom. "

"Nedavno sam uzimala Remerona, ali od samo četvrtine tableta želim spavati kao da nisam dodirnuo jastuk cijeli tjedan. Već godinu dana liječen sam od depresije, ali ovo je prvi put da vidim takav dobar učinak. Nisu pronađene ikakve nuspojave navedene u uputama, pa ću nastaviti metodu. "

Alena Dmitrievna, 45 godina

"Remeron mi je pomogao da se nosim s depresijom koja se razvila zbog mog bračnog braka od mog supruga. Bio sam mu dodijeljen nakon sljedećeg napada panike.

Uzeo sam pola pilule dnevno za jednu godinu. Reći ću jedno - lijek je vrlo učinkovit, ali ima neke nuspojave. Dakle, izašla sam iz depresije, ali bilo je teško odbiti ga uzeti još 2 tjedna nakon završetka tijeka liječenja. Panika se kotrljala, nije bilo raspoloženja da ništa poduzme, moj apetit nije otišao. Do kraja drugog tjedna, moje je muka stala, a sada se osjećam kao normalna zdrava osoba, psihički i fizički. "

"Prije nekoliko godina dogodila se jedna tragedija u našoj obitelji - naš sin je bio ozbiljno pogođen prometnom nesrećom. Nije bilo lako nositi se s tužom, počela sam piti, a nakon što je sve riješeno zdravljem mog sina, padao sam u depresiju koju nisam razumio. Nisam se usudila dugo vremena obratiti psihoterapeutu, ali nakon nekog vremena morala sam priznati da se ne mogu riješiti napada panike, iritacije i želje da ga odvedem nekome iz moje obitelji. Liječnik je propisao Remerona. Uzmite lijek trebao bi biti ¼ tablete ujutro i navečer 2 mjeseca. Preporuke liječnika ispunile su sve, ali na kraju terapije doznao je da uopće nije lako odbiti Remerona. Trebalo mi je dan da ne uzimam lijek, jer se moje stanje oštro pogoršalo, nije bilo tako loše čak i prije početka liječenja. Odlučio sam postupno odbiti, najprije sam ¼ tablete napunio 1 puta dnevno, zatim sam smanjio dozu za pola. Sve dok je uzimala infuziju valerijana na alkohol. Loše zdravlje nije otišlo 3 mjeseca, ali sad se osjećam dobro. Lijek je svakako dobar, pomogao mi je puno, ali više ga neću uzeti ".

Evgeny Anatolyevich, 40 godina

"Lijek je propisan za liječenje VSD i napadi panike. Prvi mjesec nakon početka recepcije nisam mogao dobiti dovoljno, spavala sam kao beba 16 sati ili više, imala apetit, doslovno je sve što je moja supruga pripremila za mene, iu velikim količinama. Nakon prestanka liječenja, depresija se vratila, napadi panike pojačani, a uzbuđenje je opaženo. Nakon nekog vremena, psihoterapeut ponudio ponavljanje liječenja istim lijekom. Nažalost, ovaj put nije došlo do pozitivnih promjena, od kojih je zaključio da se tijelo brzo navikava na droge i njegovu ukupnu neprikladnost u slučaju potrebe za produljenjem terapije. "

Anatolij, 32 godine

"Lijek je propisan da bi se borio protiv stanja panike, ali sam ga koristio isključivo kao visoko učinkovita tableta za spavanje. Uzeo je 30 mg dnevno, nije bilo neugodnih nuspojava u procesu prijema, ali nakon završetka tečaja, postala je jako ljutila zbog sitnica, htjela plakati, optužiti sve i sve, napade panike jedan iza drugog. Trajalo je oko dva do tri tjedna, a liječnik je savjetovao da uzme valeriju i izdrži. Nakon 1 mjeseca postalo je lakše, stanje tijela se vratilo u normalu, jer je učinak lijeka u to vrijeme bio zadovoljan. Nažalost, kad sam nakon 3-4 godine počeo imati neuroze, i pokušao sam se nositi s njima uz pomoć Remerona, on nije postupao. "

"Prije sam uzela Paxila, ali morala sam ga odustati zbog mnogih nuspojava. Liječnik je preporučio Remeron i ja sretno složili se, nadajući se da će ovaj put sve biti u redu.

Nažalost, moje nade nisu bile opravdane, nakon prve četvrtine pilule, odmah sam zaspala, ali oko tri ujutro probudila sam se snažnom žeđom i pritiskom glavobolje u stražnjem dijelu glave. Unatoč iznimno lošem stanju, uspio sam zaspati, ali ujutro nisam bio zadovoljan ničim. Probudio sam se s osjećajem slabosti, bio sam izuzetno uzbuđen i ljut cijeli dan, dok je moja glava još zujala, bilo je malo mučnine. Nisam se usuđivao uzeti slijedeću večernju dozu, otišla sam do liječnika i preporučio uzimanje 1/8 tableta. Uslijedile su preporuke, ali stanje se nije znatno poboljšalo, zbog čega je bio prisiljen odbiti daljnje liječenje ovim lijekom. "

Sergey Yuryevich, 42 godine

"Rameronu je propisao psihoterapeut, trebala sam ga uzeti za 1,5 mjeseca, ali nažalost nije donio očekivani olakšanje. Pio sam 1 tabletu dnevno, pola ujutro i pola navečer. Suza u meni inherentno nestala, spavanje je postalo snažno i dugo, ali shvatio sam da je nakon svake pilule doslovno glup. Postoji ukočenost, apsolutno nema emocija, čak i najgori događaji se smiruju. Završio sam tečaj, dugo sam izgubio tablete pa sam se odlučio sam sebi nositi kad sam ponovio ovu situaciju. "

"Pilar Remeron za 5 mjeseci liječen je zbog depresije i nesanice. Lijek mi se činio vrlo dobrim, nisam mnogo trpio od učinaka njegove administracije, ali šest mjeseci kasnije morala sam ponoviti terapiju i započeti problemi. Dobro sam spavala nakon pilule, ali jednostavno nisam mogla ustajati ujutro, osjećala sam se jako loše, stalno sam se iritirala, pa je počela panika. Kao rezultat toga, stvar je odbijena zbog kratke stanke. "

"Uzeo sam Remeron 1 tabletu dnevno. Htio sam spavati prvi tjedan tako da sam zaspao u pokretu. Kasnije je zbog posla više puta ili kasnije radila. Osjećao sam se užasno, htjela sam leći, ili se naginjati na nešto i zaspao sam. Do kraja 2 tjedna prijema, stanje se vratilo u normalu, osjećalo se dobro, raspoloženje je bilo izvrsno, nije bilo panike. Sada ponavljam tečaj, početni simptomi su isti, ali više ne obraćam pažnju na njih, glavna stvar za mene je liječiti. "

"Lijek" Remeron "bolji od znakova depresije bolji od sličnih lijekova. Preporučujem onima pacijenata koji ne mogu odrediti uzroke vlastitog depresivnog mentalnog stanja. Jedina nuspojava zabilježena u pregledima bolesnika je povećanje apetita. Želim puno i stalno jesti, jer se upotreba lijeka mora kombinirati s prehranom. "

Anatolij G. Palin, psihoterapeut

"Prije otprilike šest mjeseci počeo sam s problemima disanja, bio sam gušen čak iu snu, dok stručnjaci nisu otkrili fizičke promjene. Napadi astme popraćeni vrtoglavicom i glavoboljom, terapeut mi je poslao neuropatologa. Procjenjujući stanje tijela, liječnik me napisao Remeron. Nakon 2-3 tjedna svakodnevnog lijeka, vrtoglavica je prošla, bol je nestao, gotovo da se diše normalno, ali su počeli i drugi problemi - nesanica, uznemirenost, povećana žudnja za hranom. Općenito, lijek je svakako dobar, ali bolje je uzeti ga s oprezom i pod liječničkim nadzorom. "

"Rimeron je trajao 8 mjeseci, pauze za 1 mjesec, a zatim ponovio kurs. Moja jedina nuspojava zabilježena je oštra težina. Po prvi put, moja težina povećao se s 50 na 65 kilograma, au drugom sam stekla još 7 kilograma. Istodobno, tijekom pauze u liječenju, uspjela sam izgubiti do 3 kilograma, od čega sam zaključio da je dodatna težina koju uzrokuje Remeron mala cijena koju treba platiti za dobrobit. Bilo je vrlo lako odbaciti neželjene pounds. "

"Jedini pozitivan trenutak u prihvaćanju Remerona bio je ponoviti sav fizički rad u kući. Nemirnost i uzbuđenje bili su marginalni, nisam mogao sjesti za minutu, jer sam odbio daljnji tretman u korist prikladnijih lijekova za mene. "

Alexandra, 37 godina

"Remeron se uzima strogo u skladu s propisanom dozom, čija vrijednost ovisi o trajanju tijeka liječenja i individualnim karakteristikama organizma. Preporučujem samo ovaj lijek mojim pacijentima. "

Remeron Recenzije

Obrazac za otpuštanje: Tablete

Alevtina (pozitivna recenzija)

Blago, djelotvorno antidepresiv

Trudila sam se depresijom duže od godinu dana, tretirana sam s raznovrsnim lijekovima i s različitim uspjehom, ali ovaj pravni lijek istodobno je iz mnoštva istaknuo dvije stvari odjednom: učinak i nježno djelovanje. Osjećao sam se bolje mnogo brže nego što je nekada bilo kada se liječi drugim lijekovima. Za oko mjesec i pol, već sam se osjećala više ili manje dobro, dok sam, kada sam uzimala Zoloft, uspjela postići isti uvjet tek nakon 3,5 mjeseca. Čak i Remeron je dobar jer liječi, a ne za vrijeme ublažava simptome depresije. To potvrđuje i činjenica da ponovno nisam potonuo u depresiju nakon zaustavljanja unosa, a učinak je i dalje prisutan, iako je već prošlo 4 mjeseca. Drugi razlog moje ljubavi prema Remeronu bio je to što, opet, za razliku od drugog AD-a, nije izazvao snažne nuspojave, bilo na početku administracije ili kasnije. U prvom mjesecu uzimanja istog Zoloft, moja se depresija samo pojačavala, a dok se neka vrsta "adaptacije" tijela na lijekove održavala, bilo je vrlo teško. U slučaju Remerona nije bilo takve bolne ovisnosti, malo sam vrtoglavice i mučnula prvih 1,5 tjedana liječenja, ali onda se sve smirilo. Da, droga je vrlo skupo, ali s obzirom na njegovu učinkovitost i sigurnost, osobno nisam ni žao dati takvu vrstu novca.

Nesatnični tetraciklički antidepresivni lijek Remeron: upute, recenzije

Remeron je učinkovit lijek koji se propisuje uglavnom za depresivne, anksiozne i mješovite poremećaje, koji se često koriste u psihoterapijskoj i neurološkoj praksi.

To je jedinstveni antidepresiv nove generacije tetracikličke serije jer utječe na histaminske receptore, što nije tipičan za lijekove ove skupine. Ima sedativni učinak.

Sastav lijeka

Dostupno u obliku tableta. Tablete imaju ljusku bijelog sjenila. Dostupan u dozama od 15, 30 i 45 miligrama.

Tablete se pakiraju u blisteri od deset komada. Mjehovi se stavljaju u kartonsku ambalažu pojedinačno ili tri komada.

Remeronov aktivni sastojak je mirtazapin. Ovisno o doziranju, svaka tableta sadrži 45, 30 ili 15 miligrama aktivne tvari.

Pomoćne komponente alata uključuju:

  • kukuruzni škrob;
  • magnezijev stearat;
  • giproloza;
  • koloidni silicijev dioksid;
  • laktoza monohidrata.

Farmakološki profil

Remeron poboljšava centralni serotonergički i adrenergički prijenos. Djelovanje aktivnog sastojka također je da blokiraju serotoninske receptore 5-HT3 i 5-HT2. Stoga se serotonergijski prijenos javlja putem serotoninskih receptora 5-HT1.

Blokira Hl-histaminske receptore i alfa2-adrenergičke receptore.

Zbog toga lijek djeluje na tijelo kako slijedi:

  • uklanja simptome depresije;
  • smanjuje anksioznost i agresivnost;
  • poboljšava raspoloženje.

Lijek osigurava uklanjanje razdražljivosti, uklanjanje disforije, slabljenje mentalne prekomjernosti i uklanjanje opsesivnih misli.

Ima izražen sedativni i anksiolitički učinak. Djelotvornije je u anksioznim poremećajima i depresivnim stanjima različite geneze. Kao rezultat sedacije, suicidalno ponašanje nije aktualizirano.

Antidepresivni učinak opažen je nakon jednog do dva tjedna terapije.

Tijelo se vrlo brzo apsorbira u tijelu. Najveća koncentracija je zabilježena za oko dva sata. Povezanost s proteinima aktivne komponente doseže 85%.. Izlučivanje bubrega i crijeva traje jedan ili dva dana.

Opseg primjene i kontraindikacije

Antidepresivni Remeron djelotvoran je protiv slijedećih bolesti i poremećaja:

  • nesanica;
  • depresivno stanje;
  • bipolarni afektivni poremećaj;
  • anhedonia;
  • inhibirane psihomotorne reakcije;
  • apatija;
  • poremećaj anksioznosti;
  • suicidalno ponašanje.

Upute su pokazale da Remeron ima sljedeće kontraindikacije za upotrebu:

  • nedostatak laktoze;
  • bolesti jetre;
  • preosjetljivost na tvari;
  • zatajenje bubrega;
  • netolerancije na laktozu.

Lijek se propisuje s oprezom u glaukom zatvaranja kutova, epileptičkim napadajima, fibrilacijom atrija, šećernom bolesti, hipotenzijom, akutnim infarktom miokarda, hipertrofijom prostate, organskim lezijama mozga.

Doziranje i režim

Lijek se propisuje u početnoj dozi od 15 miligrama dnevno. Postupno se dozu može povećati na 45 miligrama.

Preporuča se popiti piće u večernjim satima, po mogućnosti prije odlaska u krevet, jednom dnevno. Žvakanje tableta nije poželjno. Ako je potrebno, moguće je i dva puta uporabu lijekova. U ovom slučaju, cijela dnevna doza u dva. Minimalna doza se uzima u jutro, a maksimalni dio je pijan prije spavanja.

Trajanje liječenja traje od četiri mjeseca do šest mjeseci, sve dok klinički znakovi ne počnu nestajati. Ako se ne dođe do poboljšanja tijekom dva mjeseca, terapija se zaustavlja.

Moguće povlačenje u slučaju oštrog odbijanja lijeka.

slučajevi predoziranja

Prekomjerne doze lijeka mogu izazvati sljedeće negativne reakcije tijela:

  • povećanje broja otkucaja srca;
  • pospanost;
  • inhibicija reakcija;
  • nedostatak koordinacije pokreta.

Ako imate slične simptome, važno je operirati želudac i piti aktivirani ugljen ili drugi sorbent. U teškom predoziranju potrebno je simptomatsko liječenje, ventilaciju i kisika pluća.

Nuspojave

Kada konzumiraju tablete, Remeron može doživjeti nuspojave. Ove reakcije iz različitih organa i tjelesnih sustava uključuju:

  • probavni sustav: povraćanje, dobivanje na težini, suhoća usta, bol u trbuhu, mučnina, povećani apetit;
  • CNS: tremor udova, pojava halucinacija, vrtoglavica, glavobolja, pospanost, hiperkinezija;
  • hematopoetski sustav: agranulocitoza, trombocitopenija, neutropenija, aplastična anemija, eozinofilija.

U nekim slučajevima može biti kratkoća daha, bol u mišićima, oticanje, smanjenje tlaka. Moguće su alergije u obliku urtikarije. Osim toga, često su zabilježeni simptomi slični onima kod gripe.

Posebne upute i pacijenti

Stručnjaci kažu da uzimanje Remeron tableta kod pacijenata koji boluju od šizofrenije pogoršava psihotične simptome.

Uporaba droga u psihozi može uzrokovati afektivne reakcije praćene manijom.

Pacijenti čija je struka povezana s upravljanjem složenim mehanizmima, treba paziti tijekom terapije Remeronom.

Ako je pacijent imao pokušaja samoubojstva, liječenje bi trebalo provesti pod nadzorom liječnika.

S pažnjom i pod nadzorom stručnjaka propisane su pilule za pacijente s višom starosnom dobi. Može biti potrebno prilagoditi dozu.

Lijek ne smije koristiti trudnu. Dojenje se također smatra kontraindikacijom, budući da aktivna tvar može prodrijeti u majčino mlijeko.

Pacijenti reproduktivne dobi su propisani lijekovi podvrgnuti upotrebi pouzdanih kontraceptiva.

Nije dopušteno koristiti lijek za liječenje pedijatrijskih bolesnika.

Za patologije bubrega i jetre, pacijenti se propisuju samo ako je korist veća od mogućeg rizika od komplikacija. U takvoj situaciji potrebna je prilagodba doze, jer se klirens može smanjiti.

Kako se kombinirati s alkoholom

Bilo koji antidepresiv nije kompatibilan s uporabom alkoholnih pića. Nije iznimka i Remeron. Lijek u kombinaciji s alkoholom povećava depresivno stanje.

Interakcija s drugim lijekovima

Simultano korištenje Remerona s eritromicinom, Nefazodonom, inhibitorima izoenzima CYP3A4, inhibitorima HIV proteaze i antifungalnim lijekovima može uzrokovati povećanje sadržaja aktivne komponente u krvnoj plazmi.

Moguće je uzimati tablete nakon liječenja MAO inhibitorima najranije 14 dana nakon završetka prethodnog terapijskog liječenja.

Simultano korištenje drugih serotonergičkih lijekova može izazvati serotoninsko sindrom.

Iz prakse primjene - recenzije i savjeti

Mišljenje stručnjaka i recenzija pacijenata koji su podvrgnuti ili se liječe Rameronom.

Remeron je blaga i vrlo učinkovita droga. Propisujem mom bolesnicima depresiju, osjećaj depresije i anksioznosti, s problemima sa spavanjem.

Važno je postupno povećavati dozu, a kad se poništi - doza treba biti ispravno smanjena. Međutim, želim reći da lijek nije prikladan za sve.

Victoria Vladimirovna, psihoterapeutica

Rameron je počeo uzimati depresiju tijekom menopauze. Želim napomenuti da lijek uzrokuje snažnu ovisnost o drogama.

Postoje i neke nuspojave u obliku mučnine, bolova u mišićima, vrtoglavice. Stoga je zaustavio uporabu lijekova. Drugog dana, napadi panike počeli su ponovno.

Alexandra, 46 godina

Lijek je vrlo učinkovit. Nisam imao nikakvih nuspojava, naprotiv, nakon tjedan dana primjene, moje stanje postaje mnogo stabilnije, kao da sam ponovno počeo živjeti. Jedina minus je visoka cijena, kao i činjenica da kada se konzumira apetit je vrlo visoka.

Ekaterina, 34 godina

Sindrom povlačenja pun je samoubilačkih misli

Pacijenti koji su uzeli tablete, savjetuju da se pridržavaju točnih doziranja propisanih od strane liječnika. Također se preporučuje korištenje lijekova s ​​oprezom, jer uzrokuje sindrom povlačenja.

Nedvojbene prednosti lijekova su učinkovitost lijekova za mentalne poremećaje i minimalni popis kontraindikacija.

Među nedostacima su visoka cijena, rizik nuspojava, kao i učinak otkazivanja.

Kupnja lijekova i odabir analoga

Cijena lijeka varira od 1.300 do 5.000 rubalja, ovisno o sadržaju aktivne komponente.

Spremanje lijeka se preporučuje pri optimalnoj temperaturi do 30 stupnjeva u suhom, tamnom mjestu, teško dostupnom za djecu. Rok trajanja - tri godine od datuma izdavanja.

U farmaceutskim ustanovama lijekovi su dostupni isključivo po receptu.

Remeron može biti zamijenjen lijekovima identičnog djelovanja ili aktivnog sastojka, njegovi analozi uključuju:

Nesatnični tetraciklički antidepresivni lijek Remeron: upute, recenzije

Remeron je učinkovit lijek koji se propisuje uglavnom za depresivne, anksiozne i mješovite poremećaje, koji se često koriste u psihoterapijskoj i neurološkoj praksi.

To je jedinstveni antidepresiv nove generacije tetracikličke serije jer utječe na histaminske receptore, što nije tipičan za lijekove ove skupine. Ima sedativni učinak.

Sastav lijeka

Dostupno u obliku tableta. Tablete imaju ljusku bijelog sjenila. Dostupan u dozama od 15, 30 i 45 miligrama.

Tablete se pakiraju u blisteri od deset komada. Mjehovi se stavljaju u kartonsku ambalažu pojedinačno ili tri komada.

Remeronov aktivni sastojak je mirtazapin. Ovisno o doziranju, svaka tableta sadrži 45, 30 ili 15 miligrama aktivne tvari.

Pomoćne komponente alata uključuju:

  • kukuruzni škrob;
  • magnezijev stearat;
  • giproloza;
  • koloidni silicijev dioksid;
  • laktoza monohidrata.

Farmakološki profil

Remeron poboljšava centralni serotonergički i adrenergički prijenos. Djelovanje aktivnog sastojka također je da blokiraju serotoninske receptore 5-HT3 i 5-HT2. Stoga se serotonergijski prijenos javlja putem serotoninskih receptora 5-HT1.

Blokira Hl-histaminske receptore i alfa2-adrenergičke receptore.

Zbog toga lijek djeluje na tijelo kako slijedi:

  • uklanja simptome depresije;
  • smanjuje anksioznost i agresivnost;
  • poboljšava raspoloženje.

Lijek osigurava uklanjanje razdražljivosti, uklanjanje disforije, slabljenje mentalne prekomjernosti i uklanjanje opsesivnih misli.

Ima izražen sedativni i anksiolitički učinak. Djelotvornije je u anksioznim poremećajima i depresivnim stanjima različite geneze. Kao rezultat sedacije, suicidalno ponašanje nije aktualizirano.

Antidepresivni učinak opažen je nakon jednog do dva tjedna terapije.

Tijelo se vrlo brzo apsorbira u tijelu. Najveća koncentracija je zabilježena za oko dva sata. Povezanost s proteinima aktivne komponente doseže 85%.. Izlučivanje bubrega i crijeva traje jedan ili dva dana.

Opseg primjene i kontraindikacije

Antidepresivni Remeron djelotvoran je protiv slijedećih bolesti i poremećaja:

  • nesanica;
  • depresivno stanje;
  • bipolarni afektivni poremećaj;
  • anhedonia;
  • inhibirane psihomotorne reakcije;
  • apatija;
  • poremećaj anksioznosti;
  • suicidalno ponašanje.

Upute su pokazale da Remeron ima sljedeće kontraindikacije za upotrebu:

  • nedostatak laktoze;
  • bolesti jetre;
  • preosjetljivost na tvari;
  • zatajenje bubrega;
  • netolerancije na laktozu.

Lijek se propisuje s oprezom u glaukom zatvaranja kutova, epileptičkim napadajima, fibrilacijom atrija, šećernom bolesti, hipotenzijom, akutnim infarktom miokarda, hipertrofijom prostate, organskim lezijama mozga.

Doziranje i režim

Lijek se propisuje u početnoj dozi od 15 miligrama dnevno. Postupno se dozu može povećati na 45 miligrama.

Preporuča se popiti piće u večernjim satima, po mogućnosti prije odlaska u krevet, jednom dnevno. Žvakanje tableta nije poželjno. Ako je potrebno, moguće je i dva puta uporabu lijekova. U ovom slučaju, cijela dnevna doza u dva. Minimalna doza se uzima u jutro, a maksimalni dio je pijan prije spavanja.

Trajanje liječenja traje od četiri mjeseca do šest mjeseci, sve dok klinički znakovi ne počnu nestajati. Ako se ne dođe do poboljšanja tijekom dva mjeseca, terapija se zaustavlja.

Moguće povlačenje u slučaju oštrog odbijanja lijeka.

slučajevi predoziranja

Prekomjerne doze lijeka mogu izazvati sljedeće negativne reakcije tijela:

  • povećanje broja otkucaja srca;
  • pospanost;
  • inhibicija reakcija;
  • nedostatak koordinacije pokreta.

Ako imate slične simptome, važno je operirati želudac i piti aktivirani ugljen ili drugi sorbent. U teškom predoziranju potrebno je simptomatsko liječenje, ventilaciju i kisika pluća.

Nuspojave

Kada konzumiraju tablete, Remeron može doživjeti nuspojave. Ove reakcije iz različitih organa i tjelesnih sustava uključuju:

  • probavni sustav: povraćanje, dobivanje na težini, suhoća usta, bol u trbuhu, mučnina, povećani apetit;
  • CNS: tremor udova, pojava halucinacija, vrtoglavica, glavobolja, pospanost, hiperkinezija;
  • hematopoetski sustav: agranulocitoza, trombocitopenija, neutropenija, aplastična anemija, eozinofilija.

U nekim slučajevima može biti kratkoća daha, bol u mišićima, oticanje, smanjenje tlaka. Moguće su alergije u obliku urtikarije. Osim toga, često su zabilježeni simptomi slični onima kod gripe.

Posebne upute i pacijenti

Stručnjaci kažu da uzimanje Remeron tableta kod pacijenata koji boluju od šizofrenije pogoršava psihotične simptome.

Uporaba droga u psihozi može uzrokovati afektivne reakcije praćene manijom.

Pacijenti čija je struka povezana s upravljanjem složenim mehanizmima, treba paziti tijekom terapije Remeronom.

Ako je pacijent imao pokušaja samoubojstva, liječenje bi trebalo provesti pod nadzorom liječnika.

S pažnjom i pod nadzorom stručnjaka propisane su pilule za pacijente s višom starosnom dobi. Može biti potrebno prilagoditi dozu.

Lijek ne smije koristiti trudnu. Dojenje se također smatra kontraindikacijom, budući da aktivna tvar može prodrijeti u majčino mlijeko.

Pacijenti reproduktivne dobi su propisani lijekovi podvrgnuti upotrebi pouzdanih kontraceptiva.

Nije dopušteno koristiti lijek za liječenje pedijatrijskih bolesnika.

Za patologije bubrega i jetre, pacijenti se propisuju samo ako je korist veća od mogućeg rizika od komplikacija. U takvoj situaciji potrebna je prilagodba doze, jer se klirens može smanjiti.

Kako se kombinirati s alkoholom

Bilo koji antidepresiv nije kompatibilan s uporabom alkoholnih pića. Nije iznimka i Remeron. Lijek u kombinaciji s alkoholom povećava depresivno stanje.

Interakcija s drugim lijekovima

Simultano korištenje Remerona s eritromicinom, Nefazodonom, inhibitorima izoenzima CYP3A4, inhibitorima HIV proteaze i antifungalnim lijekovima može uzrokovati povećanje sadržaja aktivne komponente u krvnoj plazmi.

Moguće je uzimati tablete nakon liječenja MAO inhibitorima najranije 14 dana nakon završetka prethodnog terapijskog liječenja.

Simultano korištenje drugih serotonergičkih lijekova može izazvati serotoninsko sindrom.

Iz prakse primjene - recenzije i savjeti

Mišljenje stručnjaka i recenzija pacijenata koji su podvrgnuti ili se liječe Rameronom.

Remeron je blaga i vrlo učinkovita droga. Propisujem mom bolesnicima depresiju, osjećaj depresije i anksioznosti, s problemima sa spavanjem.

Važno je postupno povećavati dozu, a kad se poništi - doza treba biti ispravno smanjena. Međutim, želim reći da lijek nije prikladan za sve.

Victoria Vladimirovna, psihoterapeutica

Rameron je počeo uzimati depresiju tijekom menopauze. Želim napomenuti da lijek uzrokuje snažnu ovisnost o drogama.

Postoje i neke nuspojave u obliku mučnine, bolova u mišićima, vrtoglavice. Stoga je zaustavio uporabu lijekova. Drugog dana, napadi panike počeli su ponovno.

Alexandra, 46 godina

Lijek je vrlo učinkovit. Nisam imao nikakvih nuspojava, naprotiv, nakon tjedan dana primjene, moje stanje postaje mnogo stabilnije, kao da sam ponovno počeo živjeti. Jedina minus je visoka cijena, kao i činjenica da kada se konzumira apetit je vrlo visoka.

Ekaterina, 34 godina

Sindrom povlačenja pun je samoubilačkih misli

Pacijenti koji su uzeli tablete, savjetuju da se pridržavaju točnih doziranja propisanih od strane liječnika. Također se preporučuje korištenje lijekova s ​​oprezom, jer uzrokuje sindrom povlačenja.

Nedvojbene prednosti lijekova su učinkovitost lijekova za mentalne poremećaje i minimalni popis kontraindikacija.

Među nedostacima su visoka cijena, rizik nuspojava, kao i učinak otkazivanja.

Kupnja lijekova i odabir analoga

Cijena lijeka varira od 1.300 do 5.000 rubalja, ovisno o sadržaju aktivne komponente.

Spremanje lijeka se preporučuje pri optimalnoj temperaturi do 30 stupnjeva u suhom, tamnom mjestu, teško dostupnom za djecu. Rok trajanja - tri godine od datuma izdavanja.

U farmaceutskim ustanovama lijekovi su dostupni isključivo po receptu.

Remeron može biti zamijenjen lijekovima identičnog djelovanja ili aktivnog sastojka, njegovi analozi uključuju:

Neuroleptic Forum - psihijatar konzultacije on-line, recenzije lijekova

Mirtazapin (Remeron, Mirzaten, Mirtazapin-.

andrei 30. listopada 2009

T + A 30. listopada 2009

Pozdrav dragi stručnjaci! Pozdrav svima
Imam ovo pitanje:
Prihvaćam Remeron točno 2 tjedna, na 15 mg (podna pločica) za noć + teralidzhen. Otišao sam u psihoterapeuta - rekla mi je: prema vašim pritužbama, bolje je prestati piti Remerona (ja to želim) i napisao sam još jednu shemu - amitriptilin u 1/4 tab. 3 puta na dan + teralidzhen. Počeo sam smanjiti dozu Remerona (jučer nisam pio 15, ali 11,25 mg, danas ću piti 7.5 mg, itd., Uklanjanjem 3.75 mg dnevno). Evo stvarnog pitanja:
Je li moguće početi piti amitriptilin 1 / 4tab 3p dnevno u odnosu na pozadinu ovog režima smanjenog remerona? je li sigurno? Hoće li biti neželjenih interakcija? možda postoji još jedna shema? ili odmah bez kratkog stepenica da prestane piti Remerona i odmah na amitriptilin?
Hvala unaprijed za vaš odgovor. Andrew.
ps liječnik je jednostavno rekao da pije Remeonove ostatke i da započne amitriptilin, ali se gore spomenute nijanse nisu raspravljalo ((danas sam je nazvao da nisam mogao proći, odlučio sam vas pitati.


Prije nego što odgovorim na to pitanje, želio bih pojasniti malo, što vam nije odgovaralo 1/2 (15 mg) tableta Remerona za noću?

andrei 30. listopada 2009

andrei 30. listopada 2009

T + A 30. listopada 2009

osim zbora apetita i spavanja više ništa. samo pospanost cijeli dan i osjećaj nestvarnosti. Nema poboljšanja u raspoloženju, želji za djelovanjem. Da, razumijem da 2 tjedna nije pojam. ali još uvijek želim vjerovati psihoterapeutu i pokušati s njom. Također sam je pitao - zašto ne Remeron? Rekla je da akcija još nije bila proučavana i bila sam gotovo prva. i amitriptilin dokazana opcija. na moje prigovore o rigidnosti amitript, rekao da su dane male. ovdje.


U nekim publikacijama Remeron negativno utječe na sastav krvi, ali s druge strane nije kardiotoksičan, manje opasno u slučaju predoziranja i ima nisku antikolinergičku aktivnost. Kao antidepresiv, amitriptilin je svakako jači i s obzirom na propisanu minimalnu dozu - 1/4 pilule tri puta dnevno, ova shema se može odmah početi. Ne vidim nikakav razlog zašto je nemoguće odmah otkazati navečer Remeron, zamjenjujući ga s 1/4 tablete amitriptilina. Započnite piti amitriptilin danas - ne bih mješavala dva antidepresiva.

Lilia54 30. listopada 2009

Ne sviđa mi se. nije se uklopio. Također sam čuo za negativan utjecaj na imunološki sustav, a temperatura niska u večernjim satima svaki dan raste već 2 tjedna.

I zašto je Remon imenovao? Kakve pritužbe? I o otkazivanju, jer takva doza nakon 2 tjedna može biti uklonjena i sve, bez smanjenja doze

andrei 30. listopada 2009

T + A 30. listopada 2009

odmah krenite.


Već sam izrazio svoje mišljenje. Pogledajte dva gore navedena posta.

andrei 30. listopada 2009

I zašto je Remon imenovao? Kakve pritužbe? I o otkazivanju, jer takva doza nakon 2 tjedna može biti uklonjena i sve, bez smanjenja doze


Imam sve što je zbunjeno tako zbunjeno, sad sjedim i razmišljam o svojim mislima, pokušavam se usredotočiti kako bih pravilno procijenio moje stanje.
Remeon mi nije bio propisan, upravo sam došao u psihoterapeuta i, u neformalnoj komunikaciji bez ikakvih bilješki, objasnio je situaciju: oni su bili ovisni o heroinu i amfetamini, sada već pola godine (zapravo, samo trava i ponekad alkohol), a nisam koristio zbog zujanja kao takvog, ali jednostavno nije mogao biti trijezan pogled da dugo gleda tu stvarnost i bilo je potrebno jesti, piti, piti, pušiti nešto. sada apatija, letargija ili obrnuto, vrlo nervozna, ponekad agresivna, bez boja, sve je sivo i tužno. Ne želim se vratiti drogama, ali živjeti na suhom krovu skloni se od svega što se događa - uvjeti su barbari, a zbog toga, svatko ima novac u svojim mislima (oni vas mjeri) i gdje da ih dobiju umjesto da žive i uživaju. ona (liječnica) nije pokazala puno interesa, sam sam ponudio da pijem antidep sebe, rekla je - dobro, pokušajte. jer Čini se da Remeon ima manji broj drugih nuspojava, koji su se naselili na njega. Počela sam piti i paralelno sam otišla liječnicima o takvoj aardiji (možda prije više od pola godine mogla sam se pojaviti), prije dva dana nazvao sam hitnu pomoć 2 puta u dva tjedna - pritisak i puls su se skočili. tlak do 150 na 100 na moj normalan 110 po 60 impulsa - do 130. reg, wag je normalna, štitnjača je normalna, ecg previše. općenito, isključili su fizičke patologije i poslali ih psihoterapeutu govoreći da su ovi (napadaja hipertenzije i tahikardije) povezani s živcima i psihi. došla je psihoterapeutu (sada formalno i tu je bio još jedan nije onaj koji je izabrao Remerona), rekla je da imam IRR (a ne glavu), ali plovila općenito. puls i pritisak skočili su se od činjenice da sam se počeo nervozirati, da se vjetar razmišljam i da ih ne mogu zaustaviti. zbog činjenice da su oni (puls, pritisak) skočili, počeo sam se nervozirati, skočili su još više, i tako dalje, začarani krug. ona je propisao - amitriptilin + teraligen. Pa, onda znaš da se ispričavam za dugu temu, ali shvaćate da su sve te psihološke stvari vrlo teške. Ja i kao što sam mogao stisnuti post.

Lilia54 30. listopada 2009

Imam sve što je zbunjeno tako zbunjeno, sad sjedim i razmišljam o svojim mislima, pokušavam se usredotočiti kako bih pravilno procijenio moje stanje.
Remeon mi nije bio propisan, upravo sam došao u psihoterapeuta i, u neformalnoj komunikaciji bez ikakvih bilješki, objasnio je situaciju: oni su bili ovisni o heroinu i amfetamini, sada već pola godine (zapravo, samo trava i ponekad alkohol), a nisam koristio zbog zujanja kao takvog, ali jednostavno nije mogao biti trijezan pogled da dugo gleda tu stvarnost i bilo je potrebno jesti, piti, piti, pušiti nešto. sada apatija, letargija ili obrnuto, vrlo nervozna, ponekad agresivna, bez boja, sve je sivo i tužno. Ne želim se vratiti drogama, ali živjeti na suhom krovu skloni se od svega što se događa - uvjeti su barbari, a zbog toga, svatko ima novac u svojim mislima (oni vas mjeri) i gdje da ih dobiju umjesto da žive i uživaju. ona (liječnica) nije pokazala puno interesa, sam sam ponudio da pijem antidep sebe, rekla je - dobro, pokušajte. jer Čini se da Remeon ima manji broj drugih nuspojava, koji su se naselili na njega. Počela sam piti i paralelno sam otišla liječnicima o takvoj aardiji (možda prije više od pola godine mogla sam se pojaviti), prije dva dana nazvao sam hitnu pomoć 2 puta u dva tjedna - pritisak i puls su se skočili. tlak do 150 na 100 na moj normalan 110 po 60 impulsa - do 130. reg, wag je normalna, štitnjača je normalna, ecg previše. općenito, isključili su fizičke patologije i poslali ih psihoterapeutu govoreći da su ovi (napadaja hipertenzije i tahikardije) povezani s živcima i psihi. došla je psihoterapeutu (sada formalno i tu je bio još jedan nije onaj koji je izabrao Remerona), rekla je da imam IRR (a ne glavu), ali plovila općenito. puls i pritisak skočili su se od činjenice da sam se počeo nervozirati, da se vjetar razmišljam i da ih ne mogu zaustaviti. zbog činjenice da su oni (puls, pritisak) skočili, počeo sam se nervozirati, skočili su još više, i tako dalje, začarani krug. ona je propisao - amitriptilin + teraligen. Pa, onda znaš da se ispričavam za dugu temu, ali shvaćate da su sve te psihološke stvari vrlo teške. Ja i kao što sam mogao stisnuti post.

Ja ne živim u Rusiji, ali ako imate velbutrin, bolje je uzeti ga ovisnostima.A ako ne, onda po mom mišljenju, morate povećati dozu teralidzhen i povezati isti amitriptyline. Remeron svibanj ne biti loš lijek, ali ponekad daje ovisnost ( naravno ne u 2 tjedna) - Imam takav pacijent, a ako pijete nekoliko dana pijete i Remerona (smanjenje) i amitriptilina, ništa se neće dogoditi. alkohol), ali kako kažu da malo trudnoće nije, ili da ili ne ovdje je bilo potpuno odbijanje ili nema potrebe trpjeti, a potpuno odustati je velika količina posla i nitko osim vas neće to učiniti. Možda imate takozvanu suhu apstinenciju? Morate razgovarati s psihijatrom ili narkolozom o liječenju i, naravno, psihoterapiji

Remeron

Ekaterina Ruchkina 18. prosinca 2011

Opis i upute za lijek Remeron

Remeron - je antidepresiv. Temelji se na tvari - mirtazapinu. Zahvaljujući njemu, ovaj lijek ima sposobnost djelovanja na serotonin i noradrenalin receptore. Developeri Remerona nastojali su smanjiti mogućnost negativnog utjecaja na zdravlje pacijenta i izjaviti da je ovaj lijek vrlo dobro podnošljiv. Ovaj antidepresiv, praktički, ne utječe na kardiovaskularni sustav, nema antikolinergično djelovanje (ne dovodi do suhih usta, vrućice, tahikardije, oštećenja vida itd.).

Remeron se primjenjuje kada:

Otpustite tablete Romerona. Uputa lijeka kaže da je bolje da je uzmete prije spavanja - cijelu dnevnu dozu. Uostalom, Remeron ima sedativni učinak. Značajno poboljšanje stanja bolesnika trebalo bi doći do sredine prvog mjeseca terapije. Ako se to ne promatra, tada se preporuča povećati dozu Remerona i nastaviti ga piti još mjesec dana. Samo u nedostatku učinka, nakon dva mjeseca korištenja, trebalo bi riješiti pitanje zamjene lijeka.

Remeron je kontraindiciran u:

  • netolerancije;
  • Zajedno s inhibitorima MAO (liječenje tim lijekovima treba prekinuti dva tjedna prije početka ciklusa Remeron);
  • Trudnoća i dojenje (ne prikupljene informacije o mogućim učincima ovog antidepresiva na te skupine bolesnika).

Nuspojave i predoziranje s Remeronom

Budući da ovaj lijek ima hipnotički, sedativni učinak, može se očitovati pretjerano u nekih pacijenata, što uzrokuje usporavanje. Manje uobičajene su poremećaji mišića, konvulzije, podrhtavanje i tako dalje. Hematopoezija pacijenta može biti poremećena, što će dovesti do promjene u obrascu periferne krvi. Neki pacijenti imaju hipotenziju. Osim toga, ponekad Remeron povećava apetit ili uzrokuje zadržavanje tekućine - oba ova čimbenika mogu dovesti do povećanja težine.

Predoziranje Remerona pokazuje sedativni učinak lijeka. Pacijentica zahtijeva ispiranje želuca i medicinsko praćenje važnih funkcija tijela.

Remerone Recenzije

Da biste pokušali razumjeti kakvu vrstu lijeka možete pročitati recenzije Remeriona, koji su ostavili, na primjer, pacijente koji pate od napada panike. Svaka priča ovdje je individualna i otvara nove strane mogućoj učinkovitosti ovog antidepresiva.

- Moji napadi - problemi s disanjem, migrenama, vrtoglavicom - Remeron se savršeno ukloni. Ali on također ima svoje "nuspojave": nemoguće je mirno sjediti i nemoguće je prestati jesti! Ozbiljno - stalno sam se trudio i nisam mogao spavati. I počeo sam se oporavljati, kao skokovima i granicama, pa čak i ograničavajući se na jesti...

- Već mjesec dana od Remeron i još uvijek ne mogu osjetiti olakšanje... Naprotiv: moji snovi su postali olujni, moje tijelo postaje debelo, vidim se smanjio.

- Izgledom neželjenih akcija Remeron mi je pomogao s Fenozepamom.

- Nekoliko godina korištenja Remerona dala mi je mir i hepatitis. To jest, jetra nije podržavala konstantnu uporabu antidepresiva. Ali - morate odabrati...

- A Paxil me bolje odgovara. Romeron je preskup, i previše "ljut" - agresivan sam od njega.

I citirati takve poruke mogu biti beskonačni. Važno je istaknuti njihov glavni sadržaj:

  • Unatoč mnogim neželjenim učincima lijeka, većina pacijenata i dalje ga koristi - što znači da osjećaju njegov blagotvorni učinak. Čak i spreman ukloniti "nuspojave" drugih lijekova;
  • Jednostavna prenosivost Remerona je san proizvođača, a ne stvarnost;
  • Remeron - nije lijek koji možete sami piti za poboljšanje raspoloženja i općeg stanja. Čak i sa znakovima za prijem, vrijedi pokušati koristiti manje teška sredstva (raspraviti s liječnikom).